Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Vierailija

Lähinnä katsooko hoitajat/opet jotenkin pahalla?

Sivut

Kommentit (80)

Lainaus:

eikö vielä enemmän kertoisi se, kun olisit sen lapsen kanssa?jo sinne meneminen kertoo lapselle siitä, että välitän hänen asioistaan!t. luokanope
Oletko ihan tosissasi? Minusta kertoo äärimmäisestä vastuuntunnottomuudesta, jos jättää menemättä vanhempainiltaan tuollaisella verukkeella. Sinulla on käytännössä kaikki muut illat käytettävissä lapsesi kanssa, mutta et ole sen vertaa kiinnostunut hänen koulunkäynnistään, että kävisit kerran vuodessa vanhempainilloissa. Koulu on sentään merkittävä osa lapsesi elämää, ja antaa myös lapsellesi tietynlaisen viestin siitä, että välität hänen asioistaan, kun käyt siellä.

Lainaus:

että joistakin asioista tiedotetaan vain vanhempainillassa.Ihmisillä on ihan oikeita syitä, joiden vuoksi eivät pääse paikalle. Pitäisi siis olla jokin muukin tiedotuskanava (koulun nettisivuille vanhempainillan materiaali tai jos vanhempien sähköpostiosoitteet kerättäisiin vuoden alussa, tiedotteet voisi laittaa sähköpostiin.
Ihmisillä todellakin on oikeita syitä jäädä vanhempainillasta pois, mutta vuodesta toiseen joillakin vanhemmilla ei ole edes pokkaa kertoa ettei ole tulossa, vaan päivällä ovat vielä kovasti tottakai tulossa. Mutta hups, nämä ns. innokkaimmat eivät vaivaudu paikalle. Ja kyllä niistä vanhempainiltojen asioista tehdään muistio tms. kaikkien nähtäväksi tai jokaiselle jakeluun. Se ei vaan kaikkia kiinnosta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

mutta opettajat tietää aina kaikesta kaiken paremmin eikä ne edes kuule muita ehdotuksia. Edes sitä eivät kuule, että luokassa on huono ilmapiiri ja kaikki lapset kärsivät siitä, että joitakuita kiusataan.Kyllä minä oman lapseni koulumenestyksen tiedän, mutta en viitsi mennä luokkaan pönkittämään opettajan ja parin besserwisservanhemman itsetuntoa. ieluummin käytän senkin ajan paikkaillakseni näiden vanhempien kultamussujen ja opettajan jälkiä oman lapseni itsetunnossa ja oppimisessa. Ja juu, on yritetty toimia luokan vanhempainilloissakin, mutta ihan turhaa se oli.Lainaus:

On selvää, että vanhempainiltaan ei mennä kuulemaan oman lapsen koulumenestyksestä, mutta mielestäni on tärkeää kuulla luokan yhteisitä asioista ja HUOM! olla vaikuttamassa siihen mitä koulussa/päiväkodissa mahdollisesti tehdään. Opettajana/työntekijänä harmittelen sitä, että muutamat eivät vaivaudu tulemaan (vuodesta toiseen).Lto/luokanope

[quote]

eikä aina samat itsestäänselvyydet jotka kerrottiin kaikki jo siinä monisteessa, joka jaettiin joka kotiin vuoden alussa.Miksi sysäät vastuun muille? Miksi et tule itse vanhempainiltaan aloittamaan keskustelua tärkeäksi kokemastasi asiasta?

Miksi pitää aina ajatella että tulee sieltä sitten se moniste? Muut hoitavat retkien tms järjestämisen jne.

Pahimillaan tällaisen asenteet omaavat vielä haukkuvat ne, jotka jotain haluavat järjestää ja omalla työllään ja aikaansa käyttäen osallistuvat luokan yhteisen toiminnan järjestämiseen. Aina vaan tehdään kaikki väärin.Miksi tuntuu, etteivät vanhemmat ymmärrä kuinka tärkeän foorumin he menettävät, kun eivät kehitä vanhempaiiltojen merkitystä enemmän. Miten hieno tilaisuus se olisi keskustella muiden vanhempien kanssa esim. kasvatusongelmista. Päättää yhdessä kotiintuloajoista, tietokoneella pelaamisesta jne, esimerkiksi. Kuinka paljon helpompaa olisi sitten siellä kotona neuvotella sen oman lapsen kanssa, joka väittää, että kaikki kaveritkin saatavat...

Valitetaan, kuinka ei ole ketään, joka auttaisi arjen hankaluuksissa, mutta sitten ei haluta mitenkään tutustua lapsen ympärillä oleviin ihmisiin ja perheisiin.Mutta tämä nyt menee jo vähän pitkälle, myönnän. Unelmani vaan olisi, että tietynlainen yhteisöllisyys löytyisi uudestaan ja ihmiset oikeasti haluisivat oppia tuntemaan toisiaan ja yhdessä ottaisivat vastuuta muidenkin lasten kasvattamisesta. Kuinka paljon turvallisempaa olisi lapsen liikkua ympäristössään, kun tietäisi, että muutkin vähän katselevat naapureiden lasten perään ja tarvittaessa huolehtivat, komentavat...

en meinaan ole keraakaan sellaista nähnyt, vaikka kaksi lasta jo on pässyt alakoulun läpi.Minä olen kyllä kiltisti istunut vanhempainilloissa, mutta on totta, että ne ovat turhanpäiväistä besserwisseröintiä, joissa opettaja pätee vanhemmile ja jotkut vanhemmat toisilleen tyhmissä ja yksinkertaisissa itsestäänselvyyksissä.

Lainaus:

Lainaus:

Mistä hitosta he voivat tietää, etten ole vaikka kaappijuoppo ja umpikännissä ensi torstaina?
Nyt ainakin Jani-Jeremiaan äiti/isä on tavattu ja todettu ettei ihan pohjasakkaa ole.
meinaan vaan useimmille kaappijuopoille ei ole mitenkään ylivoimaista peseytyä ja pukeutua yhtä vanhempainiltaa varten. Tiedän ihan umpijuoppojakin, joitten hoiviin en IKINÄ jättäisi lastani (ja hän on nyt jo sentää 11, eli ei ihan pieni ja avuton!) jotka pystyy vetämään puvun päälle ja edustamaan illan tai jopa kaksi ihan järkevän näköisesti - yksi pyörittää firmaa jolla on miljoonien liikevaihto ja toinen on valtion virkamies - mutta seuraavana päivänä voivat olla niin kännissä että paskovat alleen!

Esikoinen täyttää pian 18v, joten siitä voi päätellä että aika monet vanhempainillat on käyty istumassa.Niissä ei IKINÄ ole mitään uutta. Samat jorinat vuodesta toiseen. Vanhempainvarteilla on jotain merkitystä oikeasti, ne tilaisuudet joissa vanhemmat istutetaan liikuntasaliin kuuntelemaan rehtorin jorinoita ovat vaan niin kertakaikkisen turhia.Ok, kuopus on ekalla nyt ja kyllä minä sinne taas vääntäydyn aikaani tuhlaamaan. Joskus tekisi mieli vaan jäädä pois.

Mutta jos aina on poissa, saatan lapsen vanhempana ajatella, miksi lapseni koulutoverin vanhempia kouluasiat eivät kiinnosta. Itse järjestämme / olemme pystyneet järjestämään niin, että ainakin toinen vanhempi on vanhempainillassa mukana.

Näin tekisin itsekin. En ajattele yhtään mitään niiistä, jotka eivät tule yhteisiin vanhempainiltoihin. Sen sijaan ihmettelen kovasti niitä, jotka eivät tule vanhempainvartteihin (jotka siis sovitellaan opettajan ja vanhemman kalenteriin sopiviksi).Itse käyn aina muissa vanhempainilloissa (ja jätän eka- ja kolmasluokkalaisen kaksin kotiin), mutta ns. massaluennoille en lähde, jollei luvassa ole jotain poikkeuksellisen kiinnostavaa.Terv. yläkoulun luokanvalvoja.

[

Lisään vielä, että taatusti olen kiinnostunut lapsieni asioista. Vanhempain-illat vaan eivät mielestäni koske erityisemmin lastani.

Miten niin lapsesi työyhteisön asiat eivät koske häntä?

Yleensä siitä ei ole vartissa edes selvitty, kun opettajilla ja hoitajilla on niin paljon haukuttavaa lapsesta, jolla on ongelmia, ja he olettavat ilman muuta, että jos lapsella on ongelmia, niin vanhemman on oltava äärimmäisen yksinkertainen ja hänelle on selitettävä kaikki lastenkasvatuksen perusasiat a:sta alkaen, koska eihän tuommoisen lapsen vanhempi mitään itse kuitenkaan tajua.Lainaus:

Näin tekisin itsekin. En ajattele yhtään mitään niiistä, jotka eivät tule yhteisiin vanhempainiltoihin. Sen sijaan ihmettelen kovasti niitä, jotka eivät tule vanhempainvartteihin (jotka siis sovitellaan opettajan ja vanhemman kalenteriin sopiviksi).

.

käsitellään joo niitä koko luokan juttuja, mutta meidän lapsen koulussa kyllä lähetetään joka asiasta jokin tiedote kotiin.

jos lapsellani olisi jotain ongelmia, kiusaamista tms. niin silloin kyllä pyrkisin käymään vanhempainilloissa, koska näkisin toisten lasten vanhemmat ja voisin ottaa puheeksi tämän ongelman ihan kaikkien vanhempien kesken.

mut tuntuu kyllä turhalta mennä vanhempainiltaan kuulemaan et sukset ja luistimet pitää nimikoida ja lapset menee luokkaretkelle. tämän kaltaisista asioista kuitenkin lähetetään tiedotteita kotiin.

ja keskustelen mielelläni hoitajien ja opettajan kanssa lapseni asioista, mutta ahdistaa suuresti ajatus pönöttämisestä vieraiden ihmisten kanssa jossakin juhlasalissa, en ole mikään small talkin taitaja, enkä uskalla käyttää puheenvuoroja ja minulla on huono itsetunto. Aina olen laittanut miehen asialle ja jäänyt lastenhoidon verukkeella kotiin.Onko niiissä jotakin ryhmätehtäviä, apua!Onko se niin vaikea ymmärtää, että kaikki ei ole mitään supersosiaalisia mallivanhempia, mutta siitä huolimatta voivat olla ihan hyviä äitejä ja isejä lapsilleen.

töissä ja täytyy myöntää, että jos vanhempia ei näy vanhempainillassa, kieltämättä tulee mieleen ajatus, ettei heitä paljon kiinnosta, missä lapsi on hoidossa, kuka heitä hoitaa ja mitä hoidossa tehdään. Tulee mieleen, että noille vanhemmille päiväkoti on vain säilytyspaikka lapsille, paikka jossa tädit ehkä vähän leikkivät lasten kanssa. Tulee myös sellainen olo, että vanhemmat eivät paljoa arvosta lasten eteen tehtävää työtä ja sen sisältöä sen lisäksi, ettei heitä kiinnosta, missä ja kenen kanssa lapset ovat kaiket päivät.Eri asia on, jos vanhemmat kertovat etukäteen, miksi eivät pääse vanhempainiltaan.

Sivut

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat