Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Seuraa 

Hei!

Käyvimme eilen tytön kanssa 5k neuvolassa ja siellä huomautettiin,että edelleen Moron heijaste/refleksi tulee tosi vahvana. Ja nyt kun olen sitä seurannut, niin se todella tuleekin.

Saatiin kontrolli aika 2viikon päähän mutta haluaisin kuulla, onko muilla vastaava.Mitä se merkitsee? Mitä asialle voi tehdä? Kirjojen mukaan se pitäisi jo 3kk ikäiseltä poistua. Pelottaa.

Kommentit (8)

Meidän lapsella oli myös moro heijaste todella pitkään mutta mutta..neuvolassa sanoivat että se ei ollut ns. virallinen moro vaan ns. muisto moro heijasteesta ja se häviää ajan kanssa. Jos lapsella ei ole muita liikkumisen kehitykseen liittyviä ongelmia niin uskon että kyse on pelkästään tästä muistosta.

Me todella aina lasketaan tyttö selälleen joka paikkaan... Voi olisipa se vain tuosta johtuvaa! Kiitos sinulle tästäkin jo. Täytyy alkaa vain kyljellään laskemaan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Tohtori.fi kertoi, että moron refleksi häipyy siinä 5kk:n tietämillä, eli sinuna en hyppisi vielä seinille:)

Kai nuo tohtorit jotain tietää:)

Todellakin, muistan ainakin aiemmin puhutun tuosta refleksien " vahvistamisesta" , eli että pitäisi välttää suoraan selälleen " pudottamista" ja suoraan selältään ylös nostamista. Eli siis että jos näin toimii, refleksit vahvistuvat... En tiedä onko perää, mutta muistan asiasta kuulleeni.Mutta todellakin, käykäähän kontrollissa parin viikon kuluttua, heijasteet voivat olla jo poissa silloin.Tsemppiä!

mutta olen lukenut että jos vauvan laskee aina esim. hoitopöydälle/lattialle/sängylle yms. selälleen (ja nostaa myös " suoraan" ylös, siis ei kyljen kautta) niin refleksi saattaa jäädä helpommin " päälle" . Nykyisin käsittääkseni suositellaan nostoa ja laskua kyljen kautta.Mutta tuon enempää en osaa sanoa..Helmi

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat