Vierailija

Meidän kuukausi sitten lukemaan oppinut tyttö sai eilen läksyksi lukutehtävän (n. 8 lausetta), matematiikasta tehtäviä vähän toista sivua, tavujen yhdistämistä sanoiksi ja edelleen lauseiksi ja ne piti kirjoittaa puhtaaksi. Nämä on aika tyypilliset läksyt. Eilen illalla läksyihin kului aikaa n. 1½ tuntia ja koko ajaksi oli tekemistä. Mun mielestä läksyjä alkaa olla liikaa. Eilinen ilta päättyi itkuun ja huutoon, kun ei enää olisi millään jaksanut tehdä loppuja.Ois ihan kiva tietää, kauanko teidän ekaluokkalaisilta kuluu aikaa läksyjen kanssa, ennen kuin lähden opettajalle antamaan palautetta.

Kommentit (6)

meillä niihin kuluu päivittäin n 0-30 min. eilen oli esim seuraavat läksyt: lukuläksynä 1 pidempi teksti (tyttö on osannu 4-vuotiaasta lukea, joten saa äikässä vähän vaikeempia tehtäviä) ja siitä 3 lluetun ymmärtämiskysymystä, matikasta 10 tehtävää...jotain + ja - laskuja. Ja sitten piti värittää adventtiin liittyvä kuva...näihin meni aikaa n 35 minuuttia, josta yli 20 minuuttia tohon värittämiseen, jonka halus tehä tosi huolella...kannattaa ottaa opettajaan yhteyttä jos tuntuu että läksyjen määrä on liiallinen, muuten siinä helposti menee lapsella totaalisesti maku koko läksyjen tekoon...

kärsin häntä lopettamaan ja kirjoitin sivun alalaitaan: " Tähän asti XX ehti puolessa tunnissa" . Olen ope itsekin ja lapseni matikan ope piti ko tapaa hyvänä: ei ole tarkoitus, että lapsi istuu tuntikausia läksyjen ääressä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

opettaja perusteli että ne lapset jotka eivät tee tehtäviä tunnilla saavat samat tehtävät kotiläksyksi. Vain tekemällä kun oppii.Tokalla opettaja vaihtui ja systeemi vaihtui. Opettaja antoi kaikille saman verran läksyjä, perustellen, että ne tulevat tehdyksi paremmin kun niitä ei ole liikaa ja lapsi voi vaikka vahingissa innostua kun ei heti tapeta kiinnostusta.Molempina vuosina meidän lapsemme teki läksyjä kolmisen tuntia illalla itkun ja taistelun kanssa eikä oppinut juuri mitään vaikka ontutkitusti tarpeeksi älykäs.Kolmantena vuonna läksyjen määrä vaihteli päivittäin mutta pojan omassa päässä naksahti joku ruuvi kohdalleen, läksyjen tekoon menee 15 min päivässä niiden määrästä riippumatta ja oppiminen pyrähti yhtäkkiä sille tasolle, missä sen pitäisikin olla.

Ja perjantaisin ei tule koskaan läksyä. Läksyihin lapsella menee 5-15 min. Oikein sopivasti minusta näin alkuun. Tosin lapsi osaa hyvin lukea ja se tietysti nopeuttaa ja helpottaa, samoihin läksyihin menee varmasti paljon enemmän aikaa jos ei esim osaa lukea.

suoriutuu nuorin poikamme viiteen minuuttiin, ja vielä vasemmalla kädellä. Eli vaikeaa on ilmeisesti tasapuolisesti läksyjä antaa, toiselle aivan liikaa ja toiselle liian vähän. Soita tai kirjoita opelle, ja neuvotelkaa joku keskitie, mitä menette läksyjen suhteen. Meillä tehtävät tehdään välipalan jälkeen kun on tultu koulusta, ja puolta nopeammin sujuvat kun illalla.

Välillä on lisäksi monisteitakin. Eli kyse ei ole siitä, ettei osaisi vaan siitä että aikaa kuluu niin tuhottoman kauan ja tehtävät ovat vaativia.Aluksi teki läksyjä innoissaan, mutta nyt ei enää tahdo innostaa. Heti kun alkoi saamaan yksittäisistä sanoista selvää, alkoi tulla luettavaksi pitkiä lauseita.ap.

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat