Seuraa 

Onkos kellään tuoretta tietoa tai kokemusta miten tuo passiasia nykypäivänä menee?Voiko vauvan merkata vanhemman passiin vai tarvitseeko oman? Onko tietoa myös käytännöstä taaperon kanssa?Kiitos kaikista tiedonmuruistakin!Helmi reissumietteissä

Kommentit (9)

Tytöllä meni juuri 10 vuoden passi vanhaksi. Oli siinä kuvassa 4 kk ikäinen ja hyvin kelpasi vielä 10 vuotiaanakin. Kysyinkin eräältä passintarkastajalta, että miten voi tietää että on sama henkilö ja kuulemma harjaantunut silmä erottaa helposti. Jotkut piirteet säilyy.

passi pojallemme. Otettiin itse myös kuva kotona , käsiteltiin se kuvankäsittely ohjelmassa poliisiaseman nettisivujen ohjeiden mukaiseksi. Mukana pitää olla huoltajat ja vauva pitää olla hereillä tunnistamistilanteessa...ja huoltajilla pitäisi olla passit mukana tai sitten pitää vastailla muutamiin kysymyksiin.....passin saa viikossa....

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Nyt kun tuli se uusi biopassi, niin lasta ei saa enää vanhemman passiin vaan jokainen tarvitsee oman passin. Sain tilattua meidän pojalle passin itse, mutta haku vaiheessa isän, äidin ja myös tietysti lapsen on oltava mukana. Haluavat tunnistaa kaikki. Vauva tunnistetaan uudesta passista, äidillä ja isällä pitäisi olla henkkarit mukana.

Passikuva käytiin ottamassa liikkeessä, saatiin 4 kpl ja kaksi meni passiin ja toiset kaksi äidin ja isän lompakkoon, voidaan sitten aina tuijotella pikkuistamme, jos ei ole mukana :) Ja hyvät kuvat liikkeessä tulikin.

Me käytiin liikkeessä kuvassa maksoi n.8e 4 kuvaa. Poliisi laitoksella koneet hyväksyivät kuvan heti. On jokin automaattinen kone joka tarkastaa kuvan oikeellisuuden.

Poikamme oli 10kk ikäinen.

Passi on voimassa 5.v joten saa nähdä pääsekö vielä muutaman vuoden päästä, tän ikäiset kun muuttuu kamalasti ja nopeasti.

Muista lentäessä pakata kaikki koneeseen memevät nestemäiset hyvin. Ota lusikka mukaa, voit joutua maistamaan lapsen ruokia kuten minä jouduin.


Eli vauva vaan passikuvaan (kotona otettuja ei hyväksytä, ' valokuvauskopissa' äärimmäisen vaikea saada kunnollinen kuva) ja kuvat poliisiasemalle. Allekirjoitukset vaaditaan mielestäni molemmilta vanhemmilta, joten isi mukana helpottaa ruljanssia. Passi on nykyään sitä uutta mallia (biopassi), joten saat valita ' hintaluokan' . Me jouduttiin ottamaan 2kk vanhalle tytölle ' pikana' eli alle viikossa. Maksoi hitusen enemmän kuin hitaampi versio.

sitruska ja muksut 5kk/2,5v

Otimme itse digikameralla kuvan 6kk vanhasta vauvasta. Vauva laitettiin syöttötuoliin valkoista seinää vasten ja näppäilin n.20 otosta joista valittiin parhaiten poliisilaitoksen ohjeita vastaava.

Passikuvan teko onnistuu siis itsekin ihan hyvin jos osaa käyttää kuvankäsittelyohjelmaa sen verran että osaa rajata kuvan ja määritellä sen koon ohjeiden mukaiseksi.

Kuvan voi tulostaa itse valokuvapaperille tai lähetää esim IFI;lle sähköpostina. (asettelin Photoshopilla n.6kpl pieniä kuvia yhdelle tavallisen kokoisella valokuva-arkille)Helsingin poiliisin ohjeet passikuvista;http://www.intermin.fi/poliisi/home.nsf/pages/1420C6E88D44489BC225701900...

joten joka tapauksessa passi menisi uusiksi, jos lapsen siihen haluaa. Me olemme päätyneet hankkimaan molemmille lapsille omat passinsa. Esikoinen sai omansa 2-kuisena, kuopukselle nyt 4-kuisena. Tämä vain siitä syystä, että jos sattuisi tilanne, että lapsi matkustaisi ilman vanhempia tai ilman sitä vanhempaa, jonka passissa hän on. Ja toisaalta on ollut ihan mukavaa saada lapselle ihan OMA henkilöllisyystodistus.

vaan jokaiselle hankittava oma passi.Me haimme vastikään ja kuvan kanssa oli tosi tarkkaa että on oikeanlainen mm taustan tummuusaste, pään suhde kuvaan jne. Ekat kuvat eivät täsmänneet vaan meidät passitettiin uutene kuvaan...Mukana piti olla molemmat vanhemmat tai toiselta allekirjoitettu lupalappu (vapaamuotoinen kelpaa) eli ainakaan me emme olisi saanneet haettua passia ilman sitä. Myös lapsen piti olla hakemusvaiheessa mukana, ei vasta noutaessa passia.Hintaa viiden vuoden passille tuli 46e plus passikuvien hinta.

Me hankittiin passi parin viikon ikäiselle vauvalle kotimatkaa varten ja ovat nykyään tuon biopassin myötä TODELLA tarkkoja vauvan kuvan suhteen. Me jouduttiin palaamaan 3 kertaa valokuvaamoon koska aina oli jotain vikaa vauvan kuvasssa. No, valokuvaajakin totesi ettei ole koskaan ollut niin hankalaa valokuvattavaa kuin tuo meidän 2 viikkoinen. :) Pää kun keikkui koko ajan.

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat