Vierailija

Olen päiväkodissa töissä ja meillä on hoidossa yksi n. 5v lapsi, jonka vanhemmat antavat lapsensa tehdä mitä tahansa.

Lapsi saa esim. itse valita vaatteensa aamulla ja vaikka ne kuinka olisi epäsopivat säähän (esim. shortsit näillä ilmoilla), äiti ei tee mitään, koska lapsi osaa itse valita vaatteensa, kun on jo iso lapsi.

Esim. lapsella ei ole mitään ulkohousuja ja siitä ollaan jo ties kuinka monta kertaa huomautettu äidille, mutta kun kullannuppu ei halua laittaa niitä ulkohousuja, niitä ei oteta mukaan..

Joka ikinen päivä saadaan tapella lapsen kanssa siitä, että onko ne shortsit ok laittaa ulos, kun sataa vettä/tuulee/on muuten vaan koleata. Sama juttu kenkien kanssa, kun lapsi haluaisi koko ajan pitää crokseja, vaikka lenkkarit ja saappaatkin löytyy lokerosta..

Äiti ei myöskään tyhjennä lapsensa lokeroa ylimääräisistä vaatteista vaan lokero tursuaa lapsen housuja, joita lapsi sitten pitää sekaisin sisällä ja ulkona. Yritetään kyllä katsoa, ettei lapsi laita niitä kaikkein kakkaisimpia housuja sisälle tullessa jalkaan.

Sivut

Kommentit (31)

Toinen on perheestä missä aikuiset eivät välitä. Viime talvenakin katsoin kuinka lapsi nappasi ilmeisesti ensimmäisen takin mikä käteen osui, sillä välillä oli kevättakki ja farkut 6 vuotikaalla lumileikeissäkin. Päässä yleensä huppu ja tumpuista ei tietoakaan. Kerran otin lapset pihalta autoon niin tämä kyseinen lapsi ei saanut auton ovea auki eikä turvavyötä kiinni kun kädet oli niin jäässä.Toisessa perheessä taas lapsi (5v) on ottanut pomon roolin ja muut vaan pokkaa. Usein ei suostu lähtemään hoitoon vaan jumpikumpi vanhemmista jää maanittelemaan kotiin vaikka koko aamupäiväksi. Onneksi tekevät kellokortilla liukumaa..

että mitään ei tapahdu. Koska lapsi EI halua ottaa niitä ulkohousuja mukaan!Ja mitä tuohon shortsi asiaan tulee, niin täällä on ollut koko tämän viikon aika vilakkaa (+12-14 astetta myös päivällä) ja tuuli tekee ilman vielä viileämmäksi, joten tuolla ei todellakaan pärjää shortseilla, vaikka olisi kuinka kuumaverinen lapsi! Ja lapsi on aika kylmissään, kun tullaan sisälle (=kädet kylminä).

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

tekee oikein, jos ei anna lapsen mennä säähän sopimattomilla vaatteilla ulos. Vaikka lapsi haluaisi laittaa mitkä vaatteet vain ja äiti ei välitä, on silti päiväkodin vastuulla huolehtia lapsen turvallisuudesta ja hyvinvoinnista. Liian vähä pukeutuminen äidin hyväksynnällä ei ole huolenpitoa.

toinen pojistamme ei ole koskaan käyttänyt hanskoja,on vain niin kuumaverinen. Aikani pauhasin käsineistä,mutta ihan turhaan--ei tunne kylmää siis talvellakaan.

Aikuinen tietää ja päättää, mikä on 5-vuotiaalle sopiva vaatetus. Jos on kylmä (eikä sortsikeli, kuten ap:n asuinalueella ei enää tunnu olevan), sitten puetaan asianmukaiset vaatteet. Hurjaa porukkaa täällä, jos lapsi saa tuollaisissakin asioissa tehdä ihan niin kuin itse haluaa! Tietenkin lapsissa on eroja siinä, miten tuntevat kylmää, mutta selvästi viileällä ilmalla aikuisen kuuluu huolehtia, että lapsella on jalassa muutakin kuin sortsit.Tsemppiä ap:lle, on varmasti hankalaa tuollaisten lasten kanssa, jotka saavat päättää itse kaiken.Naapurissamme asui lapsi, jonka vanhemmat käyttivät alkoholia reippaasti niin, että lapsesta huolehtiminen oli välillä heikoissa kantimissa. Näkyi joskus ulkona vähissä vaatteissa kylmällä, vanhemmat sanoivat, että on tottunut. Varmaan lapsi tottuu kaikkeen. Tuskin valittaisikaan, jos joku pukisi päälle lämpimästi.

Vaikka lapsi läkähtyy lämmöstä ja tuskan hiki jo pukkaa läpi, on pakko olla kaksi pitkähihaista ja takki päällä elokuisen päivän pihaleikeissä.Se että ap. sinä olet vilukissa ei tarkoita että kaikki muutkin ovat.

jos täysipäinen 5v kulkee shsortseissa tähän aikaan vuodesta, niin mitä siitä? Kaikki kakarat vaan samaan muottiin, tänään jokaiselle siniset reimatecit päälle kun tumput suorassa seisovalla tarhatädillä on pihalla kylmä.

korkeintaan 3 v tyttärensä kanssa. Tyttö kiikutti äidille paketin, jossa oli iso aikuisten jumppapallo. Äiti alkoi kysellä moneen kertaa tytöltä, että haluatko sinä varmasti tämän, kun muistatko viime kerralla kun meinasit loukata itsesi tällaisella. Haluatko varmasti tämän? Tyttö nyökytteli vaan myöntyvästi. Äiti sitten siihen, että no tämän kerran sitten.Ajattelin vaan, että kun muutama vuosi vielä menee, niin äiti on ihan pinteessä lapsensa kanssa, kun lapsi joutuu päättämään kaikesta vaikka ei varmasti ymmärrä mikä on esim. vaarallista vielä noin pienenä.

asianmukaiset vaatteet päälle (joko omasta tai talon puolesta) tai jää sisään. En ala neuvottelemaan 5veen kanssa. Muutenhan saa kohta neuvotella jokaisen 5veen kanssa mitä tehdään, joita ryhmässä on 22. T. hoitaja

Kysehä ei ollut niistä, vaan siitä, mistä asioista 5v päättää ja mistä aikuinen. 5v ei osaa arvioida, miten paljon hän päälle tarvitsee esim. aamulla, kun keli voi olla ihan toinen kuin mitä oli edellisenä iltana. AIKUINEN päättää, että puetaan pitkähihainen: lapsi voi päättää, onko pitkähihainen tuo punainen vai tuo sininen.Tässä ei ollut siis kyse siitä, tarkeniko joku tänään piksuissa kukkapenkissä.Vanhemmat tekevät hallaa lapselle, jos lapsi joutuu/saa päättää asioista, jotka eivät vielä ole hänen kehitystasonsa mukaisia.Tsmppiä ap! Toimit oikein!

annan lapsen laittaa shortsit ja sandaalit ja collegepaidan. Mukaan tarhaan laitan kuitenkin säänmukaiset vaatteet. Collegehousut, ulkohousut, lenkkarit ja takin.

Lainaus:

Nythän on sitä paitsi vielä virallisesti KESÄ.
Kun sit on virallisesti SYKSY!(meilläpäin on tapana kulkea säänmukaisessa varustuksessa, ei sen sattuuko kalenteri näyttämään kesä- vai syyskuukautta ;) )

Sivut

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat