Seuraa 


Huomasin juuri, että siinä on 2,4 kertaa niin paljon fluoria kuin mitä korkeintaan lasten tahnassa saisi olla... Omassakaan hammastahnassani ei ole yhtä paljon fluoria.Kisuli ja pojat 1v2kk ja 2v5kk + toukka rv 9+4

Kommentit (13)

Lääkäri nimenomaan (lapsi 4v) kehotti siirtymään aikuisten tavalliseen perushammastahnaan. Silti ostin Hakkaraista, koska poika kokee aikuistentahnan liian väkeväksi..tiedä noista fluorimääristä.

Meillä (Espoo) hammaslääkäri suositteli nimenomaan Herra Hakkarainen -hammastahnaa. Käytön aloitusta suositteli pienikokoiselle lapsellemme vasta poskihampaiden puhjettua ja silloinkin hyvin pieniä määriä kerralla.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Elikkäs Natriumfluoridi on yhdiste jossa on natriumia ja fluoria. Ja siinä hammastahnan kyljessä on suluissa yhdisteen fluorin (F) prosenttiosuus, joka on ihan hyvä määrä:) Käyttäkää huoletta Hakkaraista:)T: Kemian opiskelija

niin osaan lukea.Muumi -hammastahnan kyjlessä sanotaan:sisältää natriumfluoridia 0,24% (0,1% F = 1000 ppm F)Pepsodent super fluor kyljessä sanotaan:Sisältää natriumfluoridia 0,32% (= 0,145% F = 1450 ppm F)Eli jos tuosta voi tehdä päätelmiä, sisältää Muumi-hammastahna sen sallitun (1000 ppm F) määrän fluoria eikä ainakaan 2,4 kertaisesti. Muumista puuttuu vain yksi = - merkki.Natriumfluoridi ja puhdas fluori lienevät eri asia?

Kun käytin lapsiamme hammaslääkärissä, sanoi hammaslääkäri, että fluoria pitäisi olla 1100 ppm. Eli ei ole liikaa Herra Hakkaraisessa, päinvastoin kannattaisi vaihtaa pois ne tahnat, joissa on vähemmän fluoria! Ja lasten hampaathan tarvivat fluoria enemmän kuin aikuisten

juu, niin itse mielsin sen, että EIVÄT ole sama asia. Vähän niin kuin alkoholiprosentti ja juomien sekoitusuhde ;) eli jos lasissa on esim. 40% valkkaria ja 60% spriteä, niin juoma ei ole " nelkytprosenttista" .... vaan sen on ihan jotain muuta.

hammaslääkärissä ja hammaslääkäri sanoi, että kannattaa katsoa niistä lasten tahnoista niitä fluorimääriä- eli hyvä määrä fluoria lapsen hampaille on 1000-1100. Eli hyviä tahnoja ovat muumi ja herra hakkarainen.

mikä on suositusmäärä fluorille... Esimerkiksi täällä meilläpäin vedessä on niin paljon fluoria ettei pitäisi alle kouluikäisillä käyttää hammastahnaa ollenkaan - tai sitten kokonaan fluoritonta. Ja sitten jossain syödään fluoritablettejakin että saadaan tarpeeksi... :)

Eli itekkin oikaisesti vilkaisin kaupassa, että siinä on se 1000 ppm sitä fluoria MUTTA: siinä lukee että fluoria on 0,24% ([b]0,1%=1000ppm[/b]) eli kyllähän toi tarkottaa sitä, että siinä on sitä 2400ppm!Kisuli

Ja meillä taas sanottiin, että hammastahnan määrä on niin häviävän pieni, ettei merkillä olisi väliä. Tietysti eri asia lienee, jos juomavedessä on jo fluoria.

meille hammashoitolassa nimen omaan myös sen vuoksi, että sisältää xylitolia. Kehotti myös itse siirtymään sellaiseen aikuisten tahnaan missä sitä on. Ovat kuulemma tutkitusti tehokkaimpia.

... jossa ilmeisesti sama tuoteseloste kuin Hakkaraisessa. Tuote sisältää sen 0,24% natriumfluoridia, mutta onko se sama asia sitten kuin 0,1% " puhdasta" fluoria vai onko se itsessään sen 0,24% fluoria? Onko täällä ketään, joka on hyvä kemiassa? Suluissa oli natriumfluoridimäärän perässä se 0,1% F = 1000 ppm F .

Oli ihan pakko tarkistaa väitteesi, kun meidän hammastahna sattuu olemaan tuo Oxygenolin Herra Hakkarainen. Sen sisältämän fluorin määrä on ihan lasten tahnojen suositusten mukainen eli 1000ppm. Vähemmänkin fluoria voi tahnassa olla, mutta tuo määrä ei ole liikaa eikä vaarallista.

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat