Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Seuraa 

Meillä on vajaa 3 kk ikäinen poika. Saanut koko ajan pelkkää rintamaitoa, pulloa ei suostu ottamaan. Ensimmäist viisi viikkoa imetys sujui hyvin, mutta nyt poika renttuaa tissillä ja imettäminen ei ole mikään mukava hetki. Nyt vielä pojan painokäyrä kääntynyt laskuun. Tähän asti mennyt omalla käyrällään tasaisesti vaikkakin pienipainoinen. Syntyi 3 ja puoli viikkoa etuajassa ja painoi 2845g eli viikkoihin nähden ihan mukavasti. Nyt siis yritän pakkosyöttää pikkuista joka välissä jotta paino saataisiin nousuun. Poika pulauttelee tosi paljon ja kakka on aina ollut tosi löysää joinain päivinä ihan ripulimaista. Eli kysymykseni tämän pitkän jaarittelun jälkeen: millaista rintaruokitun vauva kakka on? Onko normaalia että imeytyy vaippaan eikä ole ollenkaan ryynimäistä? Mietin että johtuuko pieni painonnousu osaksi tästä ripulikakasta...Olen myös ollut allergialääkärin ehdotuksesta maidoton-,munaton ja vilajton-dietillä mikä ei ole kakkaan vaikuttanut.

Kommentit (3)

Ollaan tosiaan oltu jo Pikku-Jätissä lasten allergialääkärillä, joka antoi ohjeeksi kokeilla vielä viikon diettiä ja sitten palailla ruoka-aine kerrallaan normaaliin ruokavalioon katsoen meneekö huonommaksi. Miten teillä tutkittiin noita allergioita, ilmeisesti pitäisi siirtyä korvikkeeseen?

eli meillä ei pelkkä maidoton, viljaton ja soijaton dieetti auttanut, vaan muita pahoja oireiden aiheuttajia olivat mm. peruna, porkkana, omena, possunliha ja monet, monet muut. Kannattaa mennä lasten allergioihin perehtyneen allergologin vastaanotolle mahdollisimman pian. Tsemppiä selvittelyyn!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

joka laajeni laajenemistaan (sitten kotimaiset viljat, soija jne.), kunnes lopulta poikani oli lähes oireeton, mutta söin silloin enää 9 ruoka-ainetta. Rinnalla riehuminen loppui kyllä heti maidon lopettamisen jälkeen, mutta yöhuuto ja haiseva vihreä ripuli vasta kun viimeisten joukossa jätin perunan pois omasta ruokavaliostani. Laihduin kuitenkin niin nopeasti, että imetys oli pakko lopettaa. Digeroidut korvikkeet eivät myöskään sopineet, mutta aminohappopohjaisella korvikkeella oireet loppuivat. Tosin kiinteitä on ollut äärimmäisen vaikea löytää, vuoden ikäisenä kävivät vain riisi ja päärynä. Oireet alkoivat onneksi helpottaa hieman yli vuoden vanhana ja tilanne on nykyään olennaisesti parempi (aminohappopohjainen korvike ja noin 20 ruoka-ainetta käy rotaatiosysteemillä eli kahtena päivänä viikossa). Takana on siis elämäni raskain vuosi, mutta siitäkin selvittiin. Tsemppiä koko perheelle!

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat