Vierailija

Kommentit (16)

Ikää koiralla on 8kk. Pitkää päivää ei häkissä joudu olemaan, sillä olen kotiäitinä. Kerhojen, kauppareissujen tms. ajan on muutaman tunnin häkissään. On ihan hyvä että koira oppii nukkumaan omistajansa poissoloajan, muuten ainakin meidän jätkä juoksisi hulluna kissojen perässä ja samalla varmasti pistäisi paikkoja säpäleiksi. Nätisti kun on opetettu heti kotiutumispäivästä lähtien, niin ei koe häkkiä pahaksi paikaksi. Peti ja ruokakupitkin ovat häkissä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

häkin ostoa, mutta koiramme tykkää olla häkissään. niin hassulta kun se tuntuukin, niin koira pitää sitä tosiaankin pesänään ja turvapaikkanaan. t.5&7

poissa pahanteosta ja jättämään kissat rauhaan. Minulla on nyt neljäs koira, eikä ole koskaan ollut moisia ongelmia tahi häkkiä.Pentukoirakin nukkuu lyhyet poissaoloajat luonnostaan, jos on saanut sitä ennen leikkiä ja ulkoilla tarpeeksi.Ja lapsi pitää opettaa jättämään koira rauhaan, eikä sulkea koiraa häkkiin.Miksi ottaa koira, jos ei viitsi nähdä yhtään vaivaa?

120cm x 90cm metallihäkissä esimerkiksi kauppareissujen tai muun lyhyen yksinolon ajan, jotta ei hermostunut ja tuhoillut/joutunut selkkauksiin perheen vanhempien koirien kanssa ja tullut syödyksi ;) Työpäivät se oli mukana hommissa, joten yksinoloaikaa häkissä ei ollut edes päivittäin.Samainen koira rakastaa vetäytyä häkkiin esimerkiksi näyttelyreissuilla, lepäilemään, eli pentuna häkissä oleilu ei tehnyt siitä pahaa, ikävää paikkaa, vaan oman turvallisen pesän.

Näkemyksiä tästä asiasta on monta, mutta itse en ainakaan ole sellainen superkouluttaja, jonka pentukoira muistaisi säännöt ollessaan kolme tuntia yksin kotona. Kyllähän se pennunkin elämään se tietty vallattomuus kuuluu.Ja roduissakin on hyvin paljon eroja, joku miellyttämishaluinen rotu muistaa paljon pidempään omistajan ohjeet pentunakin kuin itsepäisempi rotu. Silloin kun edellinen koiramme (bokseri) oli pentu, saimme todella " hyviä" neuvoja tuttaviltamme, joilla oli pari huippuunsa hiottua belgiä. Neuvo uhittelevan murkkukoiran taltuttamiseen oli " pyöräytä vähän niskavilloista ja karjaise" . Belgiin tämä saattaa tehotakin, sehän melkein pissaa alleen, mutta vahvan molossirodun kanssa ei kannata tehdä sitä virhettä että lähtee fyysisesti taistelemaan herruudesta.No, tässä ei nyt kyse ollut uhittelusta, mutta joka tapauksessa halusin sanoa, että rodut ja yksilöt poikkeavat toisistaan. Koira ei kärsi ollessaan muutaman tunnin riittävän isossa häkissä, mutta koti kärsii pennun mahdollisista tuhoista. Pennullekin on turvallisempaa kun ei pääse kiipeilemän pöydillä tai jyrsimään johtoja.

jotta häkistä pitääkin tehdä kiva koiran oma lepopaikka, jossa sillä on oma rauha. Lapsiperheessä esimerkiksi häkki on minusta kerrassaan hyvä ratkaisu, peitto päälle siihen, niin saa väsynyt koira levätä ilman että pienet kädet repii korvia. Meillä on ainakin kisojen jälkeen koirat selkeästi oman rauhan tarpeessa, ja häkkiin menee muuten edelleen tämä pienin, kun ollaan lähdössä pois, nuorempana sitä oli vaikea saada edes tulemaan pissille lähtiessä, kun meni jo tyytyväisenä häkkiin luun kanssa kun ruvettiin keräilee tavaroita lähtöä varten. Häkkiin ei saa pakottaa, tunkea tai komentaa, vaan aluksi houkutella vaikka namin kanssa ja harjoitella lyhyillä ajoilla.

teki pienempänä niin paljon tuhoja vuokrakämpässä joten ostettiin sille häkki. nykyään nukkuu siellä oikeastaan koko ajan ja menee itse häkkiin automaattisesti kun laitamme takkeja päällemme.

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat