Vierailija

kirjahyllystä?

Sivut

Kommentit (28)


Klassikkoja luen siksi, koska ne ovat hyvin kirjoitettuja ja niistä saa enemmän ajateltavaa kuin Remeksestä ja myös nauttii niiden lukemisesta... en oppiakseni käyttämään lauseita ' tunnelma on kafkamainen' ... tai ' sama vika, sanoi rahikainen' . Ja siellähän ne lukion äikän kirjoissa ovat kaikki klassikkolistat tallella... varmaan myös käsitelty lukiossa...

Kirjahyllyssä tietty kannattaa olla ihan ne lempikirjat, joihin palaa uudelleen.

Vierailija:

Lainaus:


Minusta klasikoiden lukeminen siksi että ne ovat klassikoja on aika turhaa... Toki mitä enemmän klassikoja lukee, niin sitä enemmän ymmärtää tiettyjä asioita (tyyliin; " Kafkamainen tunnelma" ) joita käytettään paljon ihan arjen puhekielessä.Mutta itse luen koska nautin kirjoista:) Luen niin Lehtolaista, Marklundia, Irwin Welshiä, Remestä, kun myös Kiveä, Kalevalaa, Viitaa, sekä Dickensiä ja Hemingwayta. Vaikea arvottaa mikä on " paras kirja" , sillä valitsen lukemiseni tunnelman mukaan... Joskus luen jopa nostalgia mielellä Neiti etsivä kirjojani ymv.;)Pääasia että lukee, periaatteessa ihan sama mitä kirjoja!:)
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

(en muista kenen/minkä tahon laatima) jossa oli lueteltu maailman kirjallisuuden klassikot, ja ohessa oli myös Suomen kirjallisuuden klassikot.Mutta vaikea sanoa, mitä hyllystä pitäisi löytyä... Yhdyn siihen vastaajaan joka sanoi, ettei mitään, riittää kun ne on lukenut;)Minusta klasikoiden lukeminen siksi että ne ovat klassikoja on aika turhaa... Toki mitä enemmän klassikoja lukee, niin sitä enemmän ymmärtää tiettyjä asioita (tyyliin; " Kafkamainen tunnelma" ) joita käytettään paljon ihan arjen puhekielessä.Mutta itse luen koska nautin kirjoista:) Luen niin Lehtolaista, Marklundia, Irwin Welshiä, Remestä, kun myös Kiveä, Kalevalaa, Viitaa, sekä Dickensiä ja Hemingwayta. Vaikea arvottaa mikä on " paras kirja" , sillä valitsen lukemiseni tunnelman mukaan... Joskus luen jopa nostalgia mielellä Neiti etsivä kirjojani ymv.;)Pääasia että lukee, periaatteessa ihan sama mitä kirjoja!:)

Minusta riittää,että on lukenut Kalevalan,en ymmärrä miksi se pitäisi omistaa... Raamattukin olisi hyvä olla luettuna,mutta onko sitäkään " pakko" sivistyneen omistaa,kaikki kun eivät kuulu uskontoon joka raamatun Jumalan sanaksi tunnustaisi,samallalaillahan sitten kaikilla pitäisi olla Koraani ym kirjahyllyssä??Minusta on aivan yksi lysti mitä kirjahyllyssä on,sivistyneisyys ei riipu eikä näy siitä. Kuka tahansa tomppeli voi ostaa Tolstoinsa ym,mutta se onko niitä kirjoja lukenut ja niistä oppinut on sitten toinen juttu...

Sivistys tulee ilmi ihmisen ajattelun ja sanojen kautta. Kirjahyllyssä ei tartte olla mitään kirjoja sen takia, että olisi sivistynyt. Tai sitten niitä voi olla paljon ilman varsinaista sivistyneisyyttä.Olemme kirjaharrastajia ja akateeminen perhe. Itselläni obn edellisenlainen käsitys sivistyksestä. Mutta: pidän helposti sivistyneenä ihmistä kenellä on hyllyssään tietokirjallisuutta (en puhu Otavan kartastoista tai tietosanakirjoista) ja filosofiaa paljon. Sekä tietysti muunkinlaista kirjallisuutta kuten romaaneja (ei niitä kaikkein yleisimpiä suomalaiskodeissa), leffoja, sarjakuvia, musiikkia jne.

kaikille vaan Kalevala (siis suomalaisuus pelkästäänhän on jo sivistystä,niinhän...),raamattu (kaikki kun kuitenkin tähänkin luottaa ja uskoo) ja virsikirja (en kertakaikkiaan tajua,heh heh),huhheijaa...Ja sivistyssanakirja nyt on aika lähellä totuutta,koska sivistynyt ihminen tietää,ettei kaikkia hienoja sanoja tarvitse osata ulkoa ;)

Joukossa Raamattu ja pari sivistyssanakirjaa. Virsikirjaa ja Kalevalaa en omista, mutta Aku Ankkoja kyllä vinon pinon.En siis olekaan järin sivistynyt:).

Suomen kulttuuri:

Kalevala

Aleksis Kivi: Seitsemän veljestäMaailman uskonnot:

Raamattu

KoraaniMaailman kirjallisuus:

Venäjä

Dostojevski: Karamazovin veljekset

Tsehov: Vanja Eno

Gogol: Kuolleet sielut + novelleja mm. Mielipuolen päiväkirja ja NenäMuu maailma:

Kafka: Oikeusjuttu

Camus: Sivullinen

Kemal: Haukkani Memed

Brink: Valkoinen kuiva kausi

jne.Suomi kaunokirjallisuus:

Linna: Täällä Pohjantähden alla 1-3, Tuntematon sotilas

Waltari: Sinuhe

Sillanpää: Silja, nuorena nukkunut

jne.

joten kotona ei ole kuin muutama lahjaksi saatu kirja hyllyssä. Ja pidän itseäni silti suhtkoht sivistyneenä ja olen lukenut paljon, Kingistä Dostojevskiin, Kivestä Hemingwayhin, Utriosta Shakespeareen, Westöstä Christieen, Londonista Linnaan, Lindgrenistä Janssoniin, Jotunista Tolkieniin ...jos siis joku pitää minua moukkana olemattoman kirjastoni takia niin ihan vapaasti vaan!

Sivut

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat