Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Seuraa 

Hei,Näin joulun alla ja keskustelun lastenkirjojen huonoista käännöksistä innoittamana, ajattelin kysäistä, että mikä on lapsesi lempikirja ja minkä ikäinen lapsesi on?Itselläni on yksi vuotias poika ja hänen lempikirjansa on tällä hetkellä englanninkielinen dinosaurus-kirja, joka kuuluu sarjaan kosketeltavat kirjat.Tässä linkki:

http://www.usborneonline.org/catalogue/browse.asp?org=SUT05083&css=1&sub...

Kommentit (12)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

mielilukeminen, mutta kestosuosikkeja nyt 2v.tytöllä ovat olleet Tiitiäisen Satupuu ja Maisa-kirja,jossa 4 eri tarinaa (ennyt muista nimeä). Nyt on viimeaikoina luettu paljon pikku jääkarhukirjoja hänen pyynnöstään.Isosisko 5v. on vaihtelevampi maultaan, tykkää jo enemmän ' jatkuvista' kirjoista ja kertomuksista. Hän myös enemmän valikoi kirjoja tunnelmien ja tapahtumien mukaan. Tiitiäinen on ollu hänenkin kestosuosikkinsa aina, Mauri Kunnaksesta tykkää myös kovasti. Aino-kirjat ovat hänen suokkareitaan myös.

rakastaa Tatu ja Patu -kirjoja. Tämän hetkinen suosikki on Tatu ja Patu Päiväkodissa, jota pyydetään saduksi lähes joka ilta. Tekstin lisäksi kirjassa viehättää piilokuvien etsiminen. Viirut ja Pesoset ovat myös suosikkeja. Kolmivuotiaana hänen ykkösiään olivat Minttu-kirjat. Yksivuotiaamme tykkää koskettelukirjoista, useinmiten taitaa selailla Kisu etsiin äitiään (tai jotain sinne päin) kirjaa.

ja tällä hetkellä Tatu ja Patu -kirjat on IN. Tykkää myös Barbapapoista, Pingu-kirjoista ja Santtu-kirjoista. Tosin tykkää lähes mistä kirjoista vaan kunhan vaan joku lukee.

Tykkää tällä hetkellä Nemo-kirjasta eniten. Pitkään n. 2-vuoden iässä oli muumilukemisto 2 (sis. 4 tarinaa)kestosuosikki. Sitä ennen liikuttelukirjat ja Tiitiäisen runolelu olivat meluisimpia.

Richard Scarryn Iloinen autokirja.Kirja on jo moneen kertaan teipattu ja on todella luetun näköinen! Selkeä suosikki 2-vuotiaalla pojallani, ollut sitä jo melkein vuoden verran. Luru Ludetta etsitään ja Lauri Luppaa seurataan hassujen autojen seasta lähes joka päivä!

poika kohta 1v 10kk. Lempikirjoja mm. Tiitiäisen satupuu (joka päviä luetaan) ja Maikki harjanteen Vanttu-kirjat. Poika tykkää kuunnella jo tarinaakin, noissa Vantuissahan on jo jonkin verran tekstiä. Puoli vuotta sitten oli Maisa-kausi, mutta nyt poika ei oikein enää jaksa noista luukkukirjoja.Hankin jouluksi Tove Janssonin Kuinkas sitten kävikään -kirjan ja jonkun satukirjan, ehkä Hanhiemon satuaarteen. Lisäksi yritän löytää jokun kivan uudemman lastenkirjan, ehkä tulevan klassikon :)Tirlittan & poika

Erityisesti Tatu ja Patu päiväkodissa. Niissä on aikuisillekin paljon kaikkea hauskaa, ja joka lukukerralla löytyy jotain uutta, kuvitus on niin runsas ja pikkutarkka.Muuten tykkää Pupu Tupunasta (itse en niin välittäisi...), Mintusta, Barbapapasta, Myyrästä, Santusta, Pupesta. Mikä vaan käy kunhan luetaan :o)

ja aivan ehdoton suosikki on Kirsi Kunnaksen Tiitiäisen Satupuu. Luetaan pari kertaa päivässä kannesta kanteen (lähinnä nukkumaan mennessä). Muutenkin on klassikko, joten suosittelen pukin konttiin. :) Meillä ei pidempiä satuja jakseta vieläkään kuunnella, mutta nuo runot ovat juuri sopivan pituisia.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat