Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Vierailija

Nyt tilanne on tämä; ei nukaha muuta ku tissiin. Saattaa vaatia viisikin kertaan. 30 min välein illalla et saan lapsen nukkuu (käyn siis tuikkaamassa nännin suuhun kun ei syö tuttia!). En jaksa enää. Miten saan koko imetyksen loppumaan!? Auttakaa mua kokeneemmat. Enkä nyt tarvii mitään jeesustelua siitä, mitä ois pitäny tehä toisin.

Tämä meidän pienokainen on vielä oikea sisupussi, eli tempperamenttia löytyy! Ja yleensä kelpuuttaa minut " vaan" hoitajakseen, tai ne mun tissit. AHISTAA!

Kommentit (17)


Meillä oli vähän sama tilanne, lapsi ois halunnut nukahtaa vain rinnalle. Alettiin tehdä niin, että muutettiin iltarutiineja: ensin rintaa olohuoneessa, sitten vasta makuuhuoneeseen ja nukkumavalmistelut siellä. Huutoa seurasi, mutta lopulta (eikä edes kauhean kauaa mennyt siinä) lapsi hoksasi, että nukkua voi muutenkin kuin tissi suussa. Meidän lapsi kyllä söi tuttia, se tietysti jonkin verran helpottaa ainakin vanhempien hermoja...

Isä hoitaa nukuttamisen vieroituksen aikana. Fiksaatte niin, että sopii työvuoroihin.Varoituksena sanon: Meillä oli aivan järkyttävä eroahdistus yksivuotiaalla, joten en kehota odottamaan enää pitkään...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Jos nukahtaa imetykseen, herättele ja röyhtyyttele, sylittele vaikkapa uneen uudestaan.

Syötä kunnon iltapala alle ettei ole nälkäinen varmasti.

Anna uninalle, meillä tottui parissa viikossa jutteluasteelle, nyt se on turvakaveri.

Anna tutti tai sormi (miehenkin kelpaa), jos ei halua juoda varsinaisesti sitä maitoa, vain hieman imaista aina tissiä vain nukahtaakseen. Tai se uninallen jalka tms.Yövieroita/yritä saada ainankin nukahtaminen ja imetys erilleen toisistaan.

t. 1v2kk ikäisen kanssa samojen asioiden (yövieroitus, nukahtaminen) kanssa painiskeleva. Jatkan yhä ja kiitän itseäni siitä, sillä saa NIIN paljon vasta-aineita vielä äidinmaidosta, että kuratauditkaan ei pääse iskemään niin voimakkaina kuin muilla.

kun mies ryhtyi yöhoitajaksi. Muutama katastrofiyö oli. Sitten alkoi helpottaa. Noin kuukausi meni sitten ilman yösyöttöjä (lopetin samalla imettämisen kokonaan), sitten taas alkoi yöhuudot, kuukausi kunnolla, yöhuudot alkoivat ja nyt on mennyt jo toista kuukautta hyvin. Mutta aina kun lapsi yöllä on huutanut niin paljon, että hänen luokseen on pitänyt mennä, mies on mennyt. Raskasta se on tietenkin hänelle ollut, mutta häntä alkoi myös jo risoa se jatkuva yöimetys, kun minä ravaan edes takaisin ja lapsi on taas hetken kuluttua kiljumassa rintaa.Silloin kun mies sitten ollut yön poissa ja minun pitänyt hoitaa myös yöllä, on ollut aika kamalia öitä. Olisin varmaan sortunut imettämään, jos maitoa vielä tulisi.Eli jos vain jostain löytyisi joku, jolla on luja luonne eikä maitoa rinnoissa, niin pyydä apuun. Sitten suljet itse korvasi yöhuudoilta ja annat toisen hoitaa.

Eli en ole antanut illalla nukahtaa tissiin. TÄstä seuraa aivan kamala huuto, mutta nukahtaa kyllä aikanaansa. Oon ite ollu vaan niin väsynyt etten todellakaan jaksa huudatusta montaa päivää saati sitten koko kuukautta. Lisäksi miehellä on sellaiset työvuorot ettei ole illalla kovin usein minua auttamassa.

Mut ei kait tähän muuta ratkaisua ole. Olen kyllä ajatellut olla " ei-tavoitettavissa" pari päivää, mut luonto ei salli olla erossa rakkaasta:)!Ap

eli jos ryhtyy jonkinlaista unikoulua pitämään tai vierottamaan tissistä, niin kannattaa sitten pysyä päätöksessä. kaikki huudatus on mennyt hukkaan siinä vaiheessa, jos ei jaksakaan enää vaan antaa periksi. se on sit ollut turhaa itkua.ja varsinaista huudatusta en kyllä suosittele, vaan että lapsen itkiessä siihen vastataan. minuutin tai pari voi kyllä rauhassa odottaa, eikä heti ensimmäiseen pieneen inahdukseen tarvi juosta.

Tasan kaksi: joko lopetat imetyksen tai jatkat sitä...Lopetus ei ole helppoa mutta kyllä se onnistuu ajan kanssa.Syökö lapsi tuttipulloa? Tai juoko nokkamukista. Iltasin kun vaatii tissiä niin vettä pullosta tai mukista.

vaan että pidetään sylissä ja lohdutetaan muilla keinoin kuin tissillä. oleellista on tietysti että vauva ei ole nälkäinen. :)kovin pientä vauvaa en kyllä lähtisi unikouluttamaan, ja jos tuntuu että menisi mahdottoman hysterian puolelle, niin ehkä kannattaa siirtää unikoulutusta vaikka kuukaudella eteenpäin. sit voi sujua jo paremmin.

Juu, on annettu nokkamukista iltavellit kun ei juo tuttipullosta. Kaipailisin vain muilta kokemuksia miten on tissivierotus sujunu ja kikkoja sekä vinkkejä miten kannattaisi aloittaa.

ap

ei myöskään syönyt tuttia ja kiinteitäkin surkeasti, rintamaito kyllä maistui.

Lopetin yösyötöt kerralla, ekana iltana jo nukkumaan mennessä velli maistui tuttipullosta, kun ei saanutkaan iltamaitoa. Yön aiakna heräili about kymmenisen kertaa, sillletlin vauvaa uneen ja kerran pari annoin vähän maitoa tuttipulosta, kelpasi silloins ekin vaikka siihen saakka ei ollut kelvannut. Aamulla mietin ja aamulla maistui myös kiinteätkin heti paremmin.Toisena yönä heräisi enää 2-3 kertaa, nyt nukkuu jo läpi (asiasta on noin 2 kk). Nukahtaa nykyään omaan sänkyyn, kun vieressä silitän ja laulan pari laulua. Joo tiedän tiedän että kannattaisi opettaa nukahtamaan yksin, en jaksa ankä taida halutakaan, minusta lapsen nukkumaan laittaminen ja siinä hetken viipyminen on ihana hetki.

Ei mitään yksi kertaa illassa meininkiä vaan kerrasta poikki!

Ton ikäinen vielä " unohtaakin" suht helposti koko imetyksen.

Otetaanhan lapsilta tutitkin pois samalla menetelmällä.

Saattaa tietty pistää sirkuksen pystyyn, mutta pidä pääsi ja ole päätöksen takana.Kokeile!

siinä voi hyvinkin mennä muutama päivä tai sitten monta kuukautta. Pitää vain olla päättäväinen. Uskon että sitten kun ei saakkaan enään tissiä niin voi huolia tutin..

mitäköhän minä tässä olen ajatellut kun olen jatkanut tätä imetystä näin kauan??? Minähän sanoin että pyydän NEUVOJA, en arvosteluja kaltaisiltasi! Joten älkää vaivaantuko.APTodellakin, on tämä av-palsta idioottien kokoontumis palsta.

eli on parempi että mies nukuttaa vauvan, koska äidin nukuttaessa ne tissit ja maidon tuoksu on siinä läsnä. varmaan äitikin onnistuu imetyksestä vieroittamaan, mutta on varmasti työläämpää.me päästiin tissille nukuttamisista ja yösyönneistä eroon vauvan ollessa noin 10 kk. mies nukutti vauvan jo heti illalla ja rauhoitteli yöllä vauvan herätessä. minä nukuin eri huoneessa, enkä ollut vauvan näkyvillä. yksinään ei huudatettu, vaan itkun yltyessä mies otti syliin ja rauhoitti. vauvan rauhoituttua laski takaisin sänkyyn. meillä oli helpotuksena se että vauva söi tuttia. teidän vauva ei tainnut tuttia syödä, mutta esim. rakas unilelu tai riepu voisi antaa samanlaista turvaa/rauhoittavaa tunnetta. tai vaikka sinun t-paita.meillä kesti muutaman yön että alkoi sujumaan, mutta missään vaiheessa ei tarvittu pitkiä huudattamisia. mies sai vauvan rauhoittumaan yleensä max. 10 minuutissa. ja joka yö sujui aina paremmin ja paremmin. olin yhteensä noin viikon eri huoneessa nukkumassa.kannattaa myös huolehtia että päivät olisivat aktiivisia ja lapsi söisi silloin mahdollisimman hyvin, ja myös ennen nukkumaan menoa kannattaa viettää hellyyshetki ja halia ja pusutella, että saa " kiintiön" täyteen.hyviä ohjeita löysin hus:in nettisivuilta, kätilöopiston kohdalta ja hakusanaksi esim. unihäiriöt tai unikoulu tms.ja lopuksi vielä, että minä imetän edelleen, muutaman kerran päivisin. ja nykyään se on oikeasti mukavaakin kun ei tarvi olla joka hetken välein tissiä antamassa. eli ainut vaihtoehto ei ole lopettaa imetystä kokonaan, jos saat lapsen oppimaan että nukahtaa ilman tissiäkin.tsemppiä!

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat