Vierailija

Teit niin tai näin niin aina väärinpäin =(

Kommentit (10)

että sijaisen on vaikea hoitaa hommaa. Eli vakituiset joutuvat hoitamaan käytännössä puutuvan työn sekä opastamaan sijaista, ettei tämän tarvitsisi vaan seisoskella.

Sitten joskus löytyy vielä näitä vakituisia paljon viisaammat sijaiset, joilla riittää ideoita työn paremmin tekemiseksi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Eilen ei iltavuorolainen ilmestynyt töihin ja kahden jälkeen aloin soittelemaan sijaista. Kaikilla kieltäytyjillä oli hyvä syy, töitä tai muuta tärkeää, kukaan ei sanonut ettei viitsi tulla. Loppujen lopuksi eräs ihana ihminen sanoi että on juuri tullut töistä, mutta kyllä se muutama tunti vielä menee ja tuli töihin. Mummot sai lääkkeensä ja ruokansa ajallaan ja pääsivät nukkumaan silloin kun nukutti.

Myös meillä vaaditaan paljon erikoisosaamista ja uusi sijainen vaatii paljon perehdyttämistä, eikä pysty työskentelemään yksin tai itsenäisesti.

Tähän on kyllä totuttu, mutta jos sijainen ei suostu tai kykene vastaanottamaan neuvoja tai ohjeita, eikä kestä sitä, että virheellisiin työtapoihin on pakko puuttua, niin silloin menee vaikeaksi.

Ja näitä tapauksia meillä näkee harmittavan usein.

Varsinkin, kun itse olen nuori ja sijainen on ollut vanhempi henkilö, niin se on kova pala.

Ja ihan asiallisesti ja ystävällisesti neuvon ja opastan.

Joskus on siis myös sijaisesta itsestä kiinni, miten asiat sujuu. Ja hyviäkin sijaisia löytyy kyllä.

Usein saadaan sellainen sijainen, joka on ollut aiemmin ja tietää jo asiat ja silloin ei ongelmia.

Työskentelen leikkausosastolla ja pieneltä tuntuvasta virheestä voi olla suuret seuraukset.

jopa niin, että seuraavan viikon opetusohjelma on sitten pitänyt rukata uuteen uskoon. Olen siis opettaja. Konkareita neuvova sijainen ärsyttää silloin, jos hänen ajatuksensa ovat kaukana reaalimaailmasta tai sitten jotain aivan itsestään selvää. Vakkareita kovaan ääneen parjaava sijainen on myös ei-toivottu vierailija. Sijainen, joka odottaa, että hänelle on kaikki tehty valmiiksi, kunhan vain ilmestyy luokkaan istumaan, on turha tapaus. Mutta yleensä sijaiset ovat rohkeita tyyppejä, jotka lähtevät tunnin varoitusajalla hommiin ja suoriutuvat työstä hyvin.

Kyse on naisvaltaisesta työpaikasta. En ihmettele yhtään, jos eivät saa sijaisia ja valituiset ovat jatkuvasti sairaslomilla, kun omalla käyttäytymisellään tekevät tilanteensa tosi hankalaksi. Sitten vielä valitetaan, kuinka raskasta on:D

että niitä ottaa päähän kun tulee joku nuori ja energinen, joka on

hetken ja häipyy parempaan työpaikkaan. Vakituiset jää sinne

kärvistelemään... näin ainakin meillä :)

Ja se vasta ärsyttääkin, jos se sijainen alkaa neuvomaan vakkareita

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat