Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Seuraa 

Luin tuota ketjua Two-way Elitestä, kun meilläkin pitäisi kuopuksen kohta siirtyä kaukalosta turvaistuimeen. Luin autoliiton sivut ja ruotsalaiset testfakta sivut ja kaikki niissä testatut selkä menosuuntaan istuimet sai vain huonoja arvosanoja. Olisiko ollut yksi tyydyttävä istuin Autoliiton sivuilla, mutta sitä taas en löytänyt minkään suomalaisen jälleenmyyjän listoilta (chicco merkkinen). Ja kaikkia jälleenmyyjien nettisivuilla esiteltyjä istuimia ei tietenkään ollut testattu (kuten esim. Britax Freeway, HTS Besafe Izi Kombi ja Maxi-Cosi Mobi).Mistä sen nyt sitten tietää minkä ostaisi? Alkaa ahdistaa koko ajatus. Meillä kun piti alunperin vaihtaa isoveljen vanhaan Cosmiciin, mutta sen testitulokset oli niin pöyristyttävät, että saa lentää roskiin saman tien (en kyllä ole siitä tykännytkään). Huoh... Auttakaa :) Onko jossain vielä lisää testejä? Mikä on oikeasti " paras" tarjolla oleva istuin? Tai edes kohtuullisen hyvä?

Kommentit (7)

Taisi hetkellisesti tieto lisätä tuskaa turhan paljon. Nyt maltan jo ottaa järkevistä neuvoistanne vaarin ja käydä valitsemassa sen istuimen, joka parhaiten autoomme sopii. Cosmic lentää joka tapauksessa roskiin, koska se ei mielestäni ole toiminut ollenkaan sen jälkeen, kun käänsimme sen kasvot menosuutaan. Eli on heppoisen oloinen siinä penkillä. Pitänee sovitella uusi istuin oikein perusteellisesti.

on hyvä. Eikä jää liian pystyyn kun sitä kallistaa / avaa " tukijalan" tms. Saa yhtä kallistuneeksi kuin kaukalon jos niin haluaa. Hyvät kiinnityssyteemit ja tuntuu turvalliselta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Minä myös aikoinani, ollessani samassa tilanteessa kuin sinä nyt, tuijotin silmä kovana noita testituloksia. Olin päästäni pyörällä ja ehdottomasti sitä mieltä, että Gracon istuinta meille ei sitten ainakaan hankita, kun oli niin maan huono. No ostettiin sitten Britaxin Eclipse. Istuin on ollut mielestäni tosi hyvä käytössä. Jälkeenpäin testitulokset viittasivat istuimen olevan aivan p..stä. Tiedä sitä sitten, meidän autoon se ainakin istuu hyvin, on toiminut hyvin ja lapsi saa siinä nukuttua hyvin. Kolareita emme ole ajaneet, joten enpä sitten niistä ominaisuuksista oikein tiedä. Nykyään olen myös sitä mieltä, että varmasti Gacon istuin on/ olisi ollut ihan yhtä hyvä ja turvallinen. Ei kai niitä suomeen hyväksyttäisi myytäväksi, jos olisivat jotain pilipaleja. Varmasti myös hinta kertoo jotakin laadusta.

myytäväksi, eli täyttävät suomessa vaadittavat turvallisuuskriteerit.

Suuresti vaikuttaa istuimen turvallisuuteen se, miten istuin on asennettu autoon, eli siis onko se oikein asennettu.Me myös mietimme noita istuin asioita ja tutkimme testejä.

Tulimme siihen tulokseen että hankimme vain kasvot menosuuntaan olevan hts besafe izi comfort istuimen koska se on saanut hyvät arvosanat, sitä ei voi asentaa väärin ja se on todella napakka ja tukeva istuin. Käytössä ollut aivan mainio!!Vaikka suositus on ollua selkämenosuuntaan noin 3 vuotiaaksi asti, ei sitä voi pelkästään tuijottaa.

Se miten päin lapsen on turvallista olla autossa, siihen vaikuttaa se mistä suunnasta kolaritilanteessa kolari tapahtuu. Tuleeko se takaa raju peräänajo vai edestä nokkakolari.

Tilastollisesti on ajateltu, että suomessa lapsen on turvallisinta olla selkämenosuuntaan, mutta voimmeko me tuijottaa tilastoita. Mistä sitä koskaan tietää tuleeko kolari edestä tai takaa!?

Turvallisinta on olla turvaistuimessa joka on hyvä ja turvallinen ja pysyy kolaritilanteessa napakasti paikallaan eikä lennä pienestä töytäisystä irti, oli se sitten naama tai selkä menosuuntaan.Olin n. puoli vuotta sitten vastaavassa tilanteessa eli hakemassa ehdottomasti parasta selkä menosuuntaan istuinta lapsellemme. Olin päättänyt käyttää vaikka maailman kaiken ajan siihen, että tutustuisin jokaiseen artikkeliin, testiin ja palautteeseen, mikä maailmaan on istuinten tiimoilta pukattu. Ongelmaksi muodostui se, että eri testeissä on testattu niin eri istuimia ja testaukset toteutettu eri tavoin, että mitään järkevää yhteenvetoa ei ollut tehtävissä.Otin siis lusikan kauniiseen käteen ja kiersin sovittamassa lapsen ja auton kanssa seuraavat istuimet:Brio Zento

Britax Secura

HTS BeSafe IZiKid

MaxiCosi MobiPäädyimme HTS:n istuimeen ja olemme olleet tyytyväisiä. Miinus tulee siitä, että automme takapenkki on niin kuppimainen, että istuimessa oleva lepoasennon säätö ei riitä kippaamaan lasta riittävästi priiman nukkuma-asennon saavuttamiseksi, mutta ollaan pärjätty.MaxiCosi oli suosikki muuten, mutta sen tukijalka vei tolkuttoman tilan autossamme, joten mieheni ei olisi voinut matkustaa etupenkkiläisenä lainkaan. Lapsen jalkatila oli kyllä paras kaikista.Zento jäi aivan liian pystyyn ja Secura oli niin uusi, että mitään testituloksia ei ollut saatavilla, mutta säädöiltään ja istuvuudeltaan autoon ok. Säädöt oli lonksuvan tuntuisi, mutta sehän ei vaikuta turvallisuuteen. Niin ja lapsen jalkatila jäi aika pieneksi.Istuinta valitessa ota huomioon se säädöt ts. myös lapsen lepoasento, etupenkkiläisen tila, istuimen asennettavuus, istuimen vöiden helppokäyttöisyys. ja lapselle jäävä jalkatila (vaikuttaa siihen miten pitkään istuinta voi selkä menosuuntaan käyttää). Sitten vain TEILLE sopivaa istuinta valkkaamaan! Samaa mieltä ed. kirjoittajien kanssa, että Suomessa myytävät testatut istuimet ovat kaikki ok ja käyttäytyvät eri tilanteissa varmasti eri tavalla emmekä valitettavasti voi tietää etukäteen mikä iskee ja mistä päin.Tästähän tuli essee, mutta auttaa toivottavasti istuimen valinnassa.

Meillä kuopukselle ostettiin Maxi-Cosin Mobi, ja uskalsin jopa ostaa sen sovittamatta autoon. (Autona meillä kohtuutilava Ford Galaxy) Halusin ehdottomasti neljännelle lapsellemme vain selkä menosuuntaan asennettavan istuimen, koska noissa käännettävissä joudutaan aina tekemään kompromisseja, aiemmin meillä ollut Aktan Duoflexejä.Mobissa lapselle jää tosiaankin tosi hyvä jalkatila, uskoisin mahtuvan sinne 3-vuotiaaksi asti ainakin. Sitten voikin mielestäni jo siirtyä turvavyöistuimeen, niissä useinkin parempi sivutörmäyssuoja ja säädettävyys kuin noissa käännettävissä. Mobin säädöt helppoja käyttää (vöiden kiristys ja istuma-asennon kallistus), asennettavuuskin autoon ihan vain " tavallisen" hankalaa.Kannattaa tosiaan sovittaa istuimia autoon, vaihda vaikka liikettä jos jossain ei sellaista sallita. Hyvässä liikkeessä antavat sovittaa ja neuvovat asennuksessa.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat