Vierailija

Mies tissuttelee 1-2 olutta lähes joka ilta. Tätä jatkunut kesästä lähtien. Nyt vetässyt viikon aikana n. 3 dl 32% kirkasta, en tiedä onko juonut pikkuhiljaa useampana iltana vai miten. Humalassa ei ole ollut niin että olisin huomannut. Itse en juo kuin joskus harvoin ja noi miehen oluet ärsyttää kun niitä tölkkejä on aina tiskipöydällä. Olenkin asiasta sanonut että mielestäni juo liikaa. Miehen mielestä nipotan. Paljonko muilla kuluu alkoholia viikossa?

Kommentit (10)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

" Riskiraja ylittyy, kun nainen käyttää yli 16 ja mies yli 24 annosta viikossa. Kertakäytön raja on naisilla 5 ja miehillä 7 annosta"Mut onhan toi kyl aika paljon jos juo joka päivä viikosta toiseen. Määrät kasvaa varmasti helpolla..

Marras- joulukuussa tulee muutenkin niin synkkä olo, pimeetä kun lähtee töihin, ja pimeetä kun tulee kotiin. Ruoka pöydässä, ja hyvän tuulinen vaimo joka ei valita kaikesta mahdollisesta, kun tulee kotiin, helpottaa tilannetta.

Alkoholi nähdään sellaisena peikkona, vaikka alkoholistin ja tavallisen ihmisen ero on kuin yöllä ja päivällä.

joilla voi laskea alkoholin kulutuksensa. (Saa myös terveyskeskuksista paperiversioina...) Eli täytät vain " lomakkeen" plajonko (miehesi) juo. Yleensä nuo ovat varsin " tiukkoja" rajoja, eli leimaavat ongelma käyttäjäksi jo sellaisen joka maalaisjärjellä ajateltuna " kohtuullisesti" ...Mutta joka päiväinen juominen ei ole hyväksi...! Tosin kyllähän moni juo kesällä joka päivä kaljan janojuomaksi, ja sitten esim. viikonloppuna viinilasillisen tai kaksi ruokajuomana, ehkä vielä joku paukku siihen " jälkiruuaksi" .Mutta noin yleisesti ottaen, päivittäinen juominen on pahaksi, silä siitä on helppo repsahtaa alkoholistiksi!:( ..Ensin pullo olutta, sitten kaksi, koita jo kolme...Kannattaa myös miettiä MIKSI juo. Onko miehelläsi stressiä, tai ehkä syysmasennusta? Tämä pmeä syksyhän on monille pahaa aikaa, vaikka ei olisikaan diagnosoitu masennusta sairastavaksi...

Ehkä voisit keksiä teille yhteistä tekemistä? Tarkoitan vaikkapa että menette piiiitkälle kävelylle, laita ruoka uuniin hautumaan ja syökää hyvin kynttilän valossa lenkin jälkeen... Sitten saunaan rentoutumaan ja juttelette hyvää musiikkia kuunnellen takan valossa jne.Käytännössä tuo voi olla mitä tahansa, mistä tulee hyvä mieli, ja se kalja jää korkkaamatta!:)Itselleni syksy on vaikeaa aikaa, tekee mieli " tarttua pulloon" , mutta himoa saa pois kun tekee jotakin, ja valolla on SUURI merkitys, ei kynttilöillä ja takkatulella, aurinkoa kun ei käytännössä näy lainkaan:(

Voit myös järjestää miehellesi menoja autolla, niin ei voi juoda (pyydä hakemaan lapset jostakin, viemään heidät mummolaan, käymään kaupassa, viemään sinu ostoksille jne.)

Mitä siitä, jos miehesi juo joka päivä muutaman oluen? Alkoholi haittaa elämää, jos se alkaa sotkea normaaleita rutiineja, eli jos miehelläsi on esim. joka aamu krapula, ei jaksa lähteä töihin, haastaa riitaa tms. Muutenhan tuolla ei ole mitään väliä.Muistatko, että normaalipainoinen mies saa rauhassa juoda kaksi pulloa olutta ennenkuin ajaa autoa? Pitää sekin muistaa, että miehelle kaksi tai neljä pulloa keskaria on ihan eri asia kun naiselle, siis kun ajatellaan humaltumista.Mutta nipota ihmeessä, siitä se lähtee. Voit keksiä myös muita aiheita, joita alat tarkkailemaan ja joista keräät ärsyyntymistä. Miehesi arvostaa sinua, kun huomaa narinastasi miten paljon häntä rakastat. Veikkaan teille pitkää ja onnellista yhteiselämää.

eli juodaan molemmat vain erityisissä tilanteissa,

juhlissa tai ulos lähtiessä.

joskus harvoin otetaan saunaan kalja tai kaksi.en tykkäisi yhtään jos mies joisi joka ilta muutaman kaljan!! :(mutta jokainen tyylillään...

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat