Vierailija

Itselläni ei juuri maitoa noussut ensimmäisen lapsen synnyttyä.. Yritin imettää 3 kk:tta antaen samalla korviketta. Maitoa ei tullut juurikaan.Tuli vain tässä mieleen, että onkohan näissä rusinoissa maitorauhasia niin vähän, että maitoa ei yksinkertaisesti tule vaikka mitä yrittäisi.. Itsestäni tuntuu, että kohdallani on juuri näin. Saas nähdä miten kohta syntyvän kakkosen kohdalla käy. Sen tiedän, että kolmea kuukautta en sitä rumbaa jaksa! Jos ei maitoa tule niin sille ei voi sitten mitään....ois vaan niin kivaa ja helppoa imettää..mutta tasan ei käy onnenlahjat. Muutenkin saa kärsiä pienistä " rinnoista" niin sitten vielä tämä..

Sivut

Kommentit (33)

Jatkamme näin ouolivuotiaaksi, jolloin otamme pikkuhiljaa soseet mkaan imetyksen rinnalle.Varastoonkin olen sanut vähän maitoa. Selvästi kuitenkin rauhaseni toimivat kysynnän mukaan eikä likojakaan juuri tule.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Mulla oli ennen lapsia pieni b-kuppi, ja molempia olen imettänyt menestyksekkäästi yli vuoden, jopa niin ettei kumpikaan lapsi huolinut tuttipulloa eikä korviketta.

Miten helvetissä vauva voi saada otteen sellasista, nio ei mitenkään. Pienemmästä tissistä ei tullu maitoo juur ollenkaan. Eli ei sujunut ollnekaan.

a-kuppi ja täysimtystä vähän yli puoli vuotta ja imetän puolitoistavuotiasta vieläkin. ei ole matoallerginen lapsi vielä muuta maitoa saanutkaan...

rinnat ovat lähinnä rasvakudosta, eli isoissa rinnoissa on enemmän läskiä kuin pienissä. maitorauhasia ei rintojen koosta voi päätellä.

(kolmen lapsen imettämisen jälkeen varmaan -a) Imettämisen kanssa ei ollu ikinä mitään ongelmaa, päinvastoin maitoa tuli välillä liian kanssa ja tissit suureni yli kahdella kupilla. Oon imettäny neljän vuoden sisällä yhteensä 2,5 vuotta ja nyt ei oo sit tissejä enää ollenkaan... :)

-yökkö-

Maitorauhasia on yhtä paljon, pienirintaisella ei ole tiellä ylimääräistä rasvakudosta.

Itse olen imettänyt 3 lastamme 1-2 vuotiaaksi ja maitoa on aina tullut tosi hyvin. Ja pienirintainen siis olen.

Ap:n tapauksessa maidontuotantoa on mm. vähentänyt se lisämaidon käyttö. Imetysneuvoissahan viimeiseen asti kehotetaan välttämään lisämaitoa, oma tuotanto vähenee. Kysynnän ja tarjonnan laki. Mitä useammin vauva imee, tuotanto lisääntyy, mutta jos välillä annetaan lisämaitoa, imemistyö on " turhaa" , koska vauva ei kerkeäimeä niin kauaa, että saisi sen hyödyn rinnasta.

Älä ota paineita tulevasta imetyksestä, rento asenne. Stressi lisää vaikeuksia. Jos ei onnistu, niin sitten annat tuttelia. Ei se äitiys siitä ole kii. Vaikeampaahan teillä vaan on, jos stressaat itseäsi liikaa.

Eihän rintojen koko vastaa maitorauhasten toimintaa.Lisäksi hyvä puoli pienistä rinnoista on se, että niistä ei huomaa yhtään, että olisin imettänyt kaksi lasta. Edelleen yhtä kiinteät ja pystyt ovat :)

ja sitten - oliko se 30 - joka valitteli että vauva ei saa imettyä pienestä rinnasta. Matala nännipää ja pienet rinnat on kaksi eri asiaa, ensimmäinen voi olla myös isorintaisella.

maidon nousemisessa ei ongelmia kolmen lapsen kohdalla. Kuppikoko olisko nut hikiseeen b.

Tän kolmosen kohdalla maitoo tuli aika paljon olis varmaan riittänyt kahdellekki lapselle...

Helppoa ollu mulle tää homma siis imetys

Niistä vast surkeet tuleekin. Onneksi asia voidaan korjata silikonilla (tai vastaavilla implanteilla). Imetys on silti tärkeetä, eikä rintojen rupsahtaminen saa olla sille esteenä.

Sivut

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat