Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Vierailija

ja tunki kaiken suuhunsa. On dysfaatikko.

Kommentit (21)

kitarisat on pienet kun yksi lääkäri jopa kysyi onko ne leikattu kun on niin pienet. Kuolaa tulee siis ihan norona (vai miten sen sanoisin) mutta paita ei ole märkänä joten kuolaa siis satunnaisesti ja vissiin sitten putoaa lattialla. Puhuu niin innoissaan ja tohkeissaan että ei itse varmaan huomaa että valuu. Pitää asia ottaa puheeksi 3v neuvolassa.ap

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

kuolasi jo silloin tosi paljon mutta silloin syynä pidin hampaita joka vissiin oli todellinen syy. Nytkään ei vaikuta flunssaiselta ja hengityskin mielestäni kulkee hyvin. No seuraillaan ehkä tässä ei ole mitään ongelmaa.

ap

omalla pojallani oli tuon ikäisenä hiivatulehdus suussa ja myöhemmin kun rupesi verta vuotamaan ikenistä niin vein lääkäriin, jossa siis todettiin tuo hiiva suussa. Koko ajan valui kuolaa suusta ja myös mahakipua esiintyi.Hoitui muutamassa päivässä maitohappobakteereilla ja a-jogurtilla kuntoon. Ja nämä siis "määräsi"lääkäri.

hänellä oli vauvana mahaportin löysyyttä eli ruoka nousi takaisin ja oksensi/puklasi paljon. Neuvolassa sanottiin, että runsas kuolaaminen voi johtua siitä. Lisäksi siellä sanottiin, että tuon ikäiset pojat innoissaan nyt vaan kuolaavat enemmän kuin tytöt.Toinen syy on aivan selvästi nenän tukkoisuus ja flunssa, koska kesällä ei kuolaa, mutta heti kun flunssakausi alkaa on paita märkä.Eli ihan ensimmäisenä en lähtisi mistään dysfasiasta tai vammaisuudesta puhumaan...

voi olla myös heikot lihakset suussa. Osaako imeä pillillä? Kannattaa juottaa lasta pillillä ja antaa imeä esim. kiisseliäkin pillillä, näin lihakset vahvistuu.

hänellä oli jonkin sortin kuumekouristus noin vuoden ikäisenä jolloin oli hetken ilman happea ja ajattelin että tästä johtuen välillä sanat takertuu ja vähän änkyttää. Nyt mietin sitten että voiko se siis periytyä.

ap

liittyä neurologisiin ongelmiin. meillä pojalla 1v.nä huomattiin toi suuri kuolauksen määrä (lisäksi oli vasemman jalan varvastus) ja selvisi että on vasemman puolen cp-vamma, hemiplegia. lievä siis eikä näy normaalielämässä kuin niin että on vaikeampi oppia pukemaan tms. kuolaaminen johtui suualueen löysyydestä, johon tehosi pillillä juominen yms. puhetta meidänkin lapsella tullut jo 1,5v asti paljon. kannattaa sanoa neuvolassa tai varata aika lääkäriin.

Oma poikani on kuolannut aina ja paljon. Nyt 8vuotiaana kuolaa vielä keskivertoa enemmän. Meillä auttoi se, että lapsi alkoi juoda kaikki juomat pillilla ja muutenkin harjoitettiin suun lihaksia. Puheterapeutti antoi vinkkejä. Kyllähän siinä neuvolasta ohjattiin toimintaterapiaan ja epäiltiin jos jonkinmoista lihasten rappeumaa. Onneksi mitään sellaista ei ole. Todennaäköisesti siis suun hienomotoriikka kehittynyt hitaammin. Kiusallinen vaiva, koska kaverit alkoivat joskus eskari-iässä huomautella.

silloin kun häntä ahdistaa, niin kuola valuu. Kuolan valuminen voi olla ensimmäinen merkki hengenahdistuksesta.

En ole kuullut kuolaamista liitettävän astmaan, mutta minun lapsellani niissä on selkeä yhteys. Silloin kun henki kulkee kunnolla ei kuolakaan valu.

Hoitamaton astma sinun lapsellasi?JOs lapsella on nenä tukossa, niin sekin voi aiheuttaa kuolaamista.

näin mulle on lääkäri sanonut, kun suunnilleen saman ikäisellä lapsella oli paita napaan asti märkä. ja lisäksi sitten ihan perus yskää ja nuhaa sun muuta.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat