Seuraa 
Liittynyt17.9.2015

Olemme ostamassa uutta pesukonetta (isompaa).

Mietin samalla kuivausrummun ostamista sen päälle.Kauhea pölyallergia vaivaa ja pesuhuone ainoa kodinhoitohuone.

Ajattelin aluksi laittaa pesukoneen päälle vauvanhoitopöydän tai jotain hyllyä tai kaappia likapyykeille. Jos tulee kuivausrumpu niin sekin tila lähtisi pois, mutta toisaalta, tuleeko sitten muita hyviä puolia tilalle??Ristiriitaista tietoa lakanoiden ryppyisyydestäkin saanut. Onko ne tosiaan ryppyisemmät kuivausrummun jälkeen?

Onko pyykin käsittely lopulta helpompaa ja vähemmän pölyävää?

1400 linkouksen jälk ei varmaan kauaa narullakaan kuivu ja pitäähän ne molemmissa tapauksissa viikata ja ojentaa...?(jos ostetaan niiin ostetaan tosi hyvä Mielen kone)

Kommentit (11)

Minusta kuivausrumpu on lapsiperheen arkea helpottavista kodinkoneista ihan kärkisijoilla. Kuivatan siellä lähes kaiken (en tietenkään kosteussuojavaatteita) vaikka suomessa myytävissä vaatteissa suurimmassa osassa on rumpukuivauskielto. Lakanat eivät minusta tule sen ryppyisemmiksi kuin narullakaan, itse laitan kyllä kuivausrumpuun ihan saman satsin kuin mikä oli pyykkikoneessakin. Eryisesti lakana kannattaa ottaa kuivausrummasta pois heti ohjelman loputtua ja laittaa joko takaisin paikalleen tai sitten viikata ettei rypisty kuivina ollessaan.Hyvää on minustakin se, että vaatteista tulee ihanan pehmeitä ilman huuhteluainetta ja trikoo&neulevaatteista siistin näköisiä ilman silitystä.Plussaa minunkin mielestä on se, että vaatteet ovat takaisin käyttökunnossa reilun parin tunnin jälkeen. (Usein käytän pikapesuohjelmaa, joka vie vain tunnin täyden kahden tunnin ohjelman sijaan.)

Pieni asunto, jossa vielä minikokoinen kylppäri. Ei sinne kuivaustelineitä ja -naruja mahdu.

Hyvät puolet on jo tullut sanotuksi, mutta huonona pidän sitä, että kuivausrummustakin tulee hetkellisesti kovasti kosteutta asuntoon. Välillä kuumuus ja kosteus on kylpyhuoneessa niin kova, että tuntuu kuin olisi saunassa (ei ikkunaa). Onko muilla samaa ongelmaa?

Niin ja sitten tietenkin sähkönkulutus. Sähkölaskut kasvoivat jonkinverran rummun hankkimisen jälkeen.

Meillä kuivataan rummussa ihan kaikki, hienoimpia vaatteita lukuunottamatta. Pyyhkeistä tulee ihanan pehmeitä. Lakanat rypyyntyy meilläkin. Pitäisi varmasti ottaa ne kosteampina ulos ja silittää. Mutta mistäs sellaiseen aikaa...

Joku kysyi sisävalon tarpeellisuudesta. Meillä on sellainen ja mielestäni ilmankin selviäisi.

nykyään kun on tosi paljon lapsille velourvaatteita, ne menee narulla kamalan näköiseksi ja koppuraksi sekä " takkuiseksi"

mutta rummussa ne tulee ihanan pehmeiksi ja siiteiksi.

Hei,

meillä on nyt ollut LG:n iso rumpu pari kuukautta. En enää antaisi pois :-)

haluaisin kommetoida paria nimimerkin loksutin:

Lainaus:

pointtia.Miinuspuolia:

*vaatteet menevät nyppyiseksi nopeammin

tämä on niin totta! Ennen, kun kuivatin narulla, en huomannut laatueroja esim. vauvan bodyissä. nyt on kyllä H& M ja Kappahl-bodyt menneet tosi nopeasti kulahtaneiksi :-(*Eli sukkahousut, sukat, omat alusvaatteet, lasten ja omat parhaimmat siisteimmät vaatteet eivät mene rumpuun jotta säilyvät parempana pidempään ja kaikki materiaali ei kestä rummuttamista.

etenkin pyykkisatsista pitää poimia pois sukkahousut! Myös kaikkis emmoiset lastenvaatteet, joissa on " kumimainen" printti, pitää ottaa pois. Just meni ihana " haamuyökkäri" pilalle, kun sadat pinete haamukuviot paloivat toisiinsa kiinni. Mies ei aina muista poistaa kaikkia :-)

Plussapuolia:

*Pyykki pehmeää

*ei roiku naruilla pitkin asuntoa

*tulee kuivaksi nopeaan (tämä on sekä huono että hyvä puoli)

*ei tule kosteutta asuntoon pyykin kuivattamisesta

*älyn hyvä kestovaipoille
lisää:

kylpyhuone ei ole niin pölyinen kuin ennen

kestovaippoja tulee käytettyä useammin, kun on kuivia imuja tarjolla :-)

- Lakanat ovat ainakin meillä sileämpiä kuin ennen! Riittää, kun rumpua ei tunge aivan täyteen vaan kuivaa pesukoneellisen lakanapyykkiä kahdessa erässä. Ja lakanat pitää ottaa heti pois kun ohjelma loppuu ja viikata saman tien.- Pölyä kertyy lattioille vähemmän, kaikki se, mikä rummun sihtiin jää, pyörisi muuten lattioilla.- Vaatteita tarvitsee vähemmän, kun ne saa heti kuivaksi. Lisäksi vaatteet ovat pehmeitä ilman ylimääräisiä kemikaaleja (=huuhteluainetta).- Pyykkiä voi vaikka pestä samana päivänä viisi koneellista, ilman rumpua on luultavasti mahdotonta saada niin paljon pyykkiä kuivumaan. Lisäksi likapyykkikorista saa nopeasti tarvitsemansa vaatteen käyttöön, jo muutaman tunnin päästä vaate on puhdas ja kuiva.Itse inhoan yli kaiken joka puolella nököttäviä kuivaustelineitä, joihin ei lakanoita oikein edes saa ripustettua. Kuivausrumpu on pelastanut meidät :o) Meillä on LG:n 7 kg:n pesutorni, olen tyytyväinen kun saa isoja koneellisia pestyä kerralla.

eikä se kosteus etenkin talvella ole hyväksi asunnossa. Siis kohtuudella?? Kuiva ilmahan kutittaa ja kuivattaa?

Niin mikä sitten vauvalle paras ilman kosteus?Oletteko te vastaajat nyt suurperheitä vai 1 lapsen perheitä? Eli kuinka usein ne pyykit pyörii?

sitten lasiluukullista kuivausrumpua? Onko siitä jotain tosi nimettävää hyötyä? Muutakun että muistaa että siellä on pyykkiä kun ne näkee :) Merkki on valittu mutta se että viitsiikö lasiluukullisesta ja muutamasta lisäohjelmasta maksaa 300 euroa enemmän kun ehkä suht perusvekotinkin kävisi koska kuitenkin niitä paria hassua ohjelmaa tulee käytettyä. Entäs sit sisävalo, sellanenkin näyttää monissa olevan, onko hyödyllinen?Sanna

- ei tarvitse ripustella lakanoita kuivumaan, ennen niitä roikkui aina oven karmeissa....

- saa nopeasti kuivaksi, jos tarttee (tosin 1600-kierroksen linkous jättää myös vaatteet jo lähes kuiviksi)

- nukka jää sinne sihtiin

- pyykki pois silmistä (tosin usein kyllä myös sitten unohtuu rumpuun)Huonoja puolia:

- vaatteet kutistuu selvästi, kannattaa huomioida vaatteita ostaessa

- kuluminen, joitain vaatteita ei viitsi sen takia rummussa kuivata, omat t-paidat kulahtaa nykyään todella pian

- en tykkää ottaa vaatteita rummusta, liian korkealla, joskus myös laitan narulle ihan siksi, etten jaksa laittaa rumpuun/tyhjentää rumpua edellisistä

- vaatteet ovat narulla siististi kuivumassa käden ulottuvilla eivät myttynä rummussa

- kaikkea ei kuitenkaan voi rummuttaaNeutraalia:

- en ole koskaan kokenut pienemmän pyykin ripustamista narulle vaivalloiseksi tai erityisen aikaa vieväksi

JOS ottaa pyykin aika pian pois kun rumpukuivausohjelma on päättynyt. Jos pyykki jää sinne pariksikin tunniksi se on aika ryppyinen, kun myttyrässähän ne siellä rummussa ovat!Miinuspuolia:

*vaatteet menevät nyppyiseksi nopeammin joten me kuivaammekin rummussa pääasiassa pyyhkeet (tulee IHANAN pehmeitä) lakanat (ei olisi tilaa narukuivatukselle omakotitalossa, etenkään talvella) yövaatteet, lasten alusvaatteet ja omat kotivaatteet.

Eli sukkahousut, sukat, omat alusvaatteet, lasten ja omat parhaimmat siisteimmät vaatteet eivät mene rumpuun jotta säilyvät parempana pidempään ja kaikki materiaali ei kestä rummuttamista.

*Rummussa kuivuu niin nopeaan, että minä en meinaa keretä viikkaamaan kaikkea sitä pyykkiä jota kuivana ja puhtaana aina odottaa viikkaamista.

*Jotkut vaatteet kutistuu, esim sukat ja sukkahousut, siksi niitä ei rummuteta meillä.Plussapuolia:

*Pyykki pehmeää

*ei roiku naruilla pitkin asuntoa

*tulee kuivaksi nopeaan (tämä on sekä huono että hyvä puoli)

*ei tule kosteutta asuntoon pyykin kuivattamisesta

*älyn hyvä kestovaipoille

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat