Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Vierailija

Ovat valinneet lasten kulttuurikeskuksen nimeksi

Lainaus:

Pii Poo!!!

Laitoin heille juuri palautetta:" Ihan ystävällisesti vinkkaisin, että kulttuurikeskukselle valitsemanne nimi on varsin merkillinen. Oletteko mahtaneet ajatella, miltä se ulkomaalaisen korvissa kuulostaa?Ideapark-keskuksen nimi on varmasti valittu kansainvälisyyttä ajatellen. Mistä kummasta on tullut idea valita lasten osastolle nimi Pii Poo, kun on yleisesti tiedossa, että maailman valtakielessä englanniksi pee (laus. pii) tarkoittaa pissaa ja poo kakkaa??? Onko tämä tarkoitettu vitsiksi? Aika riskaabelia turismin kannalta.Omat amerikkalaiset tuttavani vierailivat Ideaparkin avajaisissa, ja voitte olla varmoja, että Pii Poosta tullaan puhumaan Atlantin tuolla puolen. Nuoriso räjähti hervottomaan nauruun ja monet keski-ikäiset suorastaan tuohtuivat valitsemastanne nimestä. " What in the world were they thinking??? Your children are welcome to play at pee poo??? How captivating... Good Lord."Sähköpostiosoitteessanne esiintyvä lastenpiipoo on monille siten children' s pee poo. Kannattaisiko kenties miettiä asiaa toisenkin kerran?Kaikkea hyvää teille jatkossa. Toiminnassanne ei varmasti sinänsä ole mitään moitittavaa :)"***Onko kukaan muu tullut ajatelleeksi samaa, vai huomautinko turhasta?

Sivut

Kommentit (56)

Vaikuttaa vain arviointivirheeltä valita juuri tuohon yhteyteen juuri tuo nimi, ei muuta ongelmaa. Hyvin sanottu tuossa edellä, että olisi voitu kunnioittaa suomalaista lastenkulttuuria ja silti ymmärtää asiaa kansainväliseltä kantilta.

Jos ulkomaalaisilla on yhtään järkeä päässä (ja yleensä heillä on), he kyllä tajuavat, että Pii Poo tarkoittaa jotain ihan muuta suomeksi eivätkä tee siitä yhtään mitään johtopäätöksiä. Enintään hihittelevät keskenään.terv. 3, jonka amerikkalaisten kaverien mielestä oli hauskaa lähteä juomaan pussikaljaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Nimi Ideapark on selvästi valittu sopimaan myös englantia puhuvan suuhun. Siksi voisi olettaa, että myös muut nimet olisi suodatettu saman seulan lävitse.Noh, ei tästä sen enempää. Sattuuhan noita.Ap

Tämän on pakko olla tahaton kömmähdys. Nimi vaikuttaa varsin harkitsemattomalta.Asiaan liittyen, sitten kun vielä tarjoaisivat ilamiset maistiaiset Wiener-nougatia, niin kokonaisuus olisi täydellinen ;)

Vierailija:

Lainaus:


En ole millään muotoa suomalaisen lastenkulttuurin edistämistä/hyödyntämistä vastaan tällaisissa yhteyksissä; valinnan olisi vain voinut tehdä toisinkin. Esim. Kunnaalta olisi löytynyt runsaasti soveliaampaa nimistöä Tiitiäisestä alkaen.

Ap
Ihan jo vaikka Hii Hoo olisi ollut parempi. Kyseessä on kuiten valtakieli englanti!

Kuvastaa muuten aika hyvin amerikkalaisten omahyväistä asennetta

tyyliin koko maailman pitäisi tanssia heidän mukaansa. Aika moukkina heitä pidetään myös työympäristössä. Olen toissa Nokialla ja lähes kaikki muun maalaiset kollegat naureskelvat kuinka jenkkien seurassa saa aina hävetä kun he eivät millään muotoa kunnioita muiden maiden kulttuuria.

Vierailija:

Lainaus:


Vierailija:

Lainaus:


Mishubishi Pajero -maastoauton mallinimeä piti muuttaa Espanjan markkinoille, koska " pajero" tarkoittaa siellä suunnilleen samaa kuin " runkkari" . No mallin nimi vaihdettiin sitten espanjalaisittain sopivampaan nimeen Mishubishi Perspano, joka taas Suomessa tarkoittaa...
Siitä ei olekaan kyse. Sille ei kuitenkaan voi mitään, että valittu nimi jakaa (tai pikemminkin herättää) mielipiteitä ja tulee huomatuksi paitsi hyvässä, myös pahassa. Tulipahan pantua merkille tämäkin tapaus. Herättäähän se keskustelua näin avajaisten aikaan.

Tuskin Ideapark nimeä hirveästi on valittu sopimaan englanninkielisten suuhun, vaan siksi, että yhä nykyään englanninkieliset nimet ovat " hienoja" . Eli samaa logiikkaa kuin mitä noudattavat SantaPark (aika typerä muuten suomeksi: Santa = hiekka), Dynamo Business Park, Stella Business Park, Spektri Business Park jne.

Sivut

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat