Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Seuraa 

Olemme nyt huutaneet ja rähjänneet 4v pojallemme pitempään, kun mikään ei tunnu menevän perille ja aina vaan uudestaan tehdään kiellettyjä asioita. Esimerkiksi kun pikkusiskoa nukutetaan niin voi alkaa yhtäkkiä huudella kovaan ääneen, vaikka minuutti sitten on sanottu, että nyt pitää olla vähän hiljempaa. Pyytää sitten anteeksi ja sitten voi parin minuutin kuluttua tehdä saman uudestaan. Ymmärrän toki että on vielä pieni, eikä aina voi muistaa kaikkea mitä on sanottu, mutta tässä on alkanut olla mielestämme tahallisuutta mukana. Varmaan hakee välillä huomiotakin, mutta kun ei aina voi kahtaalle revetä ja ollaan kyllä yritetty mahdollisuuksien mukaan tehdä juttuja vain poitsun kanssa.Ajattelimmekin, että ottaisimme uuden lähestymistavan ja alkaisimme palkita hyvää käytöstä. Ajatuksena olisi että saisi tarran kun toimii oikein ja esim. odottaa kun pyydetään tai leikkii nätisti pikkusiskon kanssa. Kysyisinkin millaisia systeemejä teillä on käytössä? Miten käytännön toteutus? Muita vinkkejä? Voisiko tarroilla esim. ansaita karkkipäivän?

Kommentit (3)

Ja kun niitä kerätään tosissaan vaikka 10 tarraa, niin saa karkkia/jätskiä (välipalaksi tiettyyn aikaan, meiläl ei ole karkkipäiviä erikseen). 10 tarraa tuntuu olevan meillä sopiva määrä, ettei ole liika usein eikä toisaalta liika harvoinkaan että ei jaksaisi oottaa. Pelkät tarratkin tuntuu usein riittävän kyllä, joten karkkipalkinto ei tarvi olla esim. tikkaria tai pikkuista askia isompi.Nukuttamiseen meillä ei toimi tarrat. MEillä tehdään nii, että jos on hiljaa, niin sitten tulen silittämään kohta, laitan pikkuveljen unille samassa huoneessa. Jos isompi alkaa riehua tai kiljua liikaa, niin menen toiseen huoneeseen. Jo se tuntuu tepsivän sillä isompi haluaa olla samassa huoneessa nukahtamassa, ja siten kyllä muistaa sitten olla kiljumatta.

Joskus olen luvannut myös että saa tarran aamulla jos on kiltisti nukahtamiseen asti.

Kun sitten on vaan se tarra mielessä, ja ei malta sen takia nukahtaa.

Ja onpa joskus herännyt keskellä yötäkin, että nyt on aamu, nyt pitää saada tarra... ja hirveät raivarit kun yritetään selittää että ei ole aamu vielä. Ehkä isommalla toimii, tasan 3v:llä ei vielä oikein...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kävin muutama kuukausi sitten luennolla: vaikeat tilanteet lasten kanssa ja siellä oli puhuttiin tästä tarra palkinnosta. Pystytkö laittaa mulle sähköpostia: aitiliini2@luukku.com niin voin kertoa enemmän. Meillä käytössä 5-vuotiaalla. Hyvä systeemi :)

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat