Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Seuraa 

Meillä on kaksi makuuhuonetta jotka voi laittaa lasten käyttöön. Tyttö on kolmevuotias ja poika puolivuotias. Huonejärjestelyt kohta ajankohtaiset kun siirrämme pojan nukkumaan makuuhuoneestamme pois. Tytöllä on nyt oma huone.Miten kannattaisi tehdä:1) Laittaa kummallekin oma huoneensa. Sisustus ja lelut omissa huoneissaan. Ongelma: miten sängyt, laittaisinko ne kuitenkin pojan huoneeseen? En laittaisi heitä kuitenkaan nukkumaan eri huoneisiin.2) Toinen huone leikkihuone ja toinen nukkumahuone. Ongelma: kun on poika ja tyttö niin pystyvätkö leikkimään samassa huoneessa kun leikit ovat kuitenkin erilaisia? " Sotkeeko poika tytön leikit" .

Kommentit (4)

meillä 5v poika ja 3v tyttö ja aina ovat leikkineet mainiosti yhdessä, sekä nukeilla, poneilla, autoilla että työkaluilla ym.Mutta meillä ovat siis eri huoneissa, omissa huoneissaan. Tyttömäiset lelut ovat tytön huoneessa ja se on sisustettu vaaleanpunaiseksi.

Pojan huoneessa avaruusteema ja ns poikien lelut ovat siellä.

Välillä leikkivät omissa huoneissaan tai toisen huoneessa, vievät leluja huoneesta toiseen jne.Meillä syys miksi ovat omissa huoneissaan, on se että häiritsevät toisiaan unen hetkellä että meillä meni nukahtamiset puoleen yöhön ja sepäs oli kivaa kun piti tarhaan herätä aamulla 7 aikaan..

Ja aiemmin kun tyttö vielä nukkui päiväunia ei hän saanut nukkua niitä rauhassa kun poika kävi sieltä jotain hakemassa aina.Minä suosittelisin, että sisustat molemmille omat huoneensa, mutta alkuun voisivat nukkua samassa huoneessa. Jos ei toimi ja häiritsevät toisiaan kuten meillä, niin sitten omaan huoneeseen molemmat.

Eivät tyttöjen ja poikien leikit välttämättä niin erilaisia ole. Niiden eroa tosin voi vahvistaa hankkimalla tytölle ja pojalle eri lelut ja laittamalla heidät vielä eri huoneisiin leikkimään. Entä jos käykin niin että poikasi innostuu nukeista? Oma poikani hellii nalleja toisinaan. Tunnen myös monia pieniä autotyttöjä.Laittaisin ehdottomasti erikseen uni- ja leikkihuoneet enkä erottaisi sisaruksia.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Laitoimme nukkumaan samaan huoneeseen. Isoveli tykkää, että pikkusisko nukkuu samassa huoneessa. Enkä itsekään olisi edes halunnut sijoittaa eri huoneeseen, vaikka siihen olisi ollut mahdollisuuskin.Meillä samassa huoneessa ovat vielä lelutkin, joita säilytetään pyörien päällä olevissa sängynaluslaatikoissa ja yhdessä kaapissa. Meillä on sellainen tilanne, että lapset eivät vielä kovin paljoa leiki omassa huoneessaan, vaan kulloinkin leikeissä olevat lelut tuodaan keittiöön, olohuoneeseen tai tv-huoneeseen. Eli sinne missä vanhemmatkin ovat. Itse en anna tämän häiritä, sillä mielestäni koko koti on leikkimistä varten. Lelut on kuitenkin helppo kerätä laatikoihin ja työntää takaisin lastenhuoneeseen.Meillä varsinaisia tytön ja pojan leikkejä ei ole erikseen, vaan välillä leikitään autoilla ja välillä nukeilla. Esim. leikkikeittiöllä kumpikin leikkii tosi mielellään, samoin automatolla.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat