Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Vierailija

Oliko mielestänne ero 3nnen ja 4nnen välillä iso ero? Harkitsemme neljättä... Ensimmäinen ja toinen toivat mukanaan ison muutoksen, kolmas ei " tunnu missään" , eli ei lainkaan tunnu olevan enempää hommaa kuin kahden kanssa. Taloudellisestikin ajatellen, kolmas ei ole toistaiseksi maksanut juuri mitään, kun kaikki on jo valmiina.

Kommentit (11)

Monesti tuntuu, että ihmiset kuvittelee, että se lastenhoito on ikuisesti sitä puistossa käymistä jne., sehän tietysti onnistuu isommankin lapsilauman kanssa yhdessä. Minusta ainakin lasten kasvaessa vanhempien yksilöllistä aikaa per lapsi tarvitaan enemmän verrattuna taaperoihin. On koulujuttuja, harrastuksiin kuskailut vie aikaa. Tietysti voi jokainen harrastusten määrää rajoittaa, mutta jos lapsilla on kullakin yksikin harrastus, ne sekin jo vie paljon aikaa isossa perheessä.Nykyään minusta ihmiset liian hepposella miettimisellä perustavat näitä " suurperheitä" , eikä lasten asioihin sitten oikein ehditä paneutua. Suurperhe on kiva, mutta vaatii tosi paljon aikaa ja viitseliäisyyttä vanhemmilta, jotta asiat hoituu mallikkaasti.Itselläni on 5 lasta. Olen opettaja, joten työpäiväni ja lomani ovat lasten kannalta ihanteellisia. Helpottaa tosi paljon arkea ja erityisesti lomajärjestelyja. Mieheni perusvirkamies, joka tekee 8 tunnin päivää. Näissä raameissa tämä jotenkin toimii, mutta aika tiukille vetää välillä, että ehtii lasten asiat kunnialla hoitaa.Toisten kokemukset eivät valitettavasti auta ketään näissä lapsiasioissa. Jokaisen on ihan itse arvioitava voimavaransa. Rehellisesti eikä ruusunpunalasit silmillä. Sama koskee taloudellista tilannetta. Nyt kun meidän lapset ovat jo koululaisia rahaa palaa aivan hurjasti, vaikkei mitään merkkivaateita ostella tai ihmeharrastuksia kustannella. Taaperot eivät kuluta yhtään mitään verrattuna koululaisiin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

meillä ainakin jokainen lapsi vie ja saa ihan yhtä paljon aikaa, rahaa ja huomiota kuin se ensimmäinenkin. Toki jotain juttuja voi tehdä aina lasten kanssa kaikki yhtäaikaa, mutta kyllä sitten ainakin, kun lapset on isompia, huomaa, miten jokaisen asioihin, harrastuksiin, koulunkäyntiin ym. on paneuduttava, eikä lapset " mene siinä sivussa" . Kyllä ruokaakin kuluu aikalailla, jos lapsia on useita.

Jos lasta haluaa, niin ei kannata liikaa miettiä asioita kaiken maailman kannalta, vaan yrittämään vaan.

Meillä on sujunut oikein hyvin ja se suurin ero oli silloin, kun yhdestä tuli kaksi ei kolmennen ja neljännen välillä ollut mitään ongelmia.

onhan siinä nyt huima ero, onko perheessä kolme vai neljä kouluikäistä lasta, jotka syövät, harrastavat ja kuluttavat paljon. Ja onhan jokaiselle lapselle löydyttävä vanhemmilta aikaa ja voimavarojakin. t. viiden lapsen äiti

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat