Vierailija

ja laitan lapsen jäähylle. Ja jos lapsi toistuvasti poistuu jäähypaikasta, kerta toisensa jälkeen, mitä tehdä? Viedäkkö uudelleen vain niin kauan, vai mitä tehdä?

Kommentit (13)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kyllä pitäisi jo kyetä sanallisesti saada kiistat selvitettyä. Etuuksista karsitaan sitä mukaa kun ollaan tuhma. Ei pelaamista/tv-aikaa, karkkipäivää, ulkona oloa kavereiden kanssa koulun jälkeen tms. jos on käyttäydytty tyhmästi.Jos et saa noin isoa lasta kuriin itse, ota yhteys perheneuvolaan. Älä odota, että lapsi kasvaa ja ongelmat siinä mukana.

jäähy ei ole rangaistus vaan jäähtymispaikka. Siellä jäähdytellään tunteita niin että keskustelu siitä, miten asioiden pitäisi sujua, voi ylipäänsä onnistua. Tarkoitus ei ole alistaa eikä pakottaa lasta - se ei ylipäänsä onnistu, tarkoitus on ruahoittaa tilanne niin että siitä voidaan keskustella järkevästi ja tehdä sopivia kompromisseja. Sekä aikuisten että laten kannalta. Niinpä sellainen jäähy, jossa lapsi ei pysy, ei selvästi toimi. Paikkaa pitää siis vaihtaa.Lastenpsykiatriassa neuvotaan että jäähypaikka olisi esim oma huone . vastoin kaikke asitä mitä av. palsta uskoo, siellä olisi hyvä olla jotain, mikä vie lapsen ajatukset hetkeksi toisaallte. Vaikka rubikin kuutio tai sarjakuvia tms. Ne auttavat lasta rauhoittumaan. Rauhoittumisen jälkeen voidaan keskustella siitä, mikä meni pielen ja miten asioiden täytyy tästä eteenpäin sujua. Lapsi pystyy ymmärtämään tätä keskustelua vasta rauhoituttuaan, siksi kaikkein tärkeintä on ensimmäiseksi rauhoittaa hänet.Neuvot ovat niitä joita annetaan adhd ja asperger-lasten vanhemmille, mtta samat menetelmät ovat todistetusti hyödyllisiä " tavislastenkin" kasvattamisessa.* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat