Seuraa 

KIITTI JOS KERROT KOKEMUKSIA VINKKEJÄ ETELÄN MATKAILUSTA, MITEN MENI YÖPYMISET, SYÖMISET...?!

Kommentit (9)

Kävimme viime kesänä Kreetan Plataniaksessa kun nuorimmainen oli 11kk. Konttaili pitkin poikin. Mukana oli ekan vrk vaipat+2vrk purkit. Loput ostettiin mitä tarvittiin periltä. Kaikki vaipat+ruuat olivat kalliita, mutta ei minusta ollut vaivan väärti niitä kotoa sentään kantaa mukana.Meillä oli puolihoito. Pienempi lapsi söi mitä seisovasta pöydästä hänelle löytyi ja lisäksi purkkiruokia.Omat kunnon vaunut oli mukana (säästäkää jätesäkki jonka saatte lähteissä... toisesta päästä ette yleensä saa suojapussia rattaille/vainuille). Vaunuissa sankari nukkui päikkärit (siihen aikaan 2krt/pvä). Yöunet nukkui matkasängyssä joka oli varattu hotellista. Syöttötuoleja oli hotellin raflassa.Valitsimme hotellin mahd. lapsiystävälliseksi. Olimme täällä:

http://www.minoapalace-chania.gr/location.htmHuippupaikka lasten kannalta. Oli huippusiisti (ympäristöluokitus siis huonompi kuin monessa muussa hotellissa), lähellä rantaa ja palveluita, suojaisa piha jossa todella huippualtaat (mm. kahluuallas jossa nuorempi pystyi kontata toisessa päässä) ja leikkipaikka.Joitain huomioita yleisesti matkustamisesta alle 1v kanssa:

-monissa kohteissa pitää muistaa varata jos haluaa huoneeseen lisävarusteita (pinnasänky/matkasänky, potta, mikro...)

-lastenaltaat ei välttämättä käy kaikkein pienimpien polskimiseen

-ötököitä voi vilistää lattianrajassa

-lattianrajassa voi olla vetoisaa vaikka olisikin kuuma

-ilmastoidut huoneet ihania, mutta sielläkin on vetoisuuden vaara

-hyvä lakki!!!-autinkolasit!!!

-uv-suojauimapuku!!!

-lentokoneeseen virikkeitä ja vaihtovarusteita paljon->myös itselle (alle 2v sylissä matkustava)

-monissa kohteissa ei jalkakäytäviä tai ne ovat tosi kapeita (isoilla rattailla/vaunuilla voi olla hankalaa kulkea), mäkisiä paikkoja paljon lomakohteissa

-yleensä etelän kohteissa rakastetaan lapsia (=nipistellään, silitellään, pussaillaan, halataan, kosketellaan, tungetaan makeisia suuhun ym ym)

-rennolla asenteella pärjää tosi pitkälle!Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Me käytiin Dallasissa silloin 5kk pojan kanssa. Poika sopeutui aikaeroonkin (8h) koko porukasta parhaiten.

Paikan päällä oltiin pari viikkoa ja mukaan mahtui hammassärkyjä ja pieniä haavereita, mutta sielläpäin onneksi lääkäripalvelut oli täysi kymppi!

Mutta lentoyhtiöistä: American Airlines kohteli lapsia alun lässyttelyn jälkeen todella tylysti (kaipa luulivat, ettemme ymmärrä heidän puhettaan tms); toinen mukana ollut lapsi oli silloin 3v ja halusi kymmenen tunnin lennon aikana välillä pois sylistä -- ja karkasi 1-luokan puolelle. Lentoemäntä talutti hetimiten poikaa selästä ohjaten ja silmiään pyöritellen takaisin paikalle.

Ainiin ja ko. lentoyhtiöllä ei ole tarjota BabyBasketia saati vanhemman turvavyöhön kiinnitettävää lapsen vyötä, vaan heidän käsityksensä on se, että vanhempi pitää lapsesta kiinni ja huolehtii... Finnairhan tarjoaa moisia palveluja tilauksesta (ja päästää lapsiperheet istumaan 2-luokan etuosaan. Toki päästi AA:kin, mutta päästi jenkkiperheen, joilla oli mukanaan teini-ikäiset tenavat...)

Noh, jenkkilä on todella lapsiystävällinen korkean elintason maa, joten elo ja olo oli siellä mukavaa, vaikkakin +38 astetta varjossa vaatii omaa tarkkuuttaan ja varovaisuuttaan pienten kanssa, mutta hienosti onnistuttiin... ;)

Hei vaan Peppiina,Meillä matkat meni ihan mukavasti. Menomatkalla painoi aikainen herätys ja oltiin hieman kiukkuisempia, mutta paluumatka meni todella hyvin. Asiaa auttoi sekin, että oli sisaruksia ja serkkuja viihdyttämässä.Turvatarkastuksessa mieleellään tosiaan ottivat tuttipullot erikseen tarkastukseen. Vauvan ruuat olin pakannut ohjeiden mukaisesti pusseihin enkä joutunut niitä maistamaan. Päällimmäiseksi ne tosiaan kannattaa pakata. Meillä meni poitsu turvatarkastuksesta sylissä täällä Suomen päässä ja Teneriffalla mieheni meni rattaiden kanssa läpi eri paikasta kuin me muut (inva- ja ratas" henkilöille" oma käynti, merkitty sinisellä pyörätuolilla, oppaat osaavat neuvoa, jos haluatte rattaat pitää portille asti).Mukavaa reissua teille!T:Inka

minullekkin aihe on ajankohtainen, olemme lähdössä koko perheen voimin teneriffalle helmikuun lopussa, mukaan lähtee 4wee, 7wee, ja silloin 10kk, tämä nuorinmaine on korvakierteessä ollut jo koko ikänsä, ja lentomatka nytmietityttääkin että miten sujuu...auto matkat nimittäin on jo tuskaa, neki sattuu korviin. no....eiköhän sitä jotenkin jaksa 6.5 tuntia kun tietää mitä perillä odottaa(meinaan itseä ja miestäni )millasia purkkiruokia siellä paikanpäällä on myytävänä ? osaisko joku sanoa.


Inka05:

Lainaus:


Joku kyseli Teneriffan purkkiruuista, joten tässä tietoa juuri Americasista palanneena. Löysin soseita 6 kk ja 12 kk vauvoille. 6 kk soseet aivan sileitä ja 12 kk soseet myös aika sileitä muutamien " sattumien" kera. Sopivat hyvin meidän " sihtikurkulle" , mutta jos lapsi pitää kotimaisittain hyvin rakeisista ruuista, voi olla ettei paikalliset kelpaa. Meillä siis kelpasi ja eikä tullut mitään vatsaoireita. Hedelmäsoseissa kannattaa pitää silmällä, ettei ole hunajaa, meillä päin muistaakseni kielletty alla 12 kk vauvoilta.

Yksi juttu vielä: aikanaan Rodokselta löysin hyvin housuvaippoja (jopa silloin käyttämiämme Liberoita), mutta nyt Americasissa tuntui olevan kiven alla. Teippivaippoja kyllä löytyi.
HEI.

KIITTI SINULLE INKA.

ompa kiva kuula, ettei aivan kaikkea tarvi täältä lähteä kantamaan matkassa. eiköhän sieltä jotain vaippoja löydy, että ei tarvi niitäkkän mielettömiä määriä mukana kantaa.

miten teillä meni lentomatka, lapsenne kanssa ? me lähdemme nimittäin oulusta ja matka kestää sen 6,5 h...se itseä mietityttää. miten turvatarkastus, saitko/jouduitko maistamaan itse lapsesi ruokia?

Olin 5 1/2 kk:n ikäisen tyttelin kanssa Malagassa marraskuussa. Tiukennetut turvatarkastukset olivat juuri tulleet voimaan. Pakkasin vauvan ruoat (matkalla tarvittavat ruoat) läpinäkyvään pussiin ja esitin sen turvatarkastuksessa samalla kuin esitin 1 litran pussiin pakkaamani ripsivärin, meikkivoiteen ja hajuveden (ole tarkka kosmetiikkapurkkien koossa, ei saa ylittää 100 ml!). Vauvan ruoat (niin purkkiruoat kuin NAN-tetratkin) olivat avaamattomia. Tuttipullot olin pakannut nekin varalta omaan läpinäkyvään pussiin TYHJINÄ ja ainakin vantaalla ne tarkastettiin vielä erikseen, että todellakin olivat tyhjiä. Varaa nämä tarkastettvat tavarat kassiin päällimmäiseksi, se lisää tarkastuksen sujuvuutta. Ja kun matkustin yksin, rintareppu meni läpivalaisuun erikseen, tytön ojensin portin läpi ensin (jossain turvatarkastaja otti tytön vastaan portin toisella puolella) ja sitten tulin minä. Kerran taisimme saada kävellä portin läpi yhdessä, rintareppu oli kyllä läpivalaisussa. Yritin valita matkustusvaatteet niin, ettei niissä ollut metallisia solkia ym.Ruumassa oli tarvittavat ruoat reissua varten. Joku oli tehnyt sellaisen havainnon, että mm. espanjassa myytävät ruoat sisältävät suolaa ja hunajaa. Itse ajattelin, että 5 kk:n ikäisen ei tarvitse niitä vielä saada ja raahasin tosiaan kaikki ruoat suomesta. Mutta teillä vauva on jo isompi...Lentokoneessa Air Finlandillakaan ei ollut Baby Baskettia :o(, mutta kohtuullisesti me pärjättiin neidin kanssa kahdestaankin ilman sitä. Vaipanvaihtotaso löytyy ainakin jostain vessasta, lentoemot tiedottivat heti matkan alussa siitä. Meillä neiti rykäisi kakkaraiset menomatkalla ja kyllä se vaipan vaihto pienessä vessassa oli kyllä aikamoinen suoritus.Laskuja ja nousuja varten tyttö sai oman turvavyön, joka kiinnitettiin minun turvavyöhön. Kerran sain pitää tytön rintarepussa nousun ja laskun aikana, mutta turvavyö piti tietysti olla kiinni. Meillä neiti ei ollut moksiskaan nousuista ja laskuista.Lapsen kanssa on mukava matkustaa, mutta mukana pitää olla roppakaupalla pitkää pinnaa ja joustavuutta. Oikein mukavaa matkaa kaikille reissuun lähteville!Reissunaiset Liz ja EllaPs. täällä on ollut aivan loistava ketju vauvan kanssa matkustamisesta, kannattaa katsella sitä.

Joku kyseli Teneriffan purkkiruuista, joten tässä tietoa juuri Americasista palanneena. Löysin soseita 6 kk ja 12 kk vauvoille. 6 kk soseet aivan sileitä ja 12 kk soseet myös aika sileitä muutamien " sattumien" kera. Sopivat hyvin meidän " sihtikurkulle" , mutta jos lapsi pitää kotimaisittain hyvin rakeisista ruuista, voi olla ettei paikalliset kelpaa. Meillä siis kelpasi ja eikä tullut mitään vatsaoireita. Hedelmäsoseissa kannattaa pitää silmällä, ettei ole hunajaa, meillä päin muistaakseni kielletty alla 12 kk vauvoilta.Yksi juttu vielä: aikanaan Rodokselta löysin hyvin housuvaippoja (jopa silloin käyttämiämme Liberoita), mutta nyt Americasissa tuntui olevan kiven alla. Teippivaippoja kyllä löytyi.

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat