Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Vierailija

Eli verenpaine lääke nimeltä Enconcor.. Netissä lukee että ei saa käyttää raskaudenaikana, mutta silti lääkäri sitä minulle kirjoitti.. Onko tästä jotain uutta tietoa että siitä ei sittenkään ole harmia sikiölle??Hätä hätä!

Kommentit (7)

Eli tossa aiemmin tulikin jo Pharmacan tekstiä. Emconcor on beetasalpaaja, jotka on raskauden aikaiseen korkeaan verenpaineeseen ihan turvallisia ja käytettyjä. Nuo haitat (istukan verenvirtaus ym.) liittyy siihen, että verenpaine laskisi liian matalalle, mutta sulla on varmasti aloitettu varovasti pienellä annoksella. Lisäksi lääkärisi on varmasti miettinyt asian tarkkaan raskautesi kannalta, eli teet vaan hänen ohjeensa mukaan - ei sitä lääkettä ole turhaan aloitettu.t. lääkäri

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

4.6. Raskaus ja imetysRaskausBisoprololilla on farmakologisia vaikutuksia, jotka voivat aiheuttaa haitallisia vaikutuksia raskauden aikana ja sikiölle/vastasyntyneelle. Beeta-adrenoreseptorisalpaajat heikentävät istukan läpivirtausta, mikä voi aiheuttaa sikiön kasvun hidastumista, sikiön kuoleman, keskenmenon tai ennenaikaisen synnytyksen. Haittavaikutuksia voi ilmetä sikiössä tai vastasyntyneessä (hypoglykemia ja bradykardia). Jos beeta-adrenoreseptorisalpaajahoito on välttämätöntä, on suositeltavaa käyttää beeta-1-selektiivisiä salpaajia.Bisoprololia ei tule käyttää raskauden aikana muutoin kuin selvästi välttämättömissä tapauksissa. Jos bisoprololihoito katsotaan välttämättömäksi, kohdun verenvirtausta ja sikiön kehitystä on seurattava. Jos hoidosta on haittaa raskauden aikana, vaihtoehtoista hoitoa on harkittava. Vastasyntynyttä on seurattava tarkkaan. Hypoglykemian ja bradykardian oireet tulevat yleensä esiin ensimmäisten kolmen elinpäivän aikana.ImettäminenEi tiedetä, erittyykö lääke äidinmaitoon ja siksi imetystä bisoprololihoidon aikana ei suositella.

Mikään verenpaine ei ole 100% turvallinen ja sivuvaikutukseton, mutta beetasalpaajat ovat vanhoja, ensimmäisen polven verenpainelääkkeitä 60-luvulta, joten niiden vaikutukset ja riskit tiedetään ja tunnetaan hyvin. Lääkkeiden käyttö on aina sellainen harkittu riski raskauden aikana, hyöty katsotaan paljon suuremmaksi kuin mahdolliset haitat. Verenpaine on tärkeää saada pidettyä kurissa, sillä raskausmyrkytyksen kanssa ei ole leikkimistä. Yleensä beetasalpaajista ei ole mitään vaaraa raskauden aikana. Ota asia seuraavan kerran puheeksi lääkärillä käydessäsi, jos sua edelleen mietityttää.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat