Vierailija

Päiväkotiimme (Helsingissä) on tullut uusi sääntö koskien osapäivähoidossa olevia lapsia. Kun aiemmin on voinut ilmoittaa muutoksista sovittuihin päiviin kohtuullisessa ajassa, nyt sääntönä on että päivät on tiedettävä 3kk etukäteen. Tämä ilmeisesti pohjautuu johonkin uuteen kesän aikana sovittuun lakiin (tms). Naapurin lapset ovat eri päiväkodissa, ja siellä riittää vieläkin että maanantaina kerrotaan minä päivinä lapsi sinä viikkona tulee hoitoon.Onko jollakin tietoa kuinka paljon päiväkodilla on tässä asiassa päätäntävaltaa? Päiväkotimme johtaja on ennenkin keksinyt päästään sääntöjä jotka eivät ole pitäneet paikkaansa, ja myöhemmin pyörtänyt puheensa kun uusia sääntöjä on vastustettu...

Sivut

Kommentit (35)

että hoitopäivät on lyöty lukkoon. Neuvolapäivän voinee itse valita. Ei ole mikään pakko mennä juuri hoitopäivänä, jos se tuntuu niin vaikealta.

Sen sijaan ap:n lapsi ilmeisesti on osapäivähoidossa, vaikka äiti/isä kotona? Näin jotenkin rivien välistä luin.Tässä tapauksessa minusta on oikein hyvä, että päivät pyydetään ilmoittamaan sitovasti etukäteen. Näin tosiaan osa-aikalapsi ei vie kokoaikaisen paikkaa. Jos on neuvola tai lapsi kipeänä, menettää hoitopäivän. That´s it.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kummallista. Miten voi tietää 3 kk eteenpäin hoitopäivät? Meillä miehen kanssa sellaiset työt, että ei todellakaan voi sanoa 3 kk eteenpäin minä päivinä lapsi tarvitsee hoitoa. Työvuorolistat on yleensä 3 viikoksi. Mielestäni on vain hyvä, ettei lapsen tarvitse joka päivä olla hoidossa, koska työmme mahdollistvat myös kotona hoitamisen parina päivänä viikossa (plus viikonloput). Ei kai tuossa ole kohta muuta vaihtoehtoa kuin siirtyä kokopäiväiseksi.

eli että osapäivähoidosta voi siirtyä nopsaan kokopäivähoitoon tarpeen vaatiessa. Oudolta tuntuu, että 3 kk aiemmin pitäis tietää, eihän työntekijäkään vuorotöissä tiedä yleensä niin kauas vuorojaan. 3 viikkoa aiemmin muistaakseni pitää tietää.

kuukautta etukäteen on ihan ok, meillä riittää 2 viikkoa aiemmin annettu ilmoitus (yksityinen päiväkoti tosin). Kannattaa varmaan kysyä päivähoidon valvojilta tuotakin asiaa.

koska siihen ei voida ottaa toista osa-aikaista, koska ei koskaan tiedetä, milloin se lapsi siellä on. Vai tykkäätkö että jonkun toisen pitää ottaa osa-aikapaikka, jonka tunnit ilmoitellaan milloin sattuu??

Ei tarkoitus ole että voi siirtyä kokopäivähoitoon. Lapsi käy päiväkodissa kolmena päivänä viikossa. Yleensä samat päivät joka viikko, mutta jos on vaikkapa neuvola tai lapsi kipeänä on päiviä voinut muuttaa.Nyt vaatimuksena on että päivät ilmoitetaan kolme kuukautta etukäteen.

kukaan muu ei taida tietää ko. UUDESTA laista, joten oletan että kyseessä on johtajan oma laki. Minustakin esim. 2vk tai 1kk olisi kohtuullinen.

jos joku äiti maksaa vain osapäivähoidosta, mutta käytännössä estää kuitenkin sen paikan hyödyntämisen tehokkaasti ja muuttaa sen sillä lailla kokopäiväiseksi.

että niille vapaapäiville on sitten joku toinen lapsi hoidossa.Meillä päväkoti ilmoittaa koska lapsi saa tulla hoitoon.Saan kuukauden viimeinen viikko koko seuraavan kuukauden hoitopäivät

Aluksi se otti päähän, mutta nyt kun tiedän syyn joustan ihan mielelläni, vielä nyt kun itse olen kotona.Ja kuukautta aikasemmin pistetään yleensä aikataulu lukkoon. Minusta on aika kumma ajatus, että jos lapsi on kipeenä ja ei pääse hoitoon pitäisi saada korvaavat päivät. Kyllähän se oikeesti niin menee, että ne päivät ovat "menetettyjä", ihan niin kuin kokopäiväisilläkin lapsilla.

Teen freelance-töitä ja täysin mahdotonta tietää työpäiviä 2-3 viikkoa pidemmälle. Molemmat lapset ovat 10 päivää kuukaudessa ja riittää kun ilmoittaa pari päivää etukäteen milloin lapset ovat paikalla. Esim. tänään ilmoitin, että seuraavan kerran tulevat ensi maanantaina, silloin kerron taas seuraavan päivän.

eli ryhmässä on maksimimäärä lapsia omani mukaan lukien. Ei se kuitenkaan keneltäkään ole pois, koska ei sinne ketään toista lasta otettaisi lisäksi vaikka päivät etukäteen olisi tiedossa. Hoitajat sekä vanhemmat ovat vaan hyvillään, että kaikki lapset eivät ole 5 päivää viikossa 9 h kerrallaan.

Ei ole järkevää ehdoin tahdoin maksimoida paikalla olevien lapsien lukumäärää. Tämä on tämän päiväkodin johtajan käytäntö, jollain muulla on toinen. Kuntakin tietysti antaa omat määräyksensä.

Sivut

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat