Vierailija

..on päästää hänet YLIPAINOIKSEKSI!Ylipainoisella lapsella on jo lähtökohtaisesti elämän eväät vähissä hoikkiin ja hyväkuntoisiin verrattuna. Yhteiskuntamme, vastakkaisesta sukupuolesta puhumattakaan, syrjii lihavia. Lapsestasi tulee onneton liikuntaa harrastamaton sohvaperuna. Sairaudet vaanivat. Siispä nyt ulkoilemaan, koko perhe!

Sivut

Kommentit (49)

eikä saa ottaa kakkua ja herkkuja. Samoin jos menee kaverin luo koulun jälkeen, pyydä, että kaverin vanhemmat laittaa esille terveellistä leipää ja kevytlevitettä, vaikka oma lapsi söisikin muroja tai jogurttia. Ne ovat kaloripommeja.

Kun muut lapset menevät ostamaan karkkia, käske lapsesi ostaa sen sijaan vaikka omenoita.

Opeta lapsesi tekemään valintoja ja kerro myös kavereiden vanhemmille, että varautuvat siihen jos lapsesi käy kylässä heillä. Että varaavat kaappeihin vähäkalorisia hedelmiä, eikä tarjoaisi lapsellenne pullaa tai keksejä.

koko kylä kasvattaa

Ole hänen tukenaan, ja yritä vaivihkaa löytää jotain kivaa tekemistä, missä hän viihtyy. Ymmärsin, että hän on kokeillut monenlaista, mutta jos se tapahtuu asenteella " läskit liikkeelle" ei tasan varmaan jaksa kiinnostaa moinen syyllistäminen, ja sehän on toisen itsetunnon terrorisointia. Lapsen itsetunto ei saa olla siitä kiinni, onko hänellä pari kiloa ylimääräistä vai ei, se tulee muuten kostautumaan koko minän kehityksessä. Ja jos kaikki tekeminen ja oleminen on kiinni vartalon muodosta ollaan pahasti hakoteillä. Mitä siitä jos on pari ylim. kiloa, pääasia että olisi iloinen ja tekisi asiota jotka kiinnostavat.Varmaan löytyy jotain kivaa tekemistä, mistä saa sekä fyysistä että psyykkistä tyydytystä. Nimittäin jos urheilu/liikkuminen on pakkopullaa, sitä ei tunnetusti halua tehdä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Ja syövät mitä jääkaapista löytyy. Eli helposti paljon leipää ja pullaa. Nyt on aina puuropäivinä lihakeitto yms. valmiina, jotta saavat terveellisempää ruokaa, kun koululounas on pelkää hiilaria. Munakaskin on hyvä proteiininlähde.

Tulee isompana ongelmia jos lapsi ihan oikeasti luulee olevansa maailman kaunein, ihanin, fiksuin, paras joka asiassa...

Sitten tarvitaan kallista terapiaa kun lapsi on 17-vuotias ja pyrkii Idolsiin varmana voitostaan vaikka laulaa kuin rantaharakka ja näyttää ryhävalaalta mutta näkee itsensä mallivartaloisena kaunottarena jolla on enkelin ääni :pMutta vakavasti ottaen: lapsi tarvitsee kehua, tukea ja kannustusta. Sitä voi antaa ilman, että lihottaisi lapsen pullataikinaksi. Lihavia lapsia ei yleensä edes laiteta dieetille, vaan tarkkaillaan syömistä, lisätään hieman liikuntaa, ja annetaan pituuskasvun hoitaa solakoituminen. En ymmärrä miten ruokavalion ja elämäntyylin muuttaminen terveellisempään suuntaan tuhoaisi yhdenkään lapsen itsetunnon!

Tiedän tälläisen tapauksen, jossa alle 4.v lapsi alkaa aina itkeä, kun ei saa tahtoaa läpi. Vanhemmat sitten kilpaa lässyttävät ja pahoittelevat ja lapsi saa tahtonsa periksi. Jo nyt on ongelmia päivähoidossa, lapsi on siellä pomotteleva eikä juurikaan ole kavereita, koska kaverit eivät tietenkään tee aina niin kuin ko. lapsi tahtoo. Tälläiset lapset ovat syrjäytymisvaarassa, yhteiskunnassa kun on säännöt joita oleteaan noudatettavan, siinä ei itkeminen auta.Vanhemman tehtävä on olla se aikuinen, joka asettaa rajat, ja etenkin pitää niistä kiinni. Tämä on sitä turvaa, jota jokainen lapsi kaipaa. Vanhemman tehtävä on tuottaa lapselle pettymyksiä, jotta hän oppii käsittelemään ja selvimään niistä.

Vierailija:

Lainaus:
Miten saisin yhden lapsen ymmärtämään, että ei saisi syödä enempää ettei hänestä tule lihavaa ja ettei häntä kiusattaisi ja ei tulisi kolesteroolia ja verenpainetta ja ei kuolisi nuorena ja lisäksi ettei hänestä tulisi yhteiskunnalle liikaa kustannuksia.

Tästä kaikesta olemme hänelle puhuneet ja kun hän on kotona yksin..
No, et varmaan tuota tarkoittanut vaan että olette puhunut noista terveyteen vaikuttavista asioista?Teinä tekisin niin, että yrittäisitte keksiä pojalle jonkun mieluisan harrastuksen, missä sitä liikuntaa tulisi ihan huomaamatta (syömisiin ette varmasti pysty tuon enempää vaikuttamaan kuin nyt jo teette). Onko pojalla kavereita? Kavereitten kanssa tekeminen on varmasti kivempaa kuin se että väkisin laitetaan ulos ja käsketään liikkumaan tunti, että saa ruokaa. Tykkääkö poikasi käydä uimassa? Se on ainakin sellainen laji mikä on varmasti hauskaa kaveriporukalla ja missä liikkuu ihan huomaamatta paljonkin.

Mutta jos joku on pullukka, ei se tee lapsesta tai vanhemmasta huonoa. Työkaverini lapsi on sellaisella lääkityksellä, joka lisää ruokahalua. Toki vahtivat mitä lapsi syö, mutta miten voit vartioida 10 - 12 vuotiaan jokaista suupalaa?

Kyseisessä tapauksessa karkkia syötiin kerran viikossa ja PIENI pussi. herkkuja ei ole jääkaapissa. Lenkkiä ei syödä, koska kasvisvoittoinen ruokavalio, rasvaton maito ja ruisleipä käytössä.Kummasti te saatte aina väännettyä tämän asian niin, että ylipainoinen lapsi vääntää joka päivä sipsejä ja megapusseja karkkia.

lenkkimakkarat pois ruokavaliosta, maito rasvattomaksi, lisää liikuntaa muodossa tai toisessa.....siinä niitä konkreettisia hyväksi todettuja vinkkejä.

Jääkaappiin ei tarvitse laittaa lukkoa, jos sinne ei osteta mitään lihottavaa. Kouluruuan avulla tuskin kukaan lapsi pystyy lihoamaan.

Mitä kavereiden luona syöpöttelyyn tulee, 10-12-vuotiaalle voi jo neuvoa mitä kannattaa syödä ja mitä ei. Sen ikäinen tietää itsekin jo olevansa ylipainoinen.Vierailija:

Lainaus:


että paino tippuisi.

tyhjänpäiväinen spekulointi ei auta mitään vaan konkreettisia neuvoja.

Eli lopetetaanko kavereilla kulkeminen, koska siellä saattaa saada hyvää ja sipsejä tai ruokaa? Koulussa pitääkö sanoa opettajalle, että lapselle ei saa antaa liikaa ruokaa? Kotona jääkaappiin lukko?

Mitä muita vinkkejä?
Kun kaikki terveyslehdet, naistenlehdet ja neuvolat yms. huutavat kilpaa lasten ylipainoista. Se ei voi olla vaikuttamatta asenteisiin.

Onneksi omat lapseni ovat luurangon laihoja luonnostaan, pääsevät seulasta läpi. Mutta kaverin kuopus on hiukan pullukka ja pantiin heti painokontrolliin 1 vuotiaana kun se on nykyinen trendi.

Luulen, että se löytyy ruokavaliosta, jokin siinä eroaa oleellisesti muiden perheenjäsenten ruokavaliosta. Tai sitten lapsi ei liiku tarpeeksi.

Kukaan ei ole luonnostaan lihava. Sairaudet on sitten ihan eri asia.Vierailija:

Lainaus:


Tiedän tällaisiakin perheitä, joissa vain yksi lapsista on ylipainoinen.

Ei muuta kuin saunan taakse ja lopetetaan se epäonnistunut lapsi. Helpompi niin.
huomaatte sitten myöhemmin, että kaikkia ette pysty hallitsemaan ja joskus se lapsi saattaa tehdä sellaisia asioita, mitä ette pysty vahtimaan.

Suurin karhunpalvelus, mitä teette lapsillenne on se, että ette itse kasva ihmisinä, ettekä ota niitä lappuja pois silmiltänne ymmärtääksenne muuta kuin sen oman suppean maalimanne.

Se, että lapsi itse oivaltaa valintojensa merkityksen on tärkeää koko loppuelämää ajatellen. Nyt kun opettelee, ei tarvitse aikuisena kitua ja opetella tätä.

Sivut

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat