Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Vierailija

Laskuja on vielä maksamatta, lahjoja en ole ostanut vielä ollenkaan. Korteilla nyt sitten elellään... Kyllä menee hyvin :(.

Onko kukaan muu samassa tilanteessa? Olen työssäkäyvä, mies työtön ja lapsiakin löytyy. Pitäisikö mennä ruoka-avustusta hakemaan?! Vielä ei olla periksi annettu, sen verran ollaan ylpeitä. Pitänee niellä loputkin itsetunnon rippeet todeten ettei tästä ilman ulkopuolisten apua selvitä. Elellään siis yli tulojemme. Surullista...

Kommentit (24)

siis luottokortti, osa-yms maksut, ja pankin kanssa sovittiin sellaiset erät, että pystytään nälkään kuolematta maksamaan.Sitten lopetettiin kaikki luottokortit, ja ollaan siirrytty käteismaksuun aina jos mahdollista ollut(ei siis ole tarvinnut nyt mitään isoa ostaa). Muuten ollaan eletty erittäin tiukasti ja säästäväisesti. Ja nyt muutamassa vuodessa ollaan velattomia näistä kulutusluotoista, ja päästään jaloillemme.Meillä tämä tepsi nopeasti, syynä äitiysloma ja hoitovapaa, että en ollut osannut ajatella miten tiukaksi vetää.Ap:lle voimia!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Ne perinteiset lehtitilaukset, liian kalliit harrastukset, ruokakaupasta ostetut herkut ja valmisruoat, iltalehdet ja iltasanomat, juomat (limsa, mehut, oluet, siiderit), vaatteet (ostatteko paljon vaatteita), osamaksuostokset, kodin sisustus, vuokraleffat, elokuvakäynnit, luotolla ostamisen kustannukset (korko ja laskutuskustannukset), kahvilakäynnit, lasten lelut ja pelit...

Osin tuollainen tilanne voi johtua itsekurin puutteesta, mutta osin myös esim. yllättävistä suuremmista menoista kuten hammaslääkäri- ja lääkelaskuista, joihin ei ole osannut varautua etukäteen.En ole ap, mutta minäkin olen miettinyt tuota itsekuria. Mainoksia tulvii kotiin päivittäin. Olen ajatellut, että olisi kivaa ostaa itselle vaikka uusi yöpaita. Niitähän joulumainokset ovat tulvillaan. Tiedän, että se olisi kuitenkin turhaa, sillä eihän sillä ole mitään väliä, mitä pidän yöllä päälläni. Voisiko turhempaa ostosta olla? Silti selaan mainoksia ja katselen kuvia. Järkeni sanoo, etten voi laittaa esin. 40 euroa uuteen yöasuun. Sitä paitsi kyseinen asu on joulun jälkeen alessa puoleen hintaan, mutta en osta sitä silloinkaan, sillä se on ostoksena turha ja voin käyttää sen rahan hyödyllisempään.Jos on vähän rahaa, jolla pitää selvitä, on oltava äärettömästi itsekuria, sillä mainonta on niin voimakasta. Varsinkin joulun tunnelmalliset mainokset saavat oman olon todella ankeaksi kun ei voi ostaa mitään ylimääräistä itselleen tai muulle perheelle. Pitää koko ajan hokea itselleen, että ostaminen ei tuo sisältöä elämään, vaikka tuohan se oikeasti. Jos joutuu miettimään pari viikkoa sitä, voiko ostaa uuden huulikiilloon (niin turhaa!!) pikkujouluihin, niin kyllä se on ankeaa, vaikka tiedänkin, että meillä on koko maailmanlaajuisesti ajatellen kaikki asiat niin hyvin; terveyttä, ruokaa ja katto pään alla.

rahaa enemmän kuin koskaan aikaisemmin. Miksi sitten on jatkuvaa köyhyyttä siitä huolimatta. Näkeehän sen tosiasian verotilastojakin tsekkaamalla. Niin kauan kun nämä rahat kasautuvat vain tietyille ja me köyhät sitä hiphurramme vieressä katsoen, niin kauan se jatkuu entisellään.

Miksi sallimme täällä maailmassa sen, että rahat menevät jatkossa vain yhdelle?? Mikä logiikka siinä on, että joillakin on tässä maailmassa rahaa yltäkyllin, jota he kuluttavat yleellisyyksiin (omat suihkarit, huvipurret jne) saastuttaen samalla maapalloa.Niin kauan kun parempiosaseiset pitävät vallankahvoista kiinni kartuttaen jo entisestään muhkeita tilejään, niin kauan ei ole toivoa, että me lapsiperheelliset saisimme edes laskumme maksettua ajoissa ja kunnon ruokaa pöytään.Ai nii kaikkihan aina kuitataan sanalla, oletko kateellinen? Ja siihen loppuu sitten se köyhyyden poistaminenkin.Voimia ap. lle!!Oletko käynyt seurankunnan diakonilla?

vähän rahaa. Nyt saa helposti myyntipaikkoja ja monet ostavat käytettyjä leluja ynm jouluksi.

Pienet lasten vaatteetkin menevät helposti kaupaksi.

Oletko ajatellut varata ajan sosiaalitoimistoon, jotta siellä laskettaisiin, oletteko oikeutettuja toimeentulotukeen tai muuhun vaikka kertaluonteiseen avustukseen? Sosiaalitoimiston kautta voitte saada myös ruoka-apua ja lapsille joululahjat tms. Ainakin meidän paikkakunnallamme on keräys, jossa kerätään sosiaalitoimiston kohdentamille lapsille lahjoja. Entä seurakunnan apu? Itse en tiedä siitä mitään, mutta jos kuulutte kirkkoon ja olette niitä veroja maksaneet vuosikaudet, luulisi, että hädän hetkellä saisitte sieltäkin apua.Jonkinlainen taloudellinen neuvonta/sessio, jossa käytäisiin teidän perheen taloudelliset asiat läpi olisi varmaan tarpeen. Rohkeasti apua ja neuvoja hakemaan!

Uskon, että tiedät miten tulisi elää, niin että rahat riittäisi. Ihminen kun vaan on sellainen joka kuitenkin on nautinnonhaluinen ja se kostaantuu. Kun on tiukkaa pitäisi olla mieletöttömän vaatimaton ja kurinalainen.On väärin, jos on köyhä niin ei ole oikeutta nauttia kaikesta kivasta mistä muut saavat nauttia ilman huonoa omaatuntoa.

Osti just itselleen sadalla eurolla kännykkään uudet osat, kun onhan meillä varaa. Niin tietysti on varaa, mutta sitten jääkin kaikki muut ilman.

paitsi seurakunnasta saat nopeimmin apua. Oletko laskenut onko sinulla oikeus toimeentulotukeen (netissä on laskuri) pelastakaa lapset ry voi myös auttaa, soita paikkakuntasi työntekijöille.


Mekään ei olla suuri tuloisia. Miehellä surkea palkkainen joskin vakituinen työ. Minä kotona kotihoidontuella ja lapsia kolme. Silti Mielestäni voimme nauttia elämästä ja ostaa joskus jotain turhaakin. Syy miksi näin on se että lasketaan tarkasti mitä menoja meillä on ja ollaan säästetty pahan päivän varalle rahaa sen verran että saadaan esim. yllättävät lääkäri kulut kuitattua säästöillä. Nyt sitten ei haittaa vaikka tili menisi joka kuukausi tyhjäksi kun on se turvaraha olemassa. Lisäksi katson tarkkaan mitä ostan ruokaan yms. Ostan aina alennuksista pakkasen täyteen ja muuten suosin halpoja tuotteita. Joululahjatkin olen ostanut jo hyvissä ajon pitkin vuotta tarjouksista joten ei ole nyt paniikkia vaikka tämän loppuvuoden laskut veivät tilin tyhjäksi heti kun rahat oli tilille rapsahtaneet. Omaa rahan käyttöä kannattaa tarkkailla ja laatia kuukausi ja pidemmän tähtäimen budjetti. Ei pienillä rahoilla eläminen ole herkkua mutta kun jostain tinkii voi sitten myös toisissa kohdin nauttia. Meillä muuten vielä tingitty tilasta eli asutaan 65 neliön asunnossa viisi henkeä ja välillä on ahdasta mutta asuminen halvempaa kuin useamman sadan neliön asunnossa.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat