Seuraa 

Onkohan kenelläkään ollut vastaavaa tilannetta ja mitkähän voisivat olla mahdolliset syyt? Poikamme 3kk on nyt kohta 3 viikkoa harrastanut öisin aivan mahdotonta kasvojen huitomista käsillään. Hän on tehnyt tätä aiemminkin mutta vain parina yönä kerrallaan jonka jälkeen tilanne on hieman rauhoittunut. Tämä haittaa hänen yö untaan ja tietenkin myös vieressä nukkuvan äidin. Hän huitoo erityisesti otsaa ja korvien kohdalta, toisinaan myös hieroo nenää, silmiä ym. Iholla on silloin tälloin karheaa näppyä poskilla, joka tosin häviää heti rasvaamalla. Tilanne on sinänsä rankka koska poika herää myös syömään 1- 2 1/2 h välein. Kovaa itkemistä on myös ollut, mutta viime aikoina se on helpottanut sillä ehdolla että poikaa viihdytetään koko ajan kaikin keinoin. Onkohan tuo levottomuus normaalia ja ohi menevää, vai vaivaakohan pientä jokin? Hän on muutenkin erittäin huono nukkumaan ja tämä vielä vähentää hänen untaan. Niin ja vaunuissa nukkuessaan tätä huitomista ei tapahdu, muuten hereillä ollessa satunnaisesti. Olemme kokeilleet jonkinlaista kapalointia, mutta rimpuilu jatkuu silti.

Kiitos vastauksista.

Kommentit (7)

Meillä tuollainen huitominen liittyy siihen, kun vauva on väsynyt, itse asiassa nukahtamaisillaan, mutta jostain syystä uni vaan ei tule silmään. Yleensä se syy on nälkä, toisinaan myös tuloillaan oleva kakka tai röyhtäisy... Meilläkin siis huidotaan, sanoisin että päivittäin, mutta se kyllä menee melko nopeasti ohi, kun edellä mainitut asiat saadaan kuntoon!Yhtenä iltana menneellä viikolla sain kyllä valvoa pojan kanssa 02.30 asti kun se ei millään meinannut rauhoittua; huitominen alkoi aina kun laitoin sen " nukkumaan" . Silloin sillä tuntui olevan ihan kauhea imemisentarve, ja minähän sitten vaan imetin ja imetin... Ja lopulta vauva nukahti. Ehkäpä poika tilaili lisää maitoa tuleville päiville, joka tapauksessa sen jälkeen on illat ovat olleet helpompia.Että näin meillä. En tiedä, oliko tästä nyt mitään apua..!-Tua ja pojat 1v11kk ja 2,5kk

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Laita nukkumaan vatsalleen, jos vaan uskallat. Unet pitenee, ei pysty huitomaan, tuntee olonsa turvallisemmaksi ja helpottaa myös masuvaivoihin. Tämä tepsii meidän 6-viikkoisella ainakin.

.. raapimisesta/huitomisesta on meidänkin pojalla, pian 6 kk. Tuo allergiajuttu on mielenkiintoinen, meilläkin on ruoka-aineallergiaa.Tosin minä olen tulkinnut tuon kasvojen hankaamisen kuivaksi nenäksi. Meillä poika on ollut koko pienen ikänsä aika tukkoinen (tulee äitiinsä). Oletko käyttänyt keittosuolatippoja nenään? Onko teillä kuiva huoneilma? Meillä johtuu varmaankin ilmastoinnista, jatkuvasti kiertävä ilma kuivattaa mullakin nenän limakalvoja.Ja ikää perjantaina 7kk. On atooppinen, joten iho kutiaa, rasvauksesta huolimatta ja tulevat hampaat myös. Nukkuu hyvin kapalossa, eli meillä vain kädet kapaloitu harsolla. Ei pääse hieromaan kasvoja. Myös unen tullessa hieroo, ettei vain nukahtaisi =)

esikoisella ei allergiaa, kakkosella oli ja nyt tän kolmosen kanssa hurrasin että onnex ei tullut. Mutta n. 1.5-2 kk huito tosiaan käsillään ja raapi itseään, silloin oli sitä hormoni näppylää myös. Lisäksi alkoi iltaisin itkeksimään enempi kun ennen. Olin 2 vko maidottomalla ja munattomalla ja kokeilin maitotuotteita ja seuraavana iltana taas huudettiin. Nyt ollaan käyty maitoaltistuksessa mutta vielä imetän eli dietti jatkuu.

ja tota huiskimista kun väsy mutta ei malta nukahtaa..nuhjaa käsillään tutin aina pois jne.. meillä nukutettu vaavista asti kapalossa,tailasin just 7-10kg olevan että mahtuu :)

päivisin en nukuta mutta yöksi laitan kapaloon niin rauhottuu paremmin..

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat