Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Seuraa 

2,5 v poika.pääoireet:

- juo tavallista enemmän. yleensä kerran yössä, joskus useammin, joskus menee yö juomatta, mutta aamulla herätessä saattaa sitten juoda kaksikin mukillista. vesi kelpaa janojuomaksi. herättiin asiaan jotain viikko sitten, mutta on tarvinnut yöjuomista jo useamman viikon ajan, kun sitä alettiin miettimään.

- koska juo paljon, niin tietty pissii paljon. nyt alettiin uudestaan laittamaan päiväunille vaippa, koska muuten pissii unissaan ja herää siihen. tätä ennen ei pissinyt päiväunilla ja oli ilman vaippaa. yövaippa on ollu koko ajan käytössä. joskus pissii kolme kertaa puolen tunnin välein, mutta joskus menee kolmekin tuntia pissimättä.

- on välillä hyvinkin pirteä ja jaksaa kävellä pitkiäkin matkoja. kuitenkin välillä haluaa leikkiä ' nukutaan sohvalla' -leikkiä. ei kuitenkaan nukahda vaan makaa vain hetken. päiväruuan jälkeen alkaa usein sanomaan, että väsyttää. ja hänet onkin nykyään hyvin helppo nukuttaa päiväunille. toisin kuin aiemmin.

- syö mielestäni normaalisti.

- on hoikka, ei mielestäni ole kovin merkittävästi laihtunut viime aikoina, mutta ei painoa ole paljon tullut lisääkään.lapsi kait voi ottaa tavakseen juoda paljon. jotenkin minua silti mietityttää, että ei ole normaalia juoda mukia tyhjäksi, pyytää lisää ja juoda sekin vielä tyhjäksi.lähipiiri leimaa minua ' hysteerikkoäidiksi' , joka huolestuu turhasta. itse en oikein haluaisi niellä leimaa, koska mielestäni en yleensä huolestu turhasta.pojasta on otettu sokeriarvo, joka oli normaali. hän oli jopa syönyt jotain tunti ennen näytteenottoa, vaikka sääntö kait olisi et syömättä kaksi tuntia. eli diabeteksen riski pitäis olla pieni.onko olemassa diabeteksen lisäksi jotain muuta, joka janottaa ja aiheuttaa ajoittaista väsymystä?

Kommentit (3)

...on juonut tosi paljon, etenkin yolla. Koska han oli myos kalpea ja sairasteli flunssia tms. paljon teetatin minakin perusverikokeet, juuri nuo sokerit ynna muut. Eika mitaan loytynyt ainakaan nailla tavallisilla kokeilla. Meni kuitenkin ohitse, eli itse miellan sen niin etta yojuominen saattoi olla " tapa" . Joskus unohtaa myos kiireiltaan juoda paivalla.Toisaalta taitaa olla muitakin sellaisiakin sairauksia kuin diabetes joissa juominen lisaantyy, googlaa " polydipsia" (se on liiallisen (veden tms.) juomisen laaketieteellinen nimi. Mutta yleensa kai niistakin on muitakin oireita kun tuo liiallinen juominen, ja jotain taitaisi nakya verikokeissakin.

Hei, millaista ruokaa lapsesi syö, onko mahdollisesti suolaista? Kun suolan määrän vähentää minimiin janokin yleensä vähenee.Sokeriarvot yms testit kannattaa ottaa uudestaan jos yöjano yms jatkuu.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

aika vaihtelevaa ruokaa. joskin usein syödään samaa ruokaa kahtena päivänä peräkkäin, toisella kertaa lämmitettynä, kun tehdään kerralla isompi annos. suolan määrä mielestäni keskimääräinen, joskin liemikuutiota laitan ohjetta vähemmän, kun se on mielestäni suolaista.suolan määrä on mielestäni hyvä kysymys, sitä kysyivät neuvolassakin. vaan ainakaan suolan määrässä ei pitäisi olla viime aikoina tapahtunut mitään merkittävää muutosta, kun taas tuossa janossa on.

?

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat