Vierailija

lähes aina kahdestaan? Tokaluokkalainen tyttö on luokkansa "pariton" eli muilla tytöillä bestiksest. Joskus leikkivät koko luokka yhdessä. Luokkakavereita ei tokaluokkalaisella ole käynyt koskaan kylässä. Miten te eka- ja tokaluokkaisten vanhemmat; huolehditteko lasten sosiaalisesta elämästä eli pyydätte kavereita kylään jne?

Kommentit (6)

muuttivat uudelle paikkakunnalle ollessaan 3- ja 5-luokkalaisia. nyt vanhempi aloitti 7 luokan ja nuorempi jäi siis ala-asteelle yksin. hekin olivat aina välituntisin yhdessä, kunnes vanhempi alkoi saada luokkakavereista kavereita ja kyllästyi nuoremman kyljessä roikkumiseen. nyt on siis nuoremmankin opeteltava etsimään uusia kavereita.en niinkään olisi huolissani, mutta erikoisia tilanteitahan nämä ovat. ja tietysti olisi kiva, js molemmilla olisi omat kaverit.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Meidän nyt 3. luokkalainen tyttö kärsi kovasti ekalla luokalla siitä, että ei oikein saanut ketään hyvää kaveria ekalla. Tytöt kun aloittavat syrjimisen usein jo eskarissa. Ekalla luokalla oli välitunnit ollut aivan yksin. Äitiä kovasti suretti näky, kun pieni tyttö istuu yksin aidan reunalla. Pikku hiljaa tyttöni on saanut kavereita omalta luokalta ja rinnakkaisluokilta (on kuitenkin reipas ja sosiaalinen luonne).Pikkuveli aloitti ekan luokan nyt syksyllä samassa koulussa. Joskus pikkuveli on itkenyt välitunnilla, että ei ole ketään kaveria. Isosisko on tullut hätiin ja ollut pikkuveljelle kaveri. Olen varma, että poikanikin tulee samaan kavereita ajan kuluessa, mutta on ihanaa kun sisaruksista on toisille kovasti turvaa.Terv. 3 lapsen äiti

selvästikin tyttö jää omalla luokallaan yksin ja hakee siksi turvaa pikkusiskostaan. Kuitenkin pikkusiskollakin pitäisi olla oikeus etsiä omia ystäviä, muuten hänkin jää omassa luokassaan helposti yksin.

eikö silloinkaan KUKAAN ole koskaan käynyt teillä leikkimässä? Se kuulostaa kyllä vähän oudolta. Mutta jos on nyt tokalla uusi oppilas luokassa niin ei mitään hätää. Ja riippuen tosiaan vähän tuosta taustasta, niin jälkimmäisessä tapauksessa en olisi huolissaan, edellisessä ehkä vähän, jos siis leikkivät AINA yhdessä. En enää kouluikäisillä huolehdi lasten kylään pyytämisestä, ne "suhteet" hoidettiin pk- ja eskari-iässä. Kouluikäiset kyselevät toisiaan kylään keskenään, koulussa tai koulupäivän jälkeen soittelevat kännykällä toisilleen.

Tytöt vuoden ikäerolla, aina olleet kuin paita ja peppu. Sama hoitopaikkakin ollut pienestä asti, vasta nyt syksyllä kun vanhempi meni kouluun ja nuorempi siis eskarissa, on ollut ihana huomata että ovat löytäneet ihan omia kavereita kumpikin. Usein kyllä kun meille tulee toisen kaveri, niin ottavat toisenkin siskon leikkiin mukaan. Kun meidän tyttöjä pyydetään kaverin luo niin käyvät yksin, vaikka monesti kaverin äiti on sanonut että olisi toinenkin tyttö voinut tulla leikkimään. Kotona kyllä leikkivät edelleen hyvin kahdestaan, etenkin nyt kun päivät ovat erillään. Mutta enää en ole siitä huolissani etteivätkö saisi omia kavereita. Harrastuksissa ovat kyllä meillä aina käyneet erikseen kun ovat muuten niin eri luonteisia, toinen tanssii ja toinen pelaa jalkapalloa. Tätäkin kautta siis kavereita. Tytöillä tuo kaveruus on monesti kahden keskistä, eli sinuna kyllä yrittäisin jotain omaa löytää molemmille tytöille ja alkuun vaikka itse kysellä niitä luokkakavereita käymään. Ajan kuluessa lienee yhä vaikeampi lyöttäytyä valmiiden parivaljakoiden väliin, joita koulussa jo alaluokilla tuntuu muodostuvan.

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat