Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Vierailija

Ensimmäistäni odotan ja himoitsen yli kaiken nachoja ja salsaa sekä minttujäätelöä. Aikaisemmin en ole syönyt juurikaan jäätelöä, enkä ikinä osta varsinkaan minttujäätelöä. Nyt on kauhea himo, hämmästyttävää tämä raskaana oleminen :D

Kommentit (15)

Kiitos tiedosta, tuotapa en tiennyt. Tosin löysin artikkelin netistä raskauden aikaisista ravintosuosituksista ja siellä sanotaan:Vastoin yleistä luuloa A-vitamiini on hyvin tarpeellinen aine raskauden aikana. Odottava äiti tarvitsee sitä noin 20% enemmän, vähintään 5 000 ky (kansainvälistä yksikköä), jotta vitamiiniä riittäisi myös sikiön tarpeisiin. Liian suuret määrät A-vitamiinia (15 000 ky tai enemmän) saattavat eräillä äideillä rasittaa maksaa ja lisätä sikiövaurion riskiä. Samalla kun varoitetaan runsaasta A-vitamiinin käytöstä raskauden aikana, tulisi myös muistaa, että A-vitamiini on sikiön kehityksen kannalta erittäin tärkeä aine, jonka tarve lisääntyy ja tulee turvata raskauden aikana.

tulee ihan normaalistikin ruokavaliosta, mutta ei sitä nyt enempää tarvitse ottaa. Onkohan tuo +10 vitamiinia minkä makuinen? Siinä kun näytti olevan mm. foolihappoa, joka olisi kyllä raskaudessa oikein hyvä juttu.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Eikö kuitenkin kaikkia vitamiineja tarvita enemmän raskausaikana ja neuvolan ohjeiden mukaan tuota a-vitamiinin saantia pitäisi entisestään pienentää? Vähän myös ihmetyttää tuo rasvafobia mikä hyppii silmille, kun neuvolan ohjevihkosia lueskelee..

varsinkin tupla, jota en oikeestaan muuten syö. Muuta suklaata kylläkin syön muutenkin. Kaikki raikas myös, hedelmät ym. ei kovin paha juttu! =) Suklaan syöjien lapsista tulee iloisia persoonia!!kolmatta odotan

Muut vältettävät aineet tarvitsevat yleensä pidempiaikaisen altistuksen aiheuttaakseen haittaa, mutta A-vitamiini siis jo kerta-annoksesta. A-vitamiinia saadaan normaalisti ruuasta yli tarpeen, ei siis kuitenkaan liikaa, joten sitä ei kannata raskausaikana synteettisenä purkista ottaa. Mieluummin syö porkkanaa.

Ymmärtäisin, että liika A-vitamiini on huolenaihe. En millään jaksa uskoa, että lasi Vital-mehua kerran päivässä on yliannostusta. Kuitenkin vältän maksaa kaikissa muodoissa.AP

Oikein vesi herahtaa kielelle :) Itseänikin kaikki raikas himottaa, esim. klementiinit ja vesimeloni. Ja Marlin Vital appelsiini-mango-mehua on pakko saada joka aamu!AP

epämuodostumia, joten siksi sitä valvotaan tarkasti. En ole kyllä kuullut kellään Suomessa olleen liian vähän A-vitamiinia, mutta kohtuus kaikessa. Jatkuva 7,5 mg vuorokaudessa aiheuttaa keskenmenon tai epämuodostumia. Mikäli on yhtä aikaa joitain muitakin epämuodostumia aiheuttavia tekijöitä, niin pienemmätkin määrät voivat yhdessä a-vitamiinin kanssa niitä aiheuttaa.

näistä tiedoista kuitenkin. Täytyy vaihtaa toiseen mehumerkkiin. Harmin paikka :( Hyödyllistä tietoa tuli, niin tiedän ainakin ettei montaa lasillista himoon kannata juoda.AP

Join 2 litraa rasvatonta maitoa joka ikinen päivä, vaikken ei-raskaana ollessa juo maitoa sellaisenaan koskaan. Outo himo tuli myös kaalikääryleisiin, jauhemaksapihveihin ja lindströmin pihveihin, joista en yhtään tykkää normaalissa mielentilassa.

Hoh hoijaa. Onneksi esikoinen on jo 6, joten ei haittaa, vaikka äiti välillä nukahtaa kesken vahtimisen. 2-vuotias olis varmaan jo näiden unenlahjojen aikana kuollut pois.

Tekee mieli kaikkea makeaa ja sokerista! Karkkia ja jäätelöä, joista vieroitin itseni vuosi sitten. Geisha-patukoita tulee ostettua joka kauppareissulla vaikken aikaisemmin voinut sietää niitä..

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat