Vierailija

Kommentit (5)

Miten luulet eduskunnan, hallituksen ja presidentin suhtautuvan tähän.

Auttaisiko asiaa, jos saamevaltiossa olisi osia myös Ruotsin ja Norjan Lapista. Miten luulet näiden maiden hallitusten suhtautuvan asiaan.

Harvinaistahan tuo on mutta ei mahdotonta. Itse olisin valmis antamaan saamelaisvaltiolle itsenäisyyden, mutta ei taida olla taloudellisesti mahdollista.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Niin, mikäpä valtio tuosta noin vaan luopuisi osasta maa-aluettaan? Eipä taideta historiassa sellaista tapausta tuntea, että olisi sanottu: " Ottakaa vaan tuosta ja tehkää oma maanne." Kyllä ne ovat aina sotimista vaatineet nuo alueluovutukset.Täältä katsoen tuntuu, että helpommalla pääsisivät kaikki, kun tosiaan näin tehtäisiin, mutta asia ei nyt ihan niin yksinkertainen ole.

Turkin kurdialueilla asuu kyllä paljon turkkilaisiakin, ei pelkkiä kurdeja.

Turkin tärkeimmät luonnonvarat sijaitsevat kurdienemmistöisellä alueella.

Siinä muutama syy.

Ja yllättävää kyllä, en ole koskaan tavannut Turkin kurdia (en Suomessa enkä Turkissa), joka tosissaan haluaisi itsenäisen kurdivaltion. He lienevät aika pieni vähemmistö. Suurin osa kurdeista olisi tyytyväinen siihen, että heidän elinolosuhteitaan parannettaisiin, ja he voisivat elää tasavertaisina turkkilaisten kanssa, nimenomaan Turkissa. Olen asunut Turkissa melkein kymmenen vuotta, ja käynyt kurdialueilla todella monta kertaa.

T:Turkin kurdin vaimo, jonka mies kantaa ylpeänä Turkin passia

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat