Vierailija

Sellaista tavallista, ei ökyelämää.

Kommentit (19)

Ei tienata läheskään sitä mitä 2 laittoi ja silti pärjätään loistavasti. Ei lapsille tarvitse ostaa 70e legolinnaa joululahjaksi ja edullisiakin harrastuksia on vaikka kuinka. Ollaan molemmat pienituloisia eikä lapset ole jääneet juurikaan mistään ihmeellisestä paitsi.

Ihan hyvin pärjätään nytkin.

Sitä pientä luksusta (matkoja, isompia lahjoja, harrastemaksuja) lasten elämään tuovat varakkaat isovanhemmat.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Perheen nettotulot noin 3500¿ ja uskon, että pärjäämme hyvin.

Asumiseen menee 1200¿ ja muihin laskuihin noin 500¿, eli yhteensä 1700¿. Näiden jälkeen jää vielä 1800¿, joista hoitomaksuihin tulee menemään 420¿ ja uskon tuon lopun riittävän varsin hyvin ruokaan, vaatteisiin, harrastuksiin ja ehkäpä vielä matkusteluunkin.

Varsinkin siinä vaiheessa, kun päivähoitomaksut jäävät pois lasten ollessa kouluikäisiä.

6 lasta vakituisesti ja 2 viikonlopputenavaa. Uusperhe, siis. Nettotulot yhteensä noin 3500e, olen käytännössä kotiäiti vaikka pientä bisnestä pyörittelenkin.

joten asumismenot ydinperhettä suuremmat, oletan että ette asu kaikki 3 tienaavaa aikuista saman katon alla...Vierailija:

Lainaus:


Kolme aikuista käy töissä ja kaikki mikä tulee, myös menee ja ajoittain on kaikilla tiukkaa rahasta.

netto n. 2000e, sisältää lapsilisän. Tiukoilla ollaan neljän lapsen kanssa. On oma tietoinen valinta ja toivottavasti helpottaa kun joskus joudun töihin palaamaan.

Aika mukavasti pärjäillään, minä kotona ja mies töissä. Meillä luovuttiin toisesta autosta ja se kyllä helpotti. Kaikilla lapsilla näti ja uudet vaatteet, vain hiukan kierrätystä oman perheen kesken.

Pärjätään kyllä, ihan tavallista arkea eletään, jos halutaan matkustaa, pakko on ensin säästää. Jos perheessä olisi vielä 2 lasta lisää, kyllä meidän nettotulojen pitäisi tonnin verran enemmän olla. Auto olisi oltava isompi (kalliimmat kustannukset...) ja johan sitä ainakin täällä pk-seudulla asumiseen menee paljon rahaa.Eli esim. 4000e perheen tulot nettona ja 6 henkeä on kyllä minimi, jos ei halua aina kirpparivaatetta lapsilleen ostaa, tarvitaan auto, rahaa ruokaan, laskuihin, jonkinlaisiin harrastuksiin ja asuakin pitää.


Ja siitä, haluaako perhe matkustaa ja harrastaa. Jos riittää vaatteet ja ruoka ja harrastuksiksi partio tmv., niin ei hirveästi tarvi tienata. Jos vähänkin haluaa ekstraa lapsilleen tarjota, niin siinä kyllä 4 lapsen kanssa palaa nopeasti rahaa. Jos vaikka kaikki harrastaa musiikkia, niin siinä palaa 4 lapsen kanssa helposti 1500 euroa vuosi nuotteihin, instrumentteihin ja lukukausimaksuihin. Ja jos haluavat kesämusiikkileireille, niin taas menee lisää rahaa.Sairasteluun saattaa myös 4 lapsen kanssa kulua yllättävän paljon rahaa. Meillä kaksi lapsista on sairastellut paljon - ei mitään vakavaa, mutta jatkuvasti antibioottikuuria jne. - yllättävän paljon menee apteekkiin rahaa vaikka osan saa KELAlta takasin.Meillä tarvitaan yksi auto, kun asutaan lähellä harrastuspaikkoja ja muita palveluja. Mutta jo yksikin 6 hengen auto on kallis.Me tykätään reissata ja se tulee 6 hengen kanssa todella kalliiksi, vaikkei mitään luksuslomia harrastetakaan. Jo pelkästään huoltsikalla syöminen maksaa meidän porukalla aika paljon - laaturavintoloista nyt puhumattakaan. Pääsyliput elokuviin tai muihin huvituksiin tulee kalliiksi kanssa, vaikkei hirveän usein käydäkään.

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat