Seuraa 

Oli joku aika sitten tuolla vauva-puolella tästä keskustelua ja mielestäni oivallinen sellainen. Itselläni yksi poika 3 v 4 kk, vauva syntyy helmikuussa.Samoin:

- yritän reagoida vauvan tarpeisiin ennen itkun tuloa (jos mahdollista, kun on tämä toinenkin..ja riippuu tyypistä..) Esikoinen ei juuri itkenyt, toimin äidinvaiston ja vauvan ääntelyjen varassa.

- yritän parhaani imetyksen suhteen

- pidän huolta rutiineistä ja päivärytmeistä

- ensin vauva, sitten omat hömpötyksetEri tavalla:

- en stressaa turhaan, jos kerran kaikki on hyvin

- ei kuvitelmia täydellisestä perheestä - kaikki perheet ovat omanlaisia ja jokaisessa omat hyvät ja huonot puolensa

- en vahtaa peittoa - OSTAN unipussin

- otan rennommin ylipäätäänTässä jotain mitä tuli mieleeni...Sivut

Kommentit (16)

samalla tavalla:

-en stressaa vaikka imettäisin pitkään (esikkoa 1v4kk) tai vauva nukkuisi meidän sängyssä (esikko n.2v)

-käytän Ruskovillan silkkimyssyä ja muitakin RV:n juttujaeri tavalla:

-varmasti olen oppinut jotain vauvoista ;-) en varmaan esim. stressaa ihan niin paljoa syömisistä, nukkumisista jne.

-yritän kallistua kestovaippoihin

-koitan opettaa vauvan myös pullolle (esikko ei koskaan syönyt puollosta mitän)

-OPETTELEN kapaloinnin!!!Telma ja maalismasukki


Mietin tätä asiaa eniten lähinnä kuumeillessani tästä kolmannesta raskaudesta ja nyt onkin unohtunut ne kaikki " viisaat" jutut mitä tuli sillon mieleen, että tekisin toisin..Jotain on kuitenkin jäänyt mieleen ja varmaan opittu tässä matkan varrella:Erilailla teen/yritän;-Yritän nauttia mahdollisimman paljon vauva-ajasta ja yritän muistaa sen että vauva on pieni tosi vähän aikaa.-Yritän tehdä elämästä mahdollisimman kiireetöntä ja stressitöntä vauva-aikana ainakin.-Liiat siivoomis/kämpän kunnostamis-jutut yritän unohtaa jos siihen ei ole aikaa tai ei jaksa. Ehtiihän sitä siivota sitten myöhemminkin ja mies osaa kyllä myös heilua imurin kanssa!-Mies ja kaksi isompaa lasta kuuluvat myös elämään ja ne pitäis muistaa huomioida myös!..nää jutut ei nyt varsinaisesti kaikki oo " mokia" edelliskerroilta, mutta tälläsiä tuli mieleen...mammutti rv 30+3

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

- imetän mahdollisimman pitkään jos mahdollista

- olen kotona mahdollisimman pitkään ja nautin äitiyslomasta vaikka se ei aina niin glamourilta tunnukaan.. töihin ja " rientoihin" ehtii myöhemminkin

- käytän kertakäyttövaippoja mutta hankin vaatteita enemmän kirppikseltä/käytettynä (nimim. vähän tyhmää ostaa uutena vaate jota ehtii pitää kerran..)Eri lailla:

- käytän kantoliinaa ja kannan lasta enemmän

- otan lapsen aiemmin perhepetiin jos uniongelmia ilmenee (ja vähät välitän siitä että naapurin Liisa nukkuu jo hienosti läpi yön omassa huoneessa ;)

- huolehdin myös itsestäni ja otan omaa aikaa > totutan vauvan myös pullolle ja tuttiin

- otan rennommin... ja koitan olla stressaamatta siitä että koti on välillä kuin pommin jäljiltä > lepään aina kun voin enkä yritä suoriutua kaikestaNämä nyt tuli ekana mieleen. . varmaan muutakin tekee eri lailla mutta ei nyt tule mieleen.

Esikoisen kohdalla stressasin valmiiksi jopa sellaista asiaa, että kun mennään, kylään niin mihin saan esikoisen nukkumaan ja nukahtaako...Aina kuitenkin sujui hyvin!Esikoinen ei kaivannut lainkaan tuttia ja alkoi nukkumaan kokonaisia öitä 5kk:n iässä. Tutittomuus oli kiinni ehkä siitä, kun imetin jokavälissä. Saa nähdä onnistuuko sama kakkosen kanssa vai tarviiko turvautua tuttiin.. On kai aika yksilöllistä kuinka suuri imemisen tarve on.. mutta ilman tuttia mennään jos samoin sujuu kuin esikoisen kanssa! Ei sitten ole yöt myöhemmin rikkonaisia ainakaan sen tutin takia! =)Tälläisiä nyt yht äkkiä tuli mieleen...

Mitä tekisin itse samalla tavalla kun viimeksi-Imetän pitkään ja luotan itseeni, että se maito riittää ja tukin korvani edelleen tiiviisti imetysvastaiselta pullopropagandalta. Ja imetän juuri niin pitkään kun hyvältä tuntuu JA JULKISILLAKIN PAIKOILLA jos tarve vaatii

- Käytän unipussia

- Käytän kestovaippoja

- Käytän ahkerasti kantoliinaa (vaikka sekin tuntuu saavan ihmisten tunteet kuumenemaan...vaikka mitäs se muille kuuluu, kuinka lapseni hoidean ;-) )Eritavalla

- Elän entistäkin vauvantahtisemmin, ainakin niin paljon kun esikoinen antaa myöden omien touhujensa kanssa.

- Stressaan vähemmän syömisistä ja nukkumisista

- Käytän niitä kestovaippoja entistä enemmän vaikka toinenkin lapsi on todennäköisesti vielä vaipoissa. Samassa koneessa ne peseytyy.

- Kuuntelen entistäkin vähemmän ulkopuolisten ohjeita lapsenhoidossa.

- Laihdutan tarmokkaammin vauvakilot pois (tämä oman hyvinvoinnin takia)

- Nakitan isukin osallistumaan ahkerammin vauvanhoitoon.Näitä juttuja on hyvä aina näin etukäteen kelata ja luvata itselleen kaikenlaista, mutta totuus on, että aika näyttää miten se arki alkaa pelata ja kuinka paljon sitä joutuu pyörtämään omia pyhiä lupauksiaan.Moniakin asioita on pyörinyt mielessä, mutta tässä nyt muutama aluksi.- Aion nauttia siitä, että lapsen isä on läsnä. Vanhemman lapsen isä jätti minut nimittäin jo odotusaikana.

- Aion nauttia siitä, että vanhempi lapseni on jo 10v ja pystyy jo monella tavalla auttamaan minua kotitöissä ja on myös erittäin iloinen tulevasta vauvasta.

- Aion nauttia siitä, että lapsella on läsnäoleva isä, joka haluaa myös osallistua lapsen hoitoon, niin paljon kuin töiltään joutaa.Tässäpä nyt aluksi siis muutamia. Ja aika monia muita nautittavia asioita on jo pelkästään siinä, ettei ole yksin ja kokemustakin on enemmän kuin silloin 10v sitten kun olin nuorempi ja olin ihan kaksin lapseni kanssa.t. punkeli

... tuo unipussi? Onko siinä kuitenkin hihat erikseen ja jalkaosa vain pussissa? Sehän voisi varmaan olla hyvä levottomalle lapselle.

Tiina 15 + 9

Mitä tekisin samoin:

- pitäisi vauvaa paljon sylissä

- imettäisin pitkään ja välttäisin alkuaikoina tuttia

- käyttäisin kestovaippoja (mutta en varmaan yhtä absoluuttisesti, kun kesällä esikoinenkin on vielä vaipoissa)

- liikkuisin alusta asti vauvan kanssa ihmisten ilmoilla ja kylässäMitä tekisin eri tavalla:

- ottaisin vauvan heti perhepetiin (ensi viikkoina kaikista helpointa imettää) MUTTA siirtäisin sitten omaan huoneeseen heti, kun vauvan yöelämä menee unissaan älisemiseksi ja huiskimiseksi (esikoinen siirtyi vasta 8 kk, takana 4 kk onnetonta unta)

- en stressaisi siitä, milloin vauva on viimeksi syönyt, ellei tämäkin kaveri ole keltainen ja yliunelias aluksi

- yrittäisin järjestää aikaa myös itselle ja lähtisin ulos myös ilman vauvaa, vaikka pullolle en uskaltaisi vauvaa totuttaakaan - kyllä imettävä äitikin voi olla poissa pari tuntia, etenkin päiväuniaikaanSitten voisi tehdä vielä kolmannen listan asioista, joita ei välttämättä haluaisi tehdä samalla tavalla mutta joista aavistaa, että samalla tavalla ne tulee tehtyä... Esimerkiksi yöllä jokai ikiseen kirahdukseen rinnan tarjoaminen myös isommalla lapsella...

ELI

Samoin:

- yritän reagoida vauvan tarpeisiin ennen itkun tuloa (jos mahdollista, kun on tämä toinenkin..ja riippuu tyypistä..) Esikoinen ei juuri itkenyt, toimin äidinvaiston ja vauvan ääntelyjen varassa.

TARKOITIN, että ei turhaan anna vauvan itkeä, tottakai kaikki vauvat välillä itkevät ja se on normaalia!!

Toivoa sopii, että olisi oikeasti oppinut jotain esikoisen syntymän jälkeen.. ;o)Aion tehdä samalla tavalla:

- Pitää paljon sylissä ja lähellä

- Pitää vauvaa öisin vaihtelevasti perhepedissä ja pinniksessä oman sängyn vieressä

- velvottaa miehen hoitamaan vauvaa mahdollisimman itsenäisesti

- Imettää mahdollisuuksien mukaan noin vuoteen asti ja täysimettää sen 4-5 kk

- Pysyä kertakäyttövaipoissa (esikoinen kakkasi noin 7 kertaa päivässä ensimmäiset 8 kk)Aion tehdä eri tavalla:

- En edes yritä pysyä yöllä hereillä imettäessäni

- Yritän antaa vauvan nukahtaa yksinkin välillä

- Yritän opettaa vauvan tutille ja tuttipullolle (tämä jäi esikolta hämärän peittoon 5 kk:n sitkeistä yrityksistä huolimatta. Tisseistä kun sai maitoa helpommin kuin pullosta ja imetys hoitui max. 10 minuutissa)

- Käyttää vielä enemmän kantoliinaa

- olla edes tyrkyttämättä äidinmaidonkorvikkeita, jos itseltä vaan tulee tarpeeksi maitoa

- nauttia vauva-ajasta (esikoinen pääsi sairaalasta vasta 1,5 kk:n iässä, joten tuntuu, että menetin jotain)

- Olla kotona esikoisen ja vauvan kanssa niin pitkään kuin oma ja miehen pää sekä rahatilanne salliiA.A. rv 22+4 ja esikoinen 2 v.

Mitä tekisin samalla tavalla:

- imettäisin niin paljon ja pitkään kuin mahdollista (esikoista 11kk)

- paljon läheisyyttä ja vuorovaikutustilanteita, laulelua, jumppaa

- mentäisiin vauvauintiinEri tavalla:

- opettaisin pullolle pienestä pitäen, tietenkin tarjoaisin siitä lypsettyä rintamaitoa (esikoinen oppi pullolle vasta 10kk, jota käytti 3kk -> tarvitsee äitikin lepoa, kun illan 3h syöttösessiot olivat jokapäiväisiä)

- tarjoaisin tuttia, enkä pelkäisi, että vauva ei koskaan opi siitä pois -->helpottaa moneen itkuun. Joku saattaa tutin syönnin opettamista kritisoida, mutta...Nämä tulivat päälimmäisenä mieleeni. Jatkakaa muutkin ihmeessä tätä ketjua, on mielenkiintoinen!t:Laurastiina tyttö 1v6kk + papu 9+4

Minä koitan nauttia uudesta vauvasta. Muistaa että on vain hetki kun hän on vastasyntynyt ja omassa maailmassaan. :)Kokeilen kestoja jo ihan pienelle, ja käytän niitä kertakäyttösten ohella.

Annan vauvan nukkua vierelläni kuten nämä toisetkin ovat saaneet. Kuitenkin opetan hänet myös yöunille omassa rauhassaan. Jos levottomuutta ilmenee niin viereen saa aina tulla.

Tutti ja pullo ovat ehdottomat meidän perheessä.

Annan pienen olla pieni enkä odota uusia " temppuja" kuten isompien kera. ;) Luotan siihen että vauva oppii paljon seuraamalla isompien lasten touhuja.Vältän viemästä vauvaa flunsa-aikoina kauppakeskukseen.

Luotan että rokotteet voi siirtää kuukaudella tai parilla, jos siltä tuntuu. Enkä missään tapauksessa suostu antamaan niitä nuhaiselle tai muuten köhisevälle vauvalle.

ikää esikoiselle ja helmikuussa syntyvälle vauvalle tulee noin 2,5v.yritän toimia samoin kuin esikoisen vauva-aikana:

*selkeä päivärytmin yritys alusta pitäen, yöllä nukutaan ja päivällä seurustellaan, pakkokin toisaalta, kun on jo yksi mukula.

*pinnasänky oman vuoteeni vieressä, ja vauva nukkuu siinä, kosketusetäisyydellä vuoteesta nousematta.

*paljon syliä ja halia, molemmille lapsille.

*puolipotkuhousut on loistava keksintö!

*vetoketjulliset potkupuvut, eli yöppärit on kotona käteviä.

*atooppista sorttia olevan perheen kuopuskin tullaan varmaan rasvaamaan päivittäin laadukkailla apteekin perusvoiteilla, jo ennakkoon, ennen kuin kunnon ihottumat lehahtaa kutiamaan.

*nuhaista lasta helpottaa hienosti paksut kirjat pinnasängyn pääpuolen jalkojen alla.ja eri tavalla:

*jos imetys ei tälläkään kertaa onnistu sinnikkäästä yrittämisestä huolimatta, en kehittele kauheita itsesyytöksiä, pääasia, että lapsi tulee asianmukaisesti ruokittua!

*en hanki rintareppua enkä muitakaan kanniskeluvälineitä.

*jos ruoka ei maistu nyt, niin ehkä sitten ensi kerralla, turha stressata, vauva syö kyllä kyllikseen kyttäämättäkin. eikä tuputtaminen edes auta.

* yli 68cm olkainpotkuhousut pistän kierrätykseen.

*vauvanvaatteita ei kannata haalia ihan kaappitolkulla.

Vauvakuumeisena vain tulee usein näitä pohdittua ;)Samoin:

- Imettää mahdollisimman pitkään ja yhtä rennosti, nauttien.

- Totuttelen pikku hiljaa tutille, jos tarvetta.

- Käytän söpöjä vaatteita, (ja panostan laatuun) pinnallista mutta iloa äidille ;)

- Kuljen vauvan kanssa mahdollisimman paljon eri paikoissa, niin lapsikin tottuu liikkumiseen.

- Luotan omiin taitoihini, vaikka neuvoja ja mielipiteitä satelee ihan jokaiselta vastaan tulevalta :) (enkä ota mielipiteistä itseeni)Erilailla:

- En ota viereen nukkumaan (toivottavasti)!

- Opetan pullolle aikasemmin, ihan itsekkäistä syistä (eli itse pääsee helpommin jonnekkin)

- En osta leluja niin paljoa!

- Yritän muistaa panostaa myöskin omaan hyvinvointiin, kuten kampaajalla käyntiin tmv.Näitä ainakin tuli mieleen. Hauska lukea mitä muilla on mielessä!

Sivut

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat