Vierailija

Lapsi, 2 v 9 kk, on nyt siis harjoitellut vaipatta oloa toista viikkoa. Ja OLEMME ONNISTUNEET! *tuuletusta*Ja jos takapakkia tuleekin, ja on tietysti odotettavissa ajoittaisia vahinkoja, siitä viis...Torstai...Aamuherätys, pisu ja pikkuhousut. Aamupäivä vahingoitta. Ulos vaipatta, kuivana sisälle. Päikkäreille vaippa, joka heräämisen jälkeen kuiva. Pisu ja pikkarit.Iltapäivällä väsymystä ilmassa koko perheellä. Pinnat kireällä väsymyksen vuoksi -> volyymit tavallista korkeammalla -> kaksi pissavahinkoa ennen yöunia. Ei jaksa muuta kuin vaihdella pöksyjä, onneksi en sortunut vaipanlaittoon. Äkkiä yöunille lapset ja itsekin...Perjantai...Aamuherätys, pisu ja pikkuhousut. Kiire, kiire. Lähdin reissuun lasten kanssa ja aamutunnit vilahtivat pakatessa. Mieletön läjä esikoiselle pikkuhousuja, sukkahousuja, sukkia, housuja. Mies auttoi sen verran, että kantoi laukut autoon ja pakkasi vaunut. :) Lapsille vaatteet, autoon ja menoksi. Ja... välillä tietysti sydän hypähti kurkkuun, vitsi, olin unohtanut laittaa lapselle vaipan. Eka kerta autossa ilman vaippaa. Tietty lapsikin alkoi heti vedellä sikeitä, joten ei auttanut kuin ajella perille asti tunnin matka. Ja äkkiä perillä sisään, ei onneksi ollut unessa pissanut.Kylässäkin sitten lapsi oli vaipattomana. Kuivana säästyi, yöunille vaippa ja nukkumaan.Lauantai...Yövaippa oli " kuivahko" . Aamupisu ja pikkarit. Käytiin kaupoissa ja lähtiessä lapsi kysyi, että onhan siellä vessa. (Ahaa, nyt alkaa tajuta jujun kunnolla.) Sanoin, että joka paikassa on vessoja, pissalle pääsee kun tarve vaatii. Kerran sitten käytiinkin, ei paljoa pissanut, taisi muuten vain kiinnostaa kaupan vessassa käynti. :) Iltapäivä ja ilta sujui samaan tahtiin eli kuivana. Yövaippa ja nukkumaan.Sunnuntai...Yövaippa jälleen " kuivahko" . Alkaakohan löytyä pidätyskykyä yöaikaankin, kun päivällä jo onnistuu!? Vessatoimet sujuvat jotenkin omalla painollaan, muistutella täytyy. Mutta ei enää " painia" lapsen kanssa aiheesta. Eli jos sanotaan, että käy vessassa, lapsi useimmiten käy. Joskus sanoo, että " ei vielä kun teen tämän" , " no nyt mene" , " ei vielä" , " ALAHAN NYT KÄYDÄ PISSALLA" , " joo, joo, ei tarvi huutaa..."Kotiin ja kiva huomio, että eipä tullut moneen päivään yhtään pissasta märkiä housuja vastaan...Päätän päiväkirjan tähän, kun joulukiireet painavat päälle. Meidän elämässä on näin päästy yksi askel eteenpäin. Sitten vaan seuraillaan, koska yövaipat alkavat olemaan kuivia.

Opettelua monet asiat vaativat, lapsilla ja meillä vanhemmilla vielä enemmän. ;)Iloista joulunodotusta kaikille! *vilkuttelee hyvästiksi*

Kommentit (2)

Ja kiitos että jaksoit kokemuksistasi kirjoittaa @->--, minulle tästä oli oikeasti iloa ja apua, jätin juuri toissapäivänä kuopuksen (just 2v6kk täyttänyt) vaipat pois (siis kun kotosalla ollaan) ja teidän menestystarina siivittää meidänkin harjoittelua!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat