Vierailija

niin mikä se mielestäsi olisi? Haen siis yhtä ainukaista sanaa, jonka sisällön ollessa kunnossa avioliitto toimii kaikista ongelmista huolimattaAloitan: luottamus

Kommentit (28)

En usko romanttiseen rakkauteen, se ei ole kestävä pohja. En usko myöskään rakkauteen sellaisena kuin se kristinuskossa määritellään, se vaatisi lähtökohtaista hyvyyttä ja ihmiset on kuitenkin aika itsekkäitä. Kumppanuus on hyötymistä molemmin puolin, aika raadollista mutta samalla myös kunnioitettavaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kumppanuus ehdottomasti tylsin! Minulla on kumppaneita ja ystäviä yllin kyllin, mieheni ei ole sellainen.Olisi halventavaa kutsua miestäni kumppaniksi, koska hän on paljon enemmän. Rakastamme toisiamme todella paljon, intohimoisestikin, vielä reilun kymmenen vuoden yhdessäolon jälkeen.En voisi kuvitella rinnalleni ketään muuta.

että meidän liitosta puuttui melkein nämä kaikki :(Itse olisin voinut olla melkein minkä tahansa vastauksen takana - jos ex-äijä vastaisi, olisi tämä yksi sana ollut vapausYllätys yllätys, liitto päättyi.


Poikkean nyt " linjasta" ja vastaan tämänhetkisen tunteen perusteella noin.Yhdellä sanallahan avioliiton perustaa ei oikeasti voi määritellä, toimiva avioliitto on monen asian summa (rakkaus, kunnioitus, luottamus jne). Tuo nyt vain sattuu, surullista kyllä, olemaan juuri se asia mikä meidän avioliitosta tuntuu puuttuvan.

Avioparit ovaat luvanneet toisilleen olla uskollisia ja rakastaa toisiaan. Juuri tämä lupauskesta kiinni pitäminen kantaa huonejen jaksojen yli.

Minusta se sisältää myös toisen kunnioituksen ja tahdon toimia yhdessä ja yhteiseksi hyväksi itsenäisinä osapuolina. Jos kumppanuus toimii, ollaan jo todella vahvalla pohjalla.

Jos toista kunnioittaa, käyttäytyy luottamuksen arvoisesti. Lisäksi silloin arvostaa toista ja toisen tekemisiä ja pitää häntä tärkeänä. Kattaa siis aika hyvin noita muita.

Mielestäni rakkaus pitää sisällään kaiken luetellun; kunnioituksen, luottamuksen jne. lisäksi ystävyyden, kumppanuuden, anteeksiannon...

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat