Vierailija

Kommentit (23)

Esikoinen ei oppinut lauluja ja sanoja (nyt jo koululainen ja luokkansa parhaita), kuopus 2v 5kk ja lauleskelee lauluja neljällä eri kielellä. Sille vaan jää sanat ja sävelet mieleen. Ei siis syytä huoleen!

kymmeniä lauluja. Kaksi tyttöä ja yksi poika. Eivätkä laula vieläkään. Tavallista laulavaisempi vain tuo ystäväsi lapsi, omasi normaali.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

oman kokemukseni mukaan kaikki lapset, joiden kotona kannustetaan musiikkiin ja lauletaan paljon, oppivat aikaisin itsekin laulamaan. muskarissa jossa käymme, kaikki 2-vuotta täyttäneet osaavat jo laulaa.

saa työelämässä pienempää palkkaa ja yleensä alaisen hommia. Joten älä huoli vähän tyhmempi poika vetää loppupeleissä pidemmän korren.

Pojat eivät laulaneet juurikaan ennen kahta, kolmea vuotta. Tyttö sen sijaan rallatteli kaikki tietämänsä lastenlaulut ja kotona kuunneltavat jo 1v. 7 kk ikäisestä. Niin tuli Ultra Brat ja muu sen aikainen musiikki.

Eikä tyttö ollut muissa taidoissa jäljessä, pikemminkin edellä.

Pojat sitten muistaakseni lähempänä kolmea vuotta alkoivat laulamaan, mutta eivät ole koskaan olleet niin kovia laulamaan kuin tyttö.

Vierailija:

Lainaus:


saa työelämässä pienempää palkkaa ja yleensä alaisen hommia. Joten älä huoli vähän tyhmempi poika vetää loppupeleissä pidemmän korren.
On vieläpä älyllisestikin lahjakas mm. palapelien kanssa, mitä 4-vuotias siskonsakaan ei ole. Odotan häneltä varmaan tulevaisuudessa helpolla työllä saatuja arvosanoja, kun taas siskonsa tulee joutumaan tekemään paljon enemmän niiden eteen. Mikähän insinööri tuosta vielä tulee???Hassua, että tuo poika on nyt 1½vuotiaan kokoinen, niin ihmiset katsovat sitä vähän kieroon: 1vuotias, joka puhuu kuin 3vuotias... Ja tosiaan noita lauluja tulee kymmeniä.

alkaen muutaman kuukauden ikäisenä vauvamuskarissa. Oma lapseni alkoi laulaa reilusti alle 2 -vuotiaana pitkiä pätkiä itse, mutta oli poikkeustapaus. Meidän ryhmässä ei tosiaankaan kaikki 2-vuotiaat laulaneet, vaikka olivat olleet ikänsä muskarissa. Sen sijaan nyt 3-vuotiaana kaikki laulavat jo.

1,5v puhui selviä lauseita. Toinen lapsi 9kk kiipesi kaikkialle ja JUOKSI ilman tukea, mutta puhetta on odoteltu.. Jotain sanoi jo 1v, mutta PALJON hitaammassa tahdissa on tullut puhe kuin esikoisella!! Kun esikoinen 3v iässä puhui kuin aikuiset, keksimmäisen puheessa oli paljon " puutteita" ja nyt vajaa 4v yhä pari kirjainta puuttuu -muuten puhe kyllä kunnossa. Kuopus rhiukan eilu 1v on jotain kahden ekan väliltä. Sanoja on reilu parikymmentä, kovasti kiipeää yms, kävely ilman tukea tuli tasan 1v. Kaikki erilaisia, mutta ihan yhtä hyviä ja rakkaita!Varsinkin pienten lasten kohdalla kehitys tapahtuu niin eri tahdissa, ja jo kk elämässä on pienillä pitkä aika, niin paljon voi siinä ajassa tapahtua. Jokaisella lapsella on omat vahvuudet ja kiinnostuksen kohteet, ja jokainen on arvokas ja tärkeä.. Tietenkin itsekin tulee verrattua mitä esim isommat sisarukset osasi/ei osanneet siinä iässä kuin kuopus nyt, mutta mitään paineita en ota!! Jokainen lapsi kehittyy omaan tahtiinsa ja jos erityistä tukea tarvitsee, niin tietenkin sitä saa. Yritän vain nauttia ja iloita rakkaista ja ihanan erilaisista lapsistani :)

Ei niitä lapsia tosiaankaan kannata vertailla. Meillä on sukulaistyttö joka puhuu ja laulaa hienosti tuon ikäisenä. Toisaalta meinaa nokalleen kaatua jos yrittää juosta.

kotona lauletaan paljon ja lisäksi käydään muskarissa, joten oppiihan noita. tyttö alkoi puhumaan hieman yli vuoden ikäisenä.kaverillani samanikäinen poika, joka tuskin puhuu.identtinen tilanne siis kuin teillä...mutta, ihan normaalia että lapset kehittyvät eri tahtiin. ja eikös sitä sanota, että tytöt oppisivat nämä puhejutut aikaisemmin?

itse odottelen ensimmäistä poikaa syntyväksi näinä päivinä (tyttöjä on jo kolme) ja odotan mielenkiinnolla miten poika aikoinaan kehittyy. tytyöistäni, jotka ovat kehittyneet kaikilla mittareilla mitattuna erittäin nopeasti, olen niin paljon kuullut tuota ' tytöt kehittyvät aikaisemmin' kommenttia. mielenkiintoista nähdä miten hitaasti tämä poika sitten kehittyykään =).

Tyttö oppi tosi aikasin puhumaan ja ensimmäinen poika jopa aikaisemmin(molemmat puhui jo _täysin_ 2-vuotiaana), mutta tämä toinen poika ei osaa vieläkään, ku ihan muutaman sanan..ja on ihan kohta 2v.Että hyvin yksilöllistä.

Heillä on luontainen rytmitaju joka on tullut syntymälahjana.Tutkimuksellista tietoa on siitä että pojat kehittyy myöhemmin esim. piirtämisessä, puheessa ja käsialassa, voit hakea sitä fakta tietoa ihan itse jos et minuun luota.Poikien koulunaloitus ikä pitäisi olla vuotta myöhemmin niin olisivat lähemmäs samalla viivalla. Tytöt 6-vuotiaina ja pojat 7-vuotiaina kouluun.

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat