Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Vierailija

Kommentit (13)

En keksi mitään sellaista suojatyöpaikkaa missä ilman hengenlahjoja ei joutuisi ottaan ruumiillisia kykyjä avuksi tai päinvastoin.Jos fysiikka kestää siivoamista, niin siinä monesti ei joudu ihmisten kanssa tekemisiin, voi tehdä vaikka vain muutaman tunnin päivässä, saa tehdä aina ne samat rutiinit. Raskasta se kyllä usein on ja hommat on mitoitettu yleensä niin tiukille että saa juosta että ehtii ajoissa. Toisaalta jos tekee omaan tahtiin ja ottaa viiden tunnin työstä neljän tunnin (erittäin pienen) palkan...

toimistojen ja pankkien yms. siivous kevyempää.

alan töitä 10 vuotta tehneenä voin kertoa että työ on kyllä fyysisesti ja muutenkin raskasta. Lainaus ja palautus on vain pieni osa työtäni.Työpäivän aikana asiakaspalvelun lomassa (!) tilaan kirjat kirjakaupasta, vastaanotan postin tuomat raskaat kirjapaketit, luetteloin kirjat, huolehdin sähköiset laskut eteenpäin, hyllytän palautuneet kirjat hyllyihin, kansitan lopputyöt jne. Lista on loputon ja korotan, että tuon kaiken teen siis normaalin asiakaspalvelun lomassa.Asiakaspalveluun kuuluu mm. lainaus, palautus, tietopalvelu, lainaajakorttien teko, puhelinpalvelu ym. Kirjat eivät itsestään sinne hyllyihin ja atk-rekistereihin mene, vaan niiden matkakin sinne on tuntien työ. Psyykkisesti raskaaksi työn tekee mutkikkaat asikaspalvelutilanteet, kiire ja tekniikan huima kehitys. Kirjasto on usein se ensimmäinen joka tarjoaa palvelut ilmaiseksi asiakkaille (netti, erilaiset online tietokannat, sähköiset kirjat, elektroniset lehdet jne.) Ja nämä täytyy olla hallinnassa.Kaikesta raskaudesta ja vaativuudesta huolimatta pidän työstäni, vaikka se onkin varsin huonosti palkattua. Lisäksi alaa arvostetaan huonosti, kuten tästäkin ketjusta huomaa. Ja valitettavasti varsin usealla on se näkemys, että työ on yksinkertaista lainausta ja palautusta. Kesätyöntekijän työkokemuksella tuskin voi kirjastoalan ammateista sanoa mitään. Alallamme on paljon eri ammattinimikkeitä ja työtehtävät sen mukaisia. On kirjastovirkailijoita, kirjastonhoitajia, tietopalvelusihteereitä, informaatikkoja, kirjastoapulaisia jne.terv. hoitovapaalla oleva tietopalvelusihteeri

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kaupungeissa on ollut käytäntö että sisäisellä siirrolla voi päästä kirjastoon vaikka tavis toimistotyöntekijä.Kyllä niitä kirjoja osaa luovuttaa ja vastaanottaa ilman akateemista loppututkintoa. Ei kaupan kassaa vaativampaa.Riittää että osa porukasta on koulutetumpia jos sattuu vaativampi kysymys asiakkaalla olemaan. Ylempi korkeakoulututkinto lienee kirjastonhoitajan pääsyvaatimuksena.

jos haluaa tehdä työnsä hyvin ja ammattitaidolla, mikä tahansa työ vaatii osaamista ja halua tehdä kyseistä työtä.mun toiveammatti on aina ollut kirjastonhoitaja. harmi että elämäntilanteesta johtuen en voinut lähteä sitä opiskelemaan, koska koulu oli niin kaukana.

Selkä ajoittain pettää niin, että ei pysty toimimaan ilman avustusta pukemisessa, kävelyssä jne... Siis sellainen ala joissa näistä ei olisi työnantajalle vaivaa. Minä olen kyllä tottunut tällaisena pärjäämiseen.

ap

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat