Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Seuraa 

Lapset 5-v ja 2-v ovat pian aloittamassa päiväkodissa ja muuten kaikki on ok, mutta minua surettaa se, että tuossa päiväkodissa lapset ovat ihan erillään toisistaan. Ryhmät ovat erillään, syövät eri aikaan ja ulkoilevatkin eri pihoissa. Tuntuu jotenkin luonnottomalta erottaa sisarukset noin... Onko muilla tästä kokemuksia?

Kommentit (5)

ihan omasta halustamme. Tytöt aloittivat päiväkodin syksyllä (2v.ja 5v) ja nimenomaan halusimme heidät eri ryhmiin; en sisarusryhmään tms. Ovat talon eri päissä, omat ulkoilupihat. Mutta aina välillä isompi menee pienemmän pihalle leikkimään, se on ihan sallittua ja luvallista. Sisäkauttakin saa käydä tervehtimässä sisartaan jos kysyy vain tädeiltä luvan eli ikävä yllättää.Halusimme nimenomaan eri ryhmiin, koska isompi on varsin hoivaava isosisko. Näin hän saa päivän aikana keskittyä omiin juttuihinsa, sosiaalisena tyttönä omiin kavereihin ja tekemisiin. Pienempi on myös rohkea ja sosiaalinen, eli ei tarvitse isosiskon tukea olemiseensa.Lapset ehtii kivasti leikkiä kotona keskenään eivätkä ole ihan kyllästyneitä toisiinsa päivän leikkien jälkeen. MOlemmilla on ' omat jutut' päivän aikana ja saavat omaa huomiota niissä ja niistä. Mutta kyllä tuo vierekkäisten pihojen mahdollisuus ja yhteinen leikki ulkona on silti tarpeellinen vaihtoehto. Ensi syksynä ovatkin sitten jo samassa pihassa kun pieni tulee isojen puolelle ja isompi menee eskariin - silloin on piha yhteinen, ja päiväkotiryhmät vierekkäiset.ELi voi siinä olla omat hyvätkin puolensa tuossa ratkaisussa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

meillä viedään 90% ajasta niin, että ensin isosisko ja sit pikkusisko: isompi ymmärtää eron helpommin. Ja sit alkuun vei isä pelkästään varmaan lähes kuukauden, niin oli ero pienemmälle helpompi. Hän kun on äitiriippuvainen kovasti. EIkä ole tyttö kertaakaan itkenyt tai protestoinut päiväkotiin jäämistä (toistaiseksi!) vaan menee sinne mielellään (molemmat) ja kyselee viikonloppunakin että mennäänkö päiväkotiin..JA minä kun luulin että kuopuksen kanssa tulee isotkin ongelmat päivähoitoon siirtymisestä!!

Tästä on varmasti ihmisillä paljon kokemuksia, minulla ei mutta ajattelin vain kysyä että eikö teillä sitten ollut halua/mahdollisuuta esim. Ryhmäperhepäivähoitoon tai perhepäivähoitoon?Meillä lapset ryhmäperhepäivähoidossa ja saavat näin olla samassa ryhmässä, ryhmä on 1-6v. Meillä kuitenkin siellä hoitopaikassa tädit ohjaavat lapsiamme leikkimään erillään, omia leikkejä oman ikäisten kanssa ja saattavat päivän aikana isompien lasten kanssa lähteä ihan eri touhuihin ja näin siis pienemmät jäävät sinne omaksi ryhmäkseen. Meillä pienempi hiukan " ikävöi" isompansa perään mutta eipä sitten touhujen keskellä enää muistakkaan että piti ikävöidä :)Eiköhän lapset kuitenkin totu siihen että ovat eri ryhmissä vaikka se tuntuukin alkuun vanhemmista varmasti vaikealta.. Itse ajattelisin että ne aamut olisivat vaikeimmat jos ensin vie toisen toiselle osastolle ja sitten toisen, niin miten se ensin viety jää sinne kun äiti lähtee toisen kanssa mutta uskonpa että nämä on vain alkuajan ongelmia.Lapset on niin sopeutuvaisia ja siellä päivähoidossa se maailma on niin erilainen, että ne jotenkin vain uskomattoman hyvin sinne sitten sulautuu :)

koska meidän lapset olivat vuorohoidossa niin eri ryhmistä huolimatta olivat usein myös yhdessä kun ryhmiä yhdisteltiin vähän lapsimäärän takia. Tällöin ei isompi saanut omia leikkejä oikeen käyntiin kun pienempi roikkui perässä ja tunnollinen sisko otti liikaa hoitovastuuta veljestään. Meidänkin päiväkodissa oli mahdollista että sisko kävi veikkaa tervehtimässä pienten puolella niin pihalla kuin sisälläkin jo ikävä yllätti ja samoin veikka sai mennä siskon tykö jos oikeen oli ikävä. Vaan harvoimpa oli kun molemmat tyytyväisenä leikkivät ikäkavereiden kanssa. kotona sitten saivat leikkiä keskenään ihan tarpeeksi.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat