Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Seuraa 

Mietiskelin tuossa vielä noita kihomatoasioita, kun kerhossa niitä oli ollut, mutta meille niitä ei ole näyttänyt tulevan kuitenkaan. Kuinka esim. hoitajat hoidossa toimivat, jos jollakin lapsella on todettu kihomatoja? Pitääkö hoitajien ottaa kuuria ja kuinka esim. vaatteet, vaihdetaanko vaatteet kotiin mentäessä ym.? Voiko ne munat kulkeutua kotiin vaatteiden mukana? Aika epätodennäköistä varmaankin. Olisi mukava kuulla jonkun asiasta tietävän kommenttia.

Kommentit (7)

menneet hoitoon ekan kuurin jälkeen sillä silloinhan ne madot kuolee eikä enää voi munia uusia munia jotka voisivat tarttua muihin. Toka kuurihan on sitten varmistus joka tappaa ne madot jotka ovat kuoriutuneet niistä edellisen kuurin jälkeen suoleen jääneistä munista. Ja kun tuon toisen kuurin ottaa ajallaan niin ei ehdi madot munia uusia munia ennen kun kuolevat. Meillä ollut lapsilla kaksi kertaa kihomatoja ja kummallakaan kerralla ei muille ole tullut oireita kuin tälle lapselle jolla matoja on ollut. Eikä kuurin jälkeen matoja ole enää näkynyt muillakaan.Vaipat tietty vaihdetaan.. =) Ja meillä päiväkodissa lapset nukkuu alushousuilla/vaipalla ja pusero/body päällä päikkärit. =)

Onni23:

Lainaus:


onko samat vaatteet päällä sitten vielä eli niitäkään ei kai tarvitse vaihtaa vai mitkä vaatteet päiväkodissa yleensäkään on päällä päiväunilla?
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Ja jatkavatko jo ensimmäisen lääkkeenoton jälkeen lapset normaalisti hoidossa, siis jo ennen toista kuuria? Kuinka yleisiä nämä tartunnat päiväkodeissa, kerhoissa ym.oikeastaan ovat? Olen niin tietämätön näistä, niin kiinnostaa.

eli minkälaisen siivouksen sitten teit lääkkeenoton jälkeen, kun teillä lähti ne heti pois. Kuurasitko kaikki paikat perusteellisesti lattiasta kattoon ja siivositko sitten useampana päivänä? Entäs lelut kotona? Kysyn vaan, jos tulee eteen joskus!

onko samat vaatteet päällä sitten vielä eli niitäkään ei kai tarvitse vaihtaa vai mitkä vaatteet päiväkodissa yleensäkään on päällä päiväunilla?

Eikä noita kihomato-" epidemioita" ole kauhean usein. Ehkä vuodessa kaksi kertaa. Eikä se ryhmän muihin lapsiin välttämättä tartu ollenkaan, korkeintaan kolmasosaan, mutta sekin on jo harvinaista. Taitaa nuo kihomadot kuulostaa pahemmalta, mitä on. Siis tarttumisen kannalta.

vaihda mitenkään kummemmin vaatteitaan, jos kihomatoja on jollain lapsella. Eikä kuuria tarvitse ottaa. Ryhmässä vaihdetaan heti kaikkien lasten petivaatteet, ja lapselta/lapsilta joilla kihomatoja on, vaihdetaan petivaatteet päivittäin. Myös pehmolelut menevät pesuun ja muitakin leluja pyyhitään puhtaaksi päivittäin. Näillä eväillä on tähän asti pärjätty. =)

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat