Seuraa 

Eli matkalle ollaan lähdössä mutta monta kysymystä mielessä!Eli:1. Minkä verran matkatavaraa saa viedä ruumaan?

2. Minkä kokoinen on se laukku, jonka saa ottaa sisään lentokoneeseen?

3. Lentoyhtiömme on Spanair, ja lähtöpaikka Tampere. Minne asti saa matkarattaat viedä, ennen kuin niistä pitää luopua?

4. Saako vauvalla/lapsilla olla omat matkalaukut?

5. Saako vauvan ruokia ottaa koneeseen mukaan?

6. Mites ne uudet säännökset " litran minigrippussiin shampoot ja muut litkut?" Saako kaikilla matkalaisilla siis olla yksi litran muovipussillinen nestemäisiä aineita?Kiitoksia jos joku osaa valaista aloittelijaa:)

Kommentit (5)

2. Minkä kokoinen on se laukku, jonka saa ottaa sisään lentokoneeseen?-> spanair kuuluu star allianceen ja siellä on tällainen sääntö: koko 55x40x23 cm, kuitenkin niin, ettei ympärysmitta ylitä 115 cm. laukku pitää mahtua edessä olevan istuimen alle, mikäli kone on täysi ja hattuhyllyt ovat täynnä. paino 5 kg lomalennolla (oletan, ettei spanairilla ole reittiä tmp:lta mihinkään..)3. Lentoyhtiömme on Spanair, ja lähtöpaikka Tampere. Minne asti saa matkarattaat viedä, ennen kuin niistä pitää luopua?-> rattaat saa mukaan aina portille saakka, josta ne siirtyvät ruumaan. kehottaisin kuitenkin selvittämään ne ruumaan jo checkauksessa ja käyttämään lentokentän omia rattaita.4. Saako vauvalla/lapsilla olla omat matkalaukut?-> sylilapsella ei, mikäli tällä ei ole omaa paikkaa ostettuna (ns. baby car seat -paikkaa) mutta omalla paikalla istuvalla lapsella saa olla ihan normaali laukku, yo. mittojen mukaan.mukavaa matkaa ja kärsivällisyyttä turvatarkastukseen! tarkempia tietoja pakkaamisesta löydät vaikkapa sivulta www.finavia.fi

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Matkatavaroiden määrä riippuu lentoyhtiöstä, sun pitää kysyä Spanairilta tai matkanjärjestäjältä. Sama koskee koneeseen otettavan laukun koko sekä vauvan laukkua. Rattaat luovutetaan samalla kuin laukutkin. Vauvan ruokaa saa viedä koneeseen, mutta ne pitää olla läpinäkyvässä pussissa. Shampoot ja muut nesteet joita ette tarvitse koneessa kannattaa laittaa ruumaan meneviin laukkuihin. Neste saa olla korkeintaan 1 desilitran pakkauksessa ja pakkaus laitetaan litran kokoiseen läpinäkyvään pussiin. Lue tarkempia ohjeita esim. Finnairin sivuilta.

Tuo minigrip-pussisääntö koskee siis MATKUSTAMOON mukaan otettavia nestemäisiä aineita, ruumaan menevään matkalaukkuun voit pakata ihan normaalisti shampoita ym. Huomaa, että näihin nestemäisiin aineisiin kuuluvat myös applikaattorilla laitettavat huulikiillot ja esim ripsiväri, vaikka ei välttämättä heti tulisi mieleen pakata sitä pussiin. Itse sääntöjen juuri voimaantultua narahdin turvatarkastuksessa, kun mascara oli unohtunut käsilaukkuun, vaikka kaiken muun olin hienosti pussittanut jo kotona. =)Matkatavaraa saa olla normaalisti 20kg/henkilö + 5kg käsimatkatavaraa. Käsittääkseni tuo 20kg koskee myös lasta ihan yhtä lailla. Valmismatkoilla ja tilauslennoilla voi olla eriäviä käytäntöjä, jotka kannattaa tarkistaa esim. matkanjärjestäjän nettisivuilta.Käsimatkatavaraksi käy normaali kassi tai pieni lentolaukku (itselläni on esim. Samsoniten pienin trolley aina päässyt mukaan koneeseen), tosin jotkut lentoyhtiöt ovat saattaneet kieltää pyörällisten laukkujen ottamisen matkustamiseen (nämä ovat tosi harvassa).Lasten ruokaa voi ottaa matkustamoon mukaan sen verran mitä matkan aikana tarvitsee. Nämä täytyy näyttää turvatarkastuksessa, ja voit joutua myös itse maistamalla todistamaan, että kyse on todella lastenruoasta. Varaudu siis syynäykseen ja ole ymmärtäväinen, sillä virkailijat tekevät vain työtään. =)

perussääntö ruumaan 20k+ 5kg koskee omalla paikalla matkustavia. alle 2-vuotiaalle, joka matkustaa ilman omaa paikkaa ei ole myöskään omaa tavarakiintiötä eikä muuten lentokoneateriaa. Lapselle saa kuitenkin olla mukana rattaat, jotka siis yleensä Suomessa menevät ruumaan jo lähtöselvityksessä ja rattaat ei vaikuta painorajoihin. Pikkulapsille saa viedä koneeseen tarvittavat ruuat ja juomat, mutta ne siis saatetaan näillä uusilla säännöillä syynätä aika tarkkaan. Samoin vaipat ja vaihtovaatteet saa viedä. Tosin en kyllä muista kuin kerran olleeni tilanteessa, että käsimatkatavaroina ei olisi saanut ottaa kuin tasan yhden laukun, koko ja apinosäännöt on paljon tiukempia.

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat