Vierailija

iltasanomat. fi/uutiset/kotimaa/uutinen. asp? id= 1279740" Suomalaisten ikioman joulupukin henki on vaarassa: kristilliset ryhmät ympäri Eurooppaa haluavat kieltää pukin lailla.Monet paikat onkin jo julistettu " pukkivapaiksi alueiksi" .Kieltäkää pukki -kampanja alkoi toissa viikolla Saksasta ja Itävallasta, joissa partasuista ukkoa ei päästetty perinteisille joulumarkkinoille.Wienin maailmankuuluilla joulumarkkinoilla kauppiaat joutuivat poistamaan joulupukkijulisteet ja -kuvat pois kojujensa seiniltä.- Myyjät eivät saa käyttää joulupukin kuvia markkinoillamme. Jos ihmiset haluavat nähdä joulupukin, menkööt Amerikkaan, totesi Wienin kaupungintalon tiedottaja.Kampanjan aktivistien mukaan Coca Cola -yhtiö kehitti joulupukin 1930-luvulla, ja markkinamiesten rakastama partasuu vie huomion joulun uskonnolliselta sanomalta.Coca Cola -yhtiö käytti joulupukin kuvia mainonnassaan 1930-1940-luvuilla.Napapiiriltä tavoitettu Joulupukki ihmettelee kristittyjen pukkivastaisuutta. Hän huomauttaa, että monet joulupukin luokse hakeutuvat ovat varsin hartaita ihmisiä, uskontokunnasta riippumatta."Jos pitäisi valita, viettäisitköA) Kristillistä joulua ilman joulupukkia, lahjoja, joulukuusta, jouluruokia ja muuta kaupalliseen ja pakanalliseen jouluun kuuluvaa.VaiB) Luopuisitko joulukirkosta ja jättäisit jouluevankeliumin lukematta sekä kristilliset joululaulut kuuntelematta yms. Kristilliseen jouluun kuuluvat jutut väliin.Mä valitsisin empimättä vaihtoehdon A

Kommentit (22)

Onhan se Suomessa ollutkin iät ja ajat pakanallinen juhla, mutta sekin on alunalkujaan uskonnollinen juhla, vietetään Johannes Kastajan muistoksi tai jotain sinne päin...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Monipuolistapa vähän maailmankuvaasi. Suurin osa kristillisistä juhlista on sijoitettu mm edellämainittujen kohdalle. Esimerkiksi kristillisen joulun aikoihin on juhlittu jo satoja vuosia ennen kristinuskoa. Mm Keltit viettivät Yule- nimistä juhlaa joulun aikoihin, kristinuskon tultua juhlan nimi muuttui (christmas)ja siitä tuli jeesuksen syntymäjuhla.Vierailija:

Lainaus:


Näin se vain on.t. Seurakunnan työntekijä
Ei siis käydä kirkossa tai lueta jouluevankeljumeita tai muuta...Minulla ei ole niitä mitään vastaan, vaan en yleisesti ole koskaan omaksunut joulua miksikään uskonnolliseksi juhlaksi (vaikka se kuinka olisi sellaisesta lähtöisin...)Meillä nautitaan tunnelmasta, herkuista, koristeista, kuusesta ja lämpöisestä läheisyydestä ja myös siitä joulupukista, tontuista ja lahjoista... Meille joulu on vaan vuoden lopun kohokohta jolloin perhe juhlii lahjojen, hyvän ruuan ja seuran kera....eli B

kieltäkööt pääsiäistiput, suklaamunat ja rairuohonkin. Saatanasta nekin. Mun mielestä juhannus voitaisiin poistaa kokonaan. sillä on pakanallinen alkuperä.

on vuoden valoisimman ajan juhla, jota vietetään kesäkuussa kesäpäivänseisauksen lähellä. Suomessa se on myös Suomen lipun päivä ja virallinen liputuspäivä.Juhannus on Suomessa keskikesän ja yöttömän yön juhla. Napapiirin pohjoispuolella aurinko ei laske lainkaan kesäpäivänseisauksena. Nykyisin juhannus on Suomessa suuri kansanjuhla.Kesäpäivän seisaukseen, mittumaariin (ruotsin midsommar = keskikesä), on Pohjoismaissa liitetty samanlaisia menoja kuin jouluun. Kesäpäivän seisauksen aikaan aurinko on voimakkaimmillaan. Juhannuksena myös taika tehoaa vahvimmin, erityisesti näin on laita juhannusyönä.Kopsattu wikipediasta

Joulua on vietetty ennen mitään kristinuskoakaan. Se haluaako joku juhlia Jeesuksen syntymää vai joulupukkia ei kuulu kenellekään viralliselle taholle. Ihan uskomatonta vouhotusta.Jos itse haluat juhlia Jeesusta niin juhli ja unohda lahjat. Kai katukuvassa on paljon muutakin mistä kaikki eivät pidä. Jos jouluvalot häiritsevät ja kaupoissa meno niin älä mene sinne.

Mulle kyllä joulun kristilliselläkin sanomalla on jotain merkitystä, mutta kyllä olennaisempaa on (EI lahjat) tunnelma, hyvä ruoka ja yhdessäolo perheen ja sukulaisten kanssa. Eli en luopuisi joulukoristeista ja jouluherkuista ja kaupallisest hapatuksesta. Mutta oikeasti molemmat puolet ovat kyllä osa joulua!

Ollaan oikein kunnon pakanoita. Juhlitaan joulua täysin pakanallisin menoin: ylensyödään, juodaan (sopivasti), pröystäillään lahjoilla ja miehen kans vietetään oikein kunnon kuusijuhlaa (sexfestival, you know). Lisäksi meillä on pakanallinen joulukuusi ja meillä käy joulupukki. Ei niin mitään kristillistä. Ja vielä kotitontulle jätetään puurolautanen tarjolle!Alunperin joulu, pääsiäinen ja juhannus ovat olleet täysin pakanallisia juhlia. Sitten tulivat kristinuskon mukana uudet juhlat, jotka sovitettiin pakanallisten juhlapäivien kohdalle.Ihanaa ja pakanallista joulua kaikille pakanoille!

Se periytyy nimittäin Thorista, joka lensi vuohien vetämänä.Ja Nick on paitsi joulupukki myös saatana, eli mikä tai kuka tahansa, jota ihmiset ennen vanhaan palvoivat kun kristinusko tuli.

meillä kavi se ihan oikea pukki ja niin on käynyt vanhemmillanikin. Myöhemmin kävi kyllä myös se punatakkinen ja valkopartainen.tietääkö kukaan miksi Suomessa se mies on Pukki??

se jeesus syntynyt joulukuussa vaan joskus maaliskuussa tms. Uskovaiset on vaan halunneet varastaa pakanoiden juhlat ja keksinyt päästään uudet juhlanaiheet.

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat