Vierailija

Olen pienten lasten äiti ja ehdolla kunnallisvaaleissa Helsingin kaupunginvaltuustoon. Haluan kuulla näkemyksiänne siitä, mitä kunta voi tehdä lapsiperheiden ja lasten hyväksi?Mitkä palvelut olette kokeneet erityisen tärkeiksi?

Mitä voisi tehdä paremmin?Vastausten ei tarvitse koskea vain Helsinkiä, koska lapsiperheiden tarpeet ovat varsin samanlaisia asuinpaikasta riippumatta.Kiitos näkemyksistänne!Katja

www.katjaivanitskiy.com

Kommentit (21)

Kiitos jo tulleista vastauksista. Listaan nyt konkreettisia asioita, joita on mainittu (pelkkä lisää rahaa ei oikein kerro, mitä siis käytännössä halutaan):* Päiväkotien ja koulujen ryhmäkoot pienemmiksi

* Kotihoidontukea nostettava, jotta on varaa hoitaa lapsia kotona

* Päiväkotipaikka läheltä kotia

* Toimiva julkinen liikenne, myös reuna-alueiltaMuutamaan kohtaan haluaisin vielä tarkennuksia:Mitä kodinhoito/kotipalveluja tarvittaisiin?

Mitä perheneuvoloiden palveluja tarvittaisiin lisää?

Miten terveydenhuoltopalveluja tulisi parantaa?Myös lisää ehdotuksia voi antaa!!Katja

www.katjaivanitskiy.com

-ilmainen päivähoito

- lapsiparkkipakko koulujen ja päiväkotien vanhemnpianiltoihin

- koiravero pois

- kela valvomaan miten miehet käyttää isyyslomia- kontrollipakko

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Peruspalvelut: terveydenhoito, lapsien ja vanhusten hoito, kadut/rakennukset, asuntotuotanto, koulutoimi kuntoonSitten katsotaan riittääkö rahaa jalkopalloilluun, teatteriin, ystävyyskaupunkiin, kesäjuhliin...Kuulostaa varmaan tylsältä. Mutta mielestäni kunnista tulisi karsia kaikki muu pois paitsi se toiminta joka on perusjuttuja.Itse olen H-linnasta ja kauhulla katselen jotain kunnan eteenpäin viemää satamarakennushanketta (satama sisävesilaivoille joita kulkee kaksi vuoroa päivässä kesäaikaan) johon menee miljoona poikineen ja budjetit vaan paukkuvat. Mitä kaupunkilaisen perustarvetta se palvelee???

Tukevat meidän nuorta perhettämme todella hienosti ja saimme apua heti, kun tuntui siltä ettei jaksa enää yksin. Kiitos siitä!Päivähoidon aloittaminen on meilläkin pian edessä ja vähän pelottaa, kun henkilökuntaa on liian vähän ja sitten tietyillä alueilla on todellakin vähän liikaa ongelmia... täällä Herttoniemessä asia kärjistyy; kaupungin vuokratalo on likainen, ruma rakennus, lasten pihamaan vieressä on rakennustyömaa ilman kunnollisia aitoja mutta sadan metrin päässä olevat yksityisomistuksessa olevat kerrostalot ovat upeita ja siististä ylläpidettyjä. Voisi siis väittää että luokkaero näkyy ja tuntuu vähän turhankin selkeästi- osa pihamme lapsista ei saa mennä leikkimään "roskaväen" kanssa ollenkaan.

kodinhoitajapalvelut lakisääteiselle tasolle (jota ne eivät ole olleet sitten 80-luvun), pienemmät ryhmät päivähoitoon ja kouluihin, ja siivouspalvelu

Siis ei pakolaisia ja ongelma-asukkaita yhdelle asuinalueelle eikä hyvin pärjääville rikkaille omia alueita. Vuokra-asuntoja tasaisesti joka puolelle kaupunkia.

neuvolan kautta- nyt lapsiperheiden kotipalvelua saavat vain kaksos-, kolmos-, maahanmuutaja- ja lastensuojeluperheetja sairaan ja vammaisen lasten perheille maksutonta lastenhoitoapua

ja ryhmäkoot koulussa ja päiväkodissa pienemmäksi.

Tärkein asia ehdottomasti, varsinkin Helsingissä.

Ja lisää rahaa terveydenhuoltoon ja kotiavustukseen, perheneuvolatoimintaan sekä lasten ja nuorten mielenterveyshuoltoon.

Tai jos pahoinvointia huomataan, ei ole resursseja sille mitään tehdä.Aivan ensisijaista on saada päiväkotien ja koulujen ryhmäkoot inhimilliseksi. Yksilöt hukkuvat massaan, erilaiset oppijat alkavat jo varhain tippua nuoriksi syrjäytyneiksi. Kierre alkaa lapsena ja ongelmat on käsissä viimeistään siinä vaiheessa, kun ihmetellään mihin nämä nuoret laitetaan, kun heistä ei ole työntekijöiksi.Yhteisverotus ts perheverotus käyttöön taloudellisen tilanteen parantamiseksi. Suomi on täysin käsittämätön maa siinä suhteessa, että lapsiperhe verotetaan kuralle. Olemme asuneet kahdesti ulkomailla (euroopassa ja ulkopuolella), jossa oli käytössä ns. yhteisverotus. Tulimme taloudellisesti huomattavasti paremmin toimeen kuin täällä. Tämä veromuoto ei todellakaan riistä naista!Kunnalla voisi olla tarjolla kodinhoitoapua tilapäisiin kriiseihin kotona (esim. sairaustapaukset, avioero tms. tilanteet). Kodinhoitajan voisi tilata kotiin (vaikka sos.toimiston kautta), mutta kunnan subventoimana siten, että se olisi myös pienituloisten ulottuvilla.Terveyskeskusten keikkalääkärit on peräsuolesta, piittaamattomuus paistaa ja lääkärit vaihtuu koko ajan. (Asutaan Medone-ostopalvelukunnassa)Lääkäreiden työtä kunnissa tulisi kehittää ja heille mahdollisuus vaikuttaa enemmän työhönsä, jotta viihtyisivät kunnalla töissä. Lääkärit saatava pysymään terkkakeskuksissa ja omalääkäri-järjestelmä toimivaksi. Kyse tuskin on rahasta, vaan enemmänkin surkeista työ-olosuhteista. Palkkoja ja palkkoita lisäämällä kunnan menot kasvavat, mutta lääkärit eivät silti viihdy. Joten se tie on käyty loppuun. Työ-olosuhteet, työn kehittämisen mahdollisuudet, inhimilliset työ-ajat ja työilmapiirit kuntoon, niin terkkakeskus muuttuu houkuttelevammaksi.Kaiken kaikkiaan monasti julkisen sektorin palveluissa paistaa henkilökunnan pahoinvointi. Ihmisistä on tehostettu mehut ja inhimillisyys pihalle. On huomioitavaa, että useissa perheissä ja vähintään lähipiirissä on henkilö julkisissa palveluissa töissä. Se, mikä on heidän palkastaan pois, on samalla myös palvelun käyttäjän maksukyvystä pois. Yhtälö pienet julkisen sektorin palkat - nousevat palvelumaksut ei toimi.Ulkomailla asuessamme emme maksaneet puntaakaan - dollariakaan terveydenhoidosta. Toisin on täällä - lottovoittajien Suomessa.

Lainaus:


* Päiväkotien ja koulujen ryhmäkoot pienemmiksi

* Kotihoidontukea nostettava, jotta on varaa hoitaa lapsia kotona

* Päiväkotipaikka läheltä kotia

* Toimiva julkinen liikenne, myös reuna-alueilta
Erityisesti ryhmäkokojen pienentämisen kouluissa ja päiväkodeissa!Lisäksi joku taisi jo mainitakin (neuvolan järjestämät) tukiryhmät kotiäideille. Tällaisia meilläpäin onkin, mutta ei niitä juuri mainosteta. Itse kuulin niiden olemassaolosta vasta, kun eräs kaverini pääsi taannoin sellaiseen mukaan! Kaupunkiin muualta muuttaneena pienten lasten kotiäitinä olisi voinut kelvata meikäläisellekin, kun seinät tuntuivat vauva-aikoina kaatuvan päälle.Maksuton julkinen liikenne lastenvaunujen kanssa matkustaville on erittäin yksinkertainen ja konkreettinen keino pitää vauvalomalaiset järjissään.

Kaupunginvaltuustossa päätetään kotihoidontuen kuntalisistä. Kelan tuista päätetään valtakunnallisesti.Tässä vertailtavaksi pääkaupunkiseudun kuntalisät:Helsinki-lisä 218,64 e/kk alle 2-v, 134,55 e/kk yli 2-v.

Espoo-lisä alle 3-v. 218,64 e/kk. Sisaruslisä 99 e/kk.

Vantaa-lisä10 kk - alle 2v. 163 e/kk.Olen siis Kokoomuksen ehdokkaana. Kokoomus esittää Helsinki-lisän korottamista 100 eurolla, jotta lasten kotihoito voisi olla perheille varteenotettava vaihtoehto.Katjawww.katjaivanitskiy.com

Kotihoidontuen kuntalisä kohdallee ja päivähoitomaksut vain nimelliselle tasolle.Asuntoja rakennettava kohtuuhintaan, raideliikenneyhteyksiä parannettava niin että laitakaupungiltakin pääsee kohtuullisessa ajassa töihin ilman että pitää investoida moneen autoon, ja että perheelle jää aikaa olla yhdessä.

jotyk,ut miehet harrastaa omia juttujaan 3 viikon isyyslomalla ja katoaa ja jättää tuoreen äidin yksin nyytin kanssa- siksi kontrollipakko ehdottomasti!!!

T. nro 15

Neuvoloiden pitää panostaa isiin: isäryhmiä, isä-lapsi-kerhoja jne.Keskustaan lapsiystävällisiä alueita sisätiloihin, esim. pieni leikkialue, hoitohuone. Näitä joutuu todella metsästämään. Tekisi pakollisista kaupunkireissuista lasten kanssa paljon miellyttävämpiä!

ihan oikeasti vaihtoehdoksi päivähoidolle. Kotihoidon arvostusta tulisi nostaa.Tällä hetkellä tuki ei ole sen mukainen, että sillä voisi hoitaa lasta kotona edes kolmivuotiaaksi. Varsinkin sen verotus tulisi miettiä uudestaan. Onko oikein, että työtön saa enemmän rahallista tukea kuussa, kuin lapsiaan kotona hoitava vanhempi?Päivähoitopaikkoja on karsittu liikaa, henkilöstölle asetetaan hurjia paineita ja ryhmäkoot ovat aivan liian suuria. Lapsia syntyy koko ajan lisää, mutta mihin he menevät hoitoon, kun hoitopaikkoja ei ole? Ei ole oikein viedä lasta toiselle puolelle kaupunkia aikaisin aamulla, koska siinä yhdessä jäljellä olevassa lähipäiväkodissa ei ole tilaa. Vanhempien on pakko mennä töihin, jotta saavat maksettua tämän päivän asuntolainat/vuokrat, ruuat, bensat tai bussiliput ym ym... Subjektiivista päivähoito-oikeutta tulisi oikeasti miettiä, monen kohdalla kotihoito olisi varmasti parempi.

toimintaa! Omassa kunnassa asiat ovat esimerkillisesti: jo synnytysvalmennuksissa muodostetaan jatkossa tapaavia äitiryhmiä, perhetuvat pyörivät niin, että siellä voi tavata muita äitejä, saada vaihtelua arkeen ja juoksuttaa lapsia, samoin perhekerhoissa on lapsiparkkeja, joihin voi kerran viikossa jättää lapsen muutamaksi tunniksi hoitoon.Ennaltaehkäisevä lastensuojelu kantaa hedelmää.

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat