Seuraa 

Niin meillä tyttö täyttää juuri 3 vuotta ja viiminen kuukausi on varsinkin äidin kanssa ollut yhtä taistelua kun päikkäreiden aika tulee. Tähän asti ei mitään ongelmia, vaan on mennyt sänkyyn, jäänyt sinne ja nukkunut 1,5-2 tuntia, mutta nyt on kaikki muuttunut. Mikään uhkailu ei auta ja vaikka mitä tekis niin ei. Kun neiti näkee että on saanut mut raivon partaalle ja korotan ääneni jälleen oktaavia ylemmäs hän vain nauraa....ja sekös raivostuttaa. Tosin meillä on talossa nyt myös 1/2V vaavi, että osaksi olen myös temppuilut laittanut sen piikkiin.Mutta neuvoja ja kokemuksia nyt kaipaisin ja kipeesti, sillä päivät kyllä ovat siinä vaiheessa täysin pilalla, kun tää taistelu alkaa ja vie voimat ihan täysin. Paljonko siis tämän ikäinen tarvitsis unta? Neiti kun sitten vihdoin 1-1,5h taistelun jälkeen käy kiltisti nukkuu niin nukkuu kuitenkin 1,5-2h. Ja hoidossa on kuitenkin noin kaksi kertaa viikossa ja siellä nukkuu hyvin.

Mutta mikä olis järkevintä tässä tilanteessa??? Kertokaa jos jollakin käyty vastaavaa taistelua, mitä teitte.Tuhannesti kiitoksia jo näin etukäteen!H-R sekä neiti 3V ja pikkuveli 6kk

Kommentit (11)

Hei, meilla esikoinen lopetti paivaunet siina 2.5v iassa, ja nyt 20kk vanha pikkusiskokin nukkuu paivaunet vain pari paivaa viikossa. Kumpaakaan ei saa jarkeilemalla nukkumaan, vaan he nukkuivat/nukkuvat jos ovat vasyneita, muuten eivat. Et kommentoinut viestissasi vaikuttaako lapsi vasyneelta eli unen tarpeessa olevalta? Minusta ei kannata pakottaa nukkumaan ellei ole sen tarpeessa, mutta tama on tietty jokaisen oma valinta. Voisit myos kokeilla lahjomista eli jos vaikuttaa vasyneelta, voisit yrittaa suostutella nukkumaan ja sanoa, etta jos menee suosiolla, niin sitten voitte tehda jotain kivaa. Viela yksi ajatus olisi, etta jospa lastasi ei nukuta enaa niin aikaisin kuin ennen, eli se otollinen torkkuaika on siirtynyt parilla tunnilla eteenpain?

Jos on kovasti taistelua, niin ei niitä unia varmaan tarvita? Siinä säästyy kaikkien hermot. Aikaisemmin sitten nukkumaan vaan. Meillä esikoinen lopetti unet joskus 2,5-vuotiaana kotona, tarhassa nukkui vielä satunnaisesti. Tarhassa se rasitus on kuitenkin ihan toista kuin kotona. Saattoi viikonloppunakin nukahtaa autoon, ei muuten. Hetki yritettiin pakkonukuttaa, mutta eihän siinä ole mitään järkeä. Siitä lähtien on nukkunut 12 h yöllä tai enemmänkin, viime yönä 13h (on nyt 4-vuotias). Siinä jää vanhemmillekin illasta kivasti " omaa aikaa" (=toisille lapsille ensin, jos niitä on...). Silloin, kun unet alkoivat jäädä päivällä pois, niin jos mahdollisesti oli tarhassa nukkunut, niin iltaunet sitten siirtyivät myöhemmäksi kotona. JOskus, jos oli nukahtanut oikein kunnolla tarhassa, niin saattoi olla kello jotain 23, kun nukahti yöunille - ei hyvä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

...etta kun esikoinen lopetti paivatorkut siina 2.5 v vanhana, han silti ei yolla nukkunut kuin 10 tuntia, joskus 10.5 jos olimme onnekkaita. Han nukkuu nama samat 10 tuntia vielakin, on jo lahes 5 vuotias. Eli lasten unentarve on aika yksilollista.

Mun muistaakseni sen ikäisen unentarve on n. 12h kieppeillä, en ole ihan varma.Meillä on 2v10kk tyttö eikä ole tämän vuoden puolella enää nukkunut päikkäreitä ollenkaan. Yöllä nukkuu n. 12-13h ja pärjää niin hyvin. Aamuisin herää tuossa 8.30-9.00 maissa ja iltaisin mennään nukkumaan klo 20.00-20.30.Mietin vain, että jos teidän lapsi ei enää tarvitsisi ollenkaan päikkäreitä? Meidän neiti kyllä päiväkodissa ollessaan (nyt kotihoidossa) nukkui aina päikkärit, mutta silloin herätyskin oli jo 6.30, joten tarvitsikin ne unet. Tietysti päiväunet on oikein hyvä asia, mutta kun meidän neiti ei mennyt nukkumaan, niin ei mennyt. Ja kerran yöunet riittävät koko päivän energiaksi, en alkanut tapellen häntä nukuttamaan. Näin siis meillä.

Hurjan iso kiitos kailille jotka vaivauduitte vastaamaan ja toi linkki oli äärimmäisen hyvä!!=)Sehän tässä mua on hieman askarruttanut ku neiti on nukkunut päivällä sen 1,5-2 tuntia niin ei mitenkään vaikuta illalla nukkumaan menoon. Eli menee nukkumaan 20-21 välillä ja herää aamulla 6.30-7, aivan samalla tavalla kun jos ei ole päikkäreitä nukkunut. Mutta en tiedä riittääkö tuo määrä sitten pelkästään, mutta tappelun päätin nyt lopettaa ja ottaa teidän antamista vinkeistä vaarin!=) Hyvä idea oli tuo kirjojen luku sängyssä ja hetken rauhottuminen..siinähän voi käydä vahinko ja nukahtaa=;)!!

Eli kiitos vielä kaikille ja toivon että meillä päivät rauhoittuvat ja kaikkien pinna säilyy....ainakin päikkäreiden osalta=;)H-R ja mukelot

tuolla " jos lapsenne ei enää tarvitse päiväunia" siis sitä, että jos hän nukkuu öisin pitkät ja sikeät unet, ei unentarvetta välttämättä enää päivisin ole.

alkoi myös venyttää nukkumaanmenoa lähelle klo 23 kun nukkui päikkärit, aamulla ylös kahdeksan maissa. Nyt ei ole pariin viikkoon suostunut päikkäreitä nukkumaan (on yritetty parikin tuntia nukuttaa, mutta ei vaan yksinkertaisesti ole väsynyt, ei kiukuttele, itkeskele tms. höpöttelee ja lauleskelee vain iloisena). Jonkun aikaa yritettiin mutta sitten päätettiin, että jos ei vajaassa puolessa tunnissa nukahda, niin antaa olla. Satunnaisesti saattaa nukahtaa, mutta yleensä ei. Ja on illallakin hyväntuulinen ilman päikkäreitä, menee nukkumaan 21.00 jälkeen ja herää 8.00 jälkeen. Eli 11 h yöunet tuntuvat riittävän koko päiväksi. Toivon kyllä, että tämä olisi ohimenevää ja päikkärit palaisivat vielä joskus ohjelmaan, mutta ei nukuttamistemppuilu pirteän lapsen kanssa reilusti klo. 22 jälkeen ole hauskaa sekään.. Tyttö on ollut todella vähäuninen koko ikänsä, mutta aina reipas ja iloinen, joten pärjää aika vähällä.

Meillä ei ollut niinkään taistelua päikKäreille menon kanssa, mutta illat venyivät joka klo 23 saakka.3 v lopetimme päiväunet ja yöuni alkoi klo 21, ihanaa! Suunnilleen kerran kahdessa viikossa poika sammahti jo klo 18 jälkeen ja veteli reippaasti kellon ympäri unta - ja sehän meille sopi hyvin.

Eli meillä lapset eivät ole nukkuneet säännöllisiä päikkäreitä enää aikoihin, mutta joskus 3v ja vielä 4.5v:kin ovat iltapäivällä niin väsähtäneitä ettei energia riitä iltaan asti. (Yöt nukutaan klo 19.30 - 06.30.) En edes yritä pakottaa lapsia nukkumaan, mutta joskus lähetän molemmat omiin sänkyihinsä kivojen kirjojen kanssa lepäilemään ja joskus lapset sinne sitten ihan itsestään nukahtavatkin. Joka tapauksessa itsekseen rauhoittuminen sängyssä tekee tosi hyvää. Jos meillä olisi lastenhuoneessa cd-soitin, voisin hyvin kuvitella laittavani äänisadun tai jonkun rauhallisen musiikin soimaan, mutta kirjakin kyllä kelpaa.

Eli minustakin kyllä selkeästi kuulostaa, että ap:n lapsi ei ainakaan joka päivä enää päikkäreitä tarvitse. Kannattaa varmaan joka päivä hieman yrittää, mutta jos ei nukahda, niin antaa olla.

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat