Vierailija

Ihan oikeesti! Siis tarkoitan,jos lapset vielä pieniä, eivätkä osaa niin itse toivoa. Meillä on kaksi lasta 2,5v ja 1,5v. Isompi osaa jo sanoa, mitä haluaisi joulupukilta, mutta emme me silti ala ostamaan joka hitsin nukkea ja palloa, mitä hän " toivoo" ! Kun tiedetään, että kummit ja mummit kuitenkin ostavat lahjoja, eikä tuon ikäinen todellakaan tiedä, keneltä ne paketit on. (tai siis pukiltahan ne, tietty..) Korkeintaan 1 lahja/per OMA lapsi ostetaan, että saavat heti aattoaamuna kuusen alta ne löytää.

Tällä nykypäivän ostohysterialla niistä lapsista tulee ihan sekopäitä, kaiken heti haluavia, eivätkä osaa iloita pienestäkin. Anteeksi, jos loukkasin jotakuta, ei ollut tarkoitus.

Sivut

Kommentit (29)

Lisäksi saa isovanhemmilta yhteensä varmaan noin 6 lahjaa ja kummeilta vielä 2. Minusta 10 pakettia on tuon ikäiselle ihan tarpeeksi ja ehkä vähän liikaakin. Mutta niin niitä vaan kertyy. Meidän vanhempien ei välttämättä tarvitsisi ostaa yhtään mitään. Poika on vielä niin pienikin, ettei edes tiedä joulun olevan tulossa eikä siis osaa mitään toivoakaan =)

Lapset ovat toivomuslistan tehneet ja siitä tuli pitkä, mutta he tietävät etteivät saa niitä kaikkia. Joitakin sieltä sitten poimitaan, meiltä saavat muutaman paketin. Riippu vähän hinnoista että montako, ehkäpä 4-5 pakettia.Kummilapselle onkin sitten vaikeempi ostaa kun hänen toiveet ovat niin kalliita ettei ole mahdollisuutta toteuttaa ja jos lahja ei ole mieleinen, hän sen kyllä myös kertoo :( Tulee vain itselle paha mieli kun lapsi suurin piirtein nakkaa seinään lahjansa kun ei ollut se 100 euron härveli.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

vaikka olenkin sellainen lahjojen haalija... Tänä jouluna ajattelin etten osta paljon lahjoja koska ei lapsi jaksa avata kaikkia tai ainakaan kiinnostua niistä kaikista.. Nyt on kotiin ostettu noin viisi lahjaa tälle 2,5vuotiaalleni, jotka löytää kuusen alta aattoaamuna.

Mummulassa vietämme jouluaaton joten siellä on sitten mummulan porukan ostamat lahjat, sekä enojen ja kummien..Mutta ap tosiaan puhui asiaa, ei sais lapselle tämän päivän tavarahysteriaa opettaa..

Millähän saisi isovanhemmille suitsia suvun ainoan lahjomiseen. Jouluna ei riitä kaksi tai kolme pakettia vaan pitää olla monta. Ja sitten aina kun tavataan niin on löytynyt jotain isoa tai pientä " ihanaa" ... Pelottaa että lapsi tottuu tuohon tavaratulvaan.

Joulun jälkeen alesta sitten kaikki tarpeellinen vaate jne, sitä en viitsi ostaa ennen joulua paketteihin kun ei meidän pojat niin välitä mitä vaatetta on.Ja lelupaketteja tulee niin kauhean paljon muualta, että ollaan esikoisen vauva-joulusta (viisi vuotta sitten) viisastuneena todettu, että meidän ei kannata ostaa suunnilleen mitään, vaan delegoida kaikki toiveet suoraan mummeille ja kummeille - isovanhempia uusine kumppaneineen kun on yhteensä 7kpl, lisäksi serkkuja ja amerikanserkkuja, kaikki antaa 1-3 pakettia molemmille.Ihan liikaa tulee mielestäni meidän 3v ja 5v pojille pukilta paketteja, mutta minkäs teet kun isovanhemmat HALUAVAT antaa kaikkea ihanaa lelukrääsää... Huoh! Ja minä taas kauhulla mietin mihin se kaikki kama tungetaan joulun jälkeen...

itsekin halutaan se muutama paketti antaa. Tuskin se pakettimeri siitä iän mukana kasvaa eikä lapsemme tule oppimaan sellaista ajattelutapaa, että kaiken saa mitä haluaa.T:olinko sitten 2 vai 3

mutta näin se on meilläkin joskus ollut - nyt he saavat sen yhden mitä eniten toivovat ja johon meillä on vara. Toisella se on afrikan tähti peli, toisella monster auto, kolmannella kännykkä, seuraavalla uusi ohjain playstationiin ja viimeisellä ja vanhemilla Pirates of the Caribian DVD. Jokainen saa mitä toivoo...Isovanhemille kerroimme, että kaikki yhdessä toivoisivat yhteisen pienen television, että saisivat omassa huoneessa pelata ja silloin tällöin katsoa DVD:n.Kyllä meillä lapsi saa minultakin jo pelkästään yli 10 pakettia -vähän vaatetta, vähän lelua, pelejä, kirjoja, dvd, musiikkia ymym. Sitten isovanhemmilta tulee yleensä rahana että saa laittaa säästöön tai esim suksia ym varten tarvittaessa. Kummit ostavat mitä haluavat, aika pientä yleensä.Vaikka paljon lahjoja ostankin niin ne ovat kaikki kunnollisia ja sopivia. Eipä tarvitse lähteä alennusmyynteihin tuskailemaan kun sieltä juur koskaa mitää oo löytynykkään! Hyvillä mielin tuhlaan veronpalautusrahat perheen jouluun ja hemmotteluun, eikä se ole kuitenkaan muusta pois ko on kuites " ylimääräisistä tuloista" hommattu.Näin meillä, lapsen viides joulu tulossa =)

Joulu on kerran vuodessa vaan ja kyllä meillä lapset saavat toivomansa lahjat. Suurin osa mun tutuistani toimii samoin. Joku arvostelikin lahjamäärää, mutta mä en halua ankeaa joulua meille. Joku toinen haluaa lapselleen yhden palapelin ja toinen ostaa enemmän. Miten näistä asiosta taas kiistellään......

mutta kukaan muu ei mitään ostakaan. Rakastan lapsiani niin että sattuu, ja haluan että he saavat edes keran vuodessa kaiken mitä haluavat. No, okei vauva ei vielä paljon halua, mutta hän saakin kaikkea tarpeellista.Kaikilla ei ole lahjovia kummeja ja mummeja, eikä edes isää.

Meillä esikoinen saa toivomansa cd:n ja dvd:n ja lisäksi 30¿ lahjakortin kauppaan, niin ja tietysti karkkipussin. Toiseksi vanhin saa rannekellon ja joku muu lisäksi ja karkkia ja 30euron lahjakortti kirjakauppaan. Kolmas taas saa cd:n, prätkähiiren, suklaarasian ja 30¿ lahjakortin. Nuorin saa vauvanuken, pelin, lääkärilaukun ja suklaan. Lisäksi tiedossa kummeilta paketti ja isovanhemmilta paketti.

Emme osta oikeastaan koskaan muulloin leluja kuin merkkipäivinä, joten ainakin meidän tuttavapiirissämme meidän lapsemme saavat vuodessa vähemmän ja halvempia lahjoja kuin muut. Mutta joulu on yltäkylläisyyden aikaa ja meillä siihen kuuluu pakettiröykkiö.Mutta ehkäpä se selittääkin sen, että kun harvoin on tilaisuus jossa saa lahjoja, niin lapset osaavat arvostaa niitä pitkään ja leikkivät niillä kauan. Kavereilla olen tosiaan myös nähnyt tuota että monet lahjat eivät miellytä, ja mielestäni se on merkki siitä että lapsi on saanut ihan liikaa ja liian kallista tavaraa.Mutta yhteenvetona siis mielestäni ei ole ratkaisevaa pelkästään se, miten paljon lahjoja saa jouluna, vaan se miten paljon tavaraa lapsi saa koko vuoden aikana. Ja suuret lahjapinot eivät muuten merkitse suuria rahanmenoja, kun tekee itse, kunnostaa kirppistavaroita, ostaa pitkin vuotta alennuksista jne.T: köyhän perheen äiti, jonka kodissa on aina rikas joulu

tulee kuitenkin ostettua pitkin vuotta aina tarpeen mukaan mutta leluja emme osta lapsille muulloin kun jouluna ja syntymäpäivänä. Monet tuntuvat niitäkin ostavan ympäri vuoden. Meillä pääasiassa sukulaisilta tulee hyötylahjoja joten leluja sitten meiltä. Ja kylä lapset tietävät keneltä lahjat on sillä ennen paketin avaamista luetaan kortti ja lapsi kiittää lahjan antajaa. Toki joulussa on paljon muutakin kuin lahjat mutta minusta on kiva antaa lahjoja ja saada lahjoja ja se kuuluu meillä jouluun.

" minä en anna lapselle jouluna kuin pari pakettia, koska en ymmärrä mitään ostohysteriaa. Jos taas antaisi jouluna kaiken mitä vuoden aikana ostan, sehän tarkoittaisi, että jouluna tulisi vähintään 100 pakettia" .Niinpä, sata lelua vuodessa ei ole ostohysteriaa, mutta 10 lelua taas on.

Lapset saivat paljon lahjoja, mutta varsinaista lelu- yms. roipetta oli tosi vähän. Paljon tuli vaatetta ja askartelutarviketta. Sukkahousua ja pikkuhousua ja muovailuvahaa eli oikein hyvin lahjoja.

eihän joulun tarkoitus edes ole pelkästään lahjat!!! ei edes isoille lapsille tarvi kasapäin lahjoja ostaa.. MUKAVAA LÄMPÖISTÄ LÄHEISYYTTÄ...

Sivut

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat