Vierailija

taidan olla raskaana. Mietinkin, että jos jään äitiyslomalle, niin tulot tippuu aikalailla. Minulla on kuitenkin iso asuntolaina. Saako äitiyslomaalalla hakea toimeentulotukea kun on kyse asuntolainanlyhentämisestä? Tai asumistukea?

Kommentit (13)

Korot pitää maksaa, niitä ei pääomiteta. Ihan kätevä systeemi, jos tulee joku lyhytaikainen maksukyvyn alenema niinkuin nyt sulla on tulossa.Korkoihin jne. voit olla oikeutettu saamaan asumistukea.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Aioitko kenties jäädä lapsettomaksi vai kuulutko siihen onnettomaan joukkoon, jotka eivät tajua ennakoida elämäänsä yhtään eteenpäin?ps. Pidä lainasta lyhennysvapaata...

Yhteiskunta ei onneksi maksa lainojasi, sillä siihen käytettäisiin myös minun veromarkkojani. Paras mennä pankkiin ja sopia lyhennysvapaasta vuodesta. Tai sitten asunto on myytävä ja muutettava vaikka halvempaan tai vuokralle.Kun ottaa asuntolainoja, pitäisi huomioida myös muuttuvat elämäntilanteet, jotta kykenee selviytymään lainanmaksusta myös äitiys/sairaslomilla.

Asumistuesta löytyy laskuri Kelan sivuilta.Toimeentulotuessa otetaan huomioon asumiskulujen lisäksi asuntolainan korot. Myös opintolainan korot lasketaan menoksi jos kelan korkoavustus on haettu.

Saat rahaa säästöön ja mahdollisesti suuremman päivärahan 6 kuukauden tulojen mukaan.Sinuna yrittäisin nyt jo raskausaikana elää puolilla tuloilla, jää sitten enemmän säästöön vauva-ajaksi.

Ala pitää menoistasi tiukkaa kirjanpitoa, rahaa uppoaa helposti kaikkeen mitä ei huomaakkaan.

Kyllä vituttaa kaltaisesi, joille sossu on aina se ensimmäinen vaihtoehto kun tulee tiukkaa.Vierailija:

Lainaus:


Lähinnä yritän kartoittaa vaihtoehtoja ja lasken mihin on varaa.

lainoihin menee kuiten 3 / 4 äippärahasta. Täytyy jotenkin sinnitellä. Lainavapaata en ota.

Siis korot lasketaan asumismenoiksesi ja yhtiövastike, vesimaksut yms., mutta lainan pääoman lyhennykset on oman varallisuutesi kartuttamista sitä ei lasketa asumismenoiksi.

Kannattaa jutella pankin kanssa, saisitko asuntolainaasi lyhennysvapaita vuosia. Siis siten että maksat vain korot siltä ajalta kun olet kotiäiti.

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat