Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Vierailija

Siis homman nimi on se, että heidän lapsensa ovat jo koulussa ja meillä on vasta vajaa kaksivuotias lapsi (ja toivottavsti joskus tulee lisää).Mielestäni tämä homma ei nyt ole ihan reilua. Olemme viimeiset kymmenen vuotta mieheni kanssa ostaneet heidän lapsilleen (3 kpl) joka joulu lahjat. He ovat ostaneet pojallemme yhtenä jouluna lahjan, ja jos meille joskus tulee lisää lapsia, he eivät saa setänsä perheeltä koskaan joululahjaa. Jotenkin harmittaa tämä jo siinäkin mielessä, että he ovat aina olleet paljon hyvätuloisempia kuin me; me elimme vielä kaksi vuotta sitten käytännössä opintotuilla, mutta silti ostimme heidän lapsilleen aina lahjat (eikä mitään krääsää, koska miehelleni oli tärkeää ostaa veljen lapsille kunnolliset lahjat).

Jos rahaa olisi meidän taloudessa kuin roskaa, niin ei minua varmaan häiritsisi asia lainkaan. Mutta nyt tällä hetkellä kiehuttaa kun ajattelee niitä rahamääriä mitä sen perheen lahjoihin on vuosien varrella laitettu.

Sivut

Kommentit (61)

Kyllä niiden kuuluisi ostaa teidän lapsille lahjat kanssa kouluikään asti. En mä kehtais tehdä tuolla tavalla, että ensin odotetaan sukulaisilta lapsille jouluksi lahjoja, mutta kun itselle tulis vuoro ostaa takasin niiden lapsille, niin sit ehdotetaan et ei osteta ollennkaan lahjoja puolin tai toisin.

Kyse on vain siitä periaatteesta, että mielestäni se olisi reilua, että jollakin tapaa muistaisivat poikaa, kun mekin olemme heidän lapsiaan muistaneet, kun ovat olleet pieniä vielä.

Ap

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Ihmiset aina puhuu miten lahjojen antaminen on tärkeintä jne. mutta kyllä kaikki silti odottaa vastavuorosuutta. Onhan se nyt jumankekka hyvien tapojen mukaistakin. Ja toi on kyllä pitkä aika toi 10 vuotta ostaa muille lahjoja, mutta sitten itse ei saada ikinä mitään.

Meillä taas päin vastainen tilanne. Meillä kolme lasta ja miehen veljellä yksi. Mieltäni kaihertaa kun he ostavat kaikille lapsillemme lahjat ja me vain yhdelle. Olen kompensoinut sitä niin, että toivomme heiltä jotain pientä ja ostamme vastaavasti vähän arvokkaampaa heidän lapselleen.

eli meillä molemmilla alle kouluikäiset (yht.4kpl)lasta,

ja kun lahjat tulee kuitenkin vielä joulupukilta,

päätettiin parin ekan joulun jälkeen olla ostamatta tällähetkellä joululahjoja toistemme lapsille.

ehkä sitten voidaan taas ostaa kun lapset jo tietävät että tämä tuli tädiltä, eikä joulupukilta...mutta tietysti ap:n tilanne kuulostaa minustakin epäreilulta,

älkää siis suostuko vaan sanokaa että jatketaan nyt vaan kun kerran ollaan alettu!

tai että teidän lapset onkin jo niin isoja ettei ne mitään tarvi,

mutta meidän on pieni ja tarvii!!!! =)

Mies on siis mielellään ostanut ja valinnut veljensä lapsille lahjat ja nyt pikkurouva kiukuttelee kun ei saa omalleen yhtä paljon. Voi jumalauta, mikä nauta! Mäkin olen ostanut sisareni lapselle aina lahjat eikä hetkauttaisi yhtään, jos hän ehdottaisi että lopetetaan homma. Mäkin jäisin aika paljon saamapuolelle, mutta tätä ennen ei ole moinen tullut mieleenkään. Ei siis jeesus sentään, miten jollekin on tullut edes moinen ajatus mieleen???

moista vain helpottaakseen teidän jouluvalmisteluja, nyt kun teillä on lapsikin! Yhden lahjan ostaminen pienelle lapselle ei kovin paljoa maksa eikä vie ketään perikatoon. Ehkä tämä toinen perhe oli tosiaan niin paljon fiksumpi kuin AP.Milloin AP katsot, että olette tasoissa? Jos sinä olet ostanut vaikka 20 lahjaa heidän perheelleen selvästikin katkerana, kun nyt muistelet opintotukia ym., niin milloin veljesi voi lopettaa lahjojen oston teidän lapsellenne? Kaksikymppisenä? Entä jos teille tulee useampi lapsi? Entä jos teille tulee enemmän lapsia kuin tässä toisessa perheessä on?Yksinkertaisinta tosiaan olisi laittaa lasku, nyt kun ei ole useampia lapsia ja vuosia sekoittamassa asiaa.

noin niin kuin suunnilleen ja laita lasku heille. Ja viestiksi voit laittaa: " näin paljon olemme UHRANNEET teidän lasten lahjoihin. Kun nyt ehdotitte että ei enää ostella joululahjoja, niin voisitteko laittaa rahana saman verran niin se kuittasi tulevien vuosien joululahjat"

Minkälaisetkohan läjät he kuitenkin ostavat omilleen sitten lahjoja? En minäkään todellakaan ole muiden antamien lahjojen perään (meillä ostetaan vain lapsille lahjoja), joten todellakin odottaisin vastavuoroisuutta tässäkin asiassa. Muistutapa asiasta miehesi veljeä, luulisi aikuisen ymmärtävän?

hienotunteisesti sanoa ettei halua teidän tuhlaavan vähiä rahojanne heidän lastensa lahjoihin? Ehkä taloudellinen tilanteenne selkisi hänelle vasta nyt.

kuin pienille. Kaksivuotias ei ole vielä pettynyt, vaikkei lahjavuorta saisikaan.

Ihmettelen miksi olet aikaisemmin antanut lahjoja niille lapsille? Siksi kun pitää vai siksi kun haluat? Hehän kuitenkin ovat lapsesi serkkuja, luulisi heidän olevan sinullekin tärkeitä?Ei kai kenenkään ole pakko antaa lahjaa kenellekään. Ja uskon, että miehesi veli todella ajatteli teidän rahatilannetta tai sitten he ovat kyllästyneet siihen, että tavaraa tulee niin kamalasti joka joulu.

Ja en sitten tajunnut laskea yhteen, että kuinka paljon rahaa olemme käyttäneet näiden 11 ja 13 vuotiaiden poikien lahjoihin ja kuinka vähän he meidän 4 ja 6v lastemme lahjoihin. Voi sitä näköjään ekonomikin oppia jotain näistä raha-asioista!!Siis ihan tosi, minä ainakin olin ikionnellinen tuosta päätöksestä, niin ei tarvitse hikoilla kaupassa ja toisaalta pystyy sitten ostaman omille lapsille ehkä hieman arvokkaammatkin lahjat. JA kyllä, me olemme varaakkaampia kuin miehen sikon perhe - mutta en näe sillä juuri yhteyttä asiaan.

Just joo. Kukaanhan ei koskaan odota mitään milloinkaan ikinä koskaan takaisin, kun antaa lahjan jollekin. Ja jatkaa vuosikausia tuota lahjojen antamista ilman mitään toiveita, että lahjan saajat vuorostaan muistaisivat... Tosi tekopyhää. KAIKKI odottaa jotain takaisin.

ja tekopyhiä tyyliin ei lahjat ole itsetarkoitus jne!Yrittäkääpäs kaikki laittaa vastaava tilanne kohdallenne kyllä se mieli pahaksi menisi.

Aika tökerö ehdotus sieltä puolelta. Teepä ehdotus, että ei osteta enää kouluikäisille lapsille lahjoja ;)Minä ainakin haluan ostaa ehdottomasti sisareni lapsille kivat lahjat, olemme muutenkin läheisiä. Hänkin nimenomaan haluaa ostaa mieluisat lahjat lapsillemme, vaikka rahat ovat hänellä tiukassa (niinkuin meilläkin). Meille lahjat ovat kyllä yksi tärkeä osa joulua tai lähinnä niiden antaminen...

Sivut

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat