Seuraa 

Hei!

Hankin reilu kaksikuukautiselle pikku-ruu kantoliinan syystä, että;

-neiti ei nuku sänkyyn, kehtoon, vaunuihin, kaikki yritettiin. Jos sitten sattuikin hetkeksi nukahtamaan, tulos 10 minuuttia ja huuto, uudestaan syliin ja illalla yliväsynyt tapaus ja mistään ei tule mitään. Tuttia ei suostu syömään, ja havahtuessaan vaatii aina tissiä, siksi koko päivä lyhyitä pyrähdyksiä aika rasittavaa. Nyt olen viikon nukuttanut aamu ja iltapäiväpäikkäreille liinassa, ja kas- saattaa mennä 2-3 tuntia putkeen- saan tehtyä omia hommia ja aikaa löytyy myös kaksivuotiaalle veikalle. (liinasta on kuitenkaan turha yrittää siirtää sängylle tms...herää heti, joten olen kantanut koko unien ajan)Myös yöunet on olleet rauhallisempia, nekin oli rauhattomia vaikka vieressä nukkuukin. Anyway, tuntuu ettei mikään ole hyvä, aina stressaa...isoäidit päivittelee" eikös tuo käy luustoon jne..." . Eli onko kokemuksia...voinko nyt huoletta nämä pidemmät unet kantaa liinassa, tottakai pieniä torkkuja sängyllä ja jumppaillaan ja seurustellaan hereillä ollessa lattialla, vai onko automaattisesti vaikutuksia motoriikan kehitykseen, tuleeko tytöstä länkisääri, kun on sammakkoasennossa liinassa jne? Luin kyllä jostain ettei, kun huolehtii, että liina menee polvitaipeesta polvitaipeeseen, mutta silti kaipaa vakuutteluja, kun noita päivittelijöitä ja epäileviä mummeleita aina piisaa.

Kommentit (4)

kuin liinassa ekaan 4 kuukauteen ollenkaan, ts. 10-30 min onnistui aina joskus.... Ja liinassa meni 4tuntia putkeen ;-))). Haitallista ei käyttö ole, läheisyys on turvallinen asia. Ja kummallisesti sitä lapsi oppi muuallakin sit vähitellen nukkumaan, kun ero äidistä tuntui jo vähän helpommalta... Sillä isän lähellä ei liinauni ollut sama juttu vauvana. Sen verran tuohon kantamiseen kyllä kyllästyin alkuunsa, että heti sen lopetin kun lapsi alkoi muualla kunnolla viihtyä! Oli sen verran painava jötkäle kaiken lisäksi..

...että liinailusta saa tosi helposti kommentteja niin tutuilta kuin tuntemattomiltakin. Osa pitää hauskana ja sympaattisena ja osa varsinkin vanhemmasta väestä pitää ' kauheana vauvan roikottamisena' ;) Tunteita herättävä asia selvästikin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

jos liina on oikein sidottu.

Juuri tuo mainitsemasi sammakkoasento, eli polvitaipeesta polvitaipeeseen, silloin lapsella on hyvä olla. Ja jos hänen ei olisi siinä hyvä olla, ei hän varmasti noin hyvin siinä nukkuisi.

Eli aivan huoletta kannat vaan liinassa, niin on sitten rauha ja aikaa tehdä muutakin!!!

Tilanteet muuttuu niin nopeaan, ei se vauva ikuisesti liinassa tahdo keikkua!

http://groups.yahoo.com/group/Kantoliinakanava/

linkistä pääsee liittymään kantoliinakanavalle siellä paljon liinaileviä äitejä ja perheitä, saat faktatietoa ja vertaistukea!!

Sitähän sanotaan päinvastoin, että paljon liinassa kannetut lapset kehittyvät motorisesti nopeammin/paremmin kuin ei-kannetut lapset. Toki lapsissa on eroja, eikä näin voi yleistää, mutta ei sinun tarvitse olla huolissasi.Meidän molemmat lapset ovat nukkuneet puolivuotiaaksi asti päiväunia enemmän liinassa kuin vaunuissa tai sängyssä. Varsinkin isompi (nyt 2v3kk) on kehittynyt motorisesti ikäisiään nopeammin ja on todella ketterä liikkeissään. Nuorempikin (6 kk) on motorisessa kehityksessä ihan hyvässä tahdissa. Puolivuotiaasta vuoden ikäiseksi olen kantanut molempia satunaisesti, mutta eivät ole kumpikaan enää viihtyneet niin hyvin, jos ovat olleet hereillä. Vauva kyllä ilmoittaa, jos ei halua olla kannettavana. :)Kanna siis vaan huoletta niin kauan, kun vauva viihtyy ja itse jaksat. :) Mummoille ja muille epäileville voit näyttää kantoliinakanavan ja babyidean sivuja. Ja tuohan on tosiaan hienoa, että voit tehdä kotihommia ja esikoisellekin ovat kädet vapaana.Sirius

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat