Vierailija

Tulot vakiviroista käteen 8000 euroa kuussa. Laina 15 vuotta, lyhennys 3200 kk. Uskaltaisitteko? Itseä hirvittää lainan määrä, vaikka tulot ihan ok. Omarahoitusosuutta kasassa 150 000.

Sivut

Kommentit (41)

Meillä pienemmät tulot ja enemmän lainaa. Ja hyvin pärjätään. Puheet ulkomailla ostamisen vaaroista tulevat ihmisiltä, jotka eivät tiedä itse käytännön asioista mitään. Olen ostanut ja myynyt ulkomailla. Ei ongelmia siellä ole sen enempää kuin suomessa.

Ei sen nyt tarvitse kovin kummoinenkaan lukaali olla esim. Lontoossa tai Amsterdamissa. Suomessa ei vain tajuta sitä, että täällä on asunnot kaikesta huolimatta halvempia kuin monessa muussa maassa. Tosin Suomessahan on suurin piirtein Euroopan surkeimmat palkatkin, joten siksi löytyy niitä jotka ihmettelee jos joku tienaa eri lailla kuin keskiverto tossunkuluttaja. Suomessa siis ostovoima on heikko.En pidä lainaa nyt niin ongelmallisena jos on likviditeettia. Enemmän olisin huolissani siitä, että kuinka nopeasti saatte asunnon myyntiin ja rahat käteen jos tulee tarve vapauttaa rahoja. Monessa maassahan on myyntiajat eri byrokratiakiemuroista johtuen tosi pitkiä.

Sitten kannattaa varmaan varmistaa henki- ja tapaturmavakuutuksin riittävät korvaukset. Monissa maissahan on erilaisia lainoja, joista esim. osa lainamaksusta voi perustua sijoitusrahastotuottoon tms.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Ennemminkin ihmettelen, että onko tuollaisessa mitään järkeä.

Miksi ette osta halvempaa asunto ja vaihda joskus myöhemmin kalliimpaan, kun omarahoitusta on enemmän?

siis varmuudeltaan. Maassa asuttu 10 vuotta, joten markkinoiden ja maan tuntemus aika hyvä. Hintojen kehitys seuraillut Helsingin seudun hintakehitystä. Todennäkoisesti ollaan täällä eläkeikään asti, eli n.25 vuotta vielä. Mutta tottahan se on, etta 400 000 on iso laina. Toisaalta nyt maksetaan vuokraa talosta enemmän kuin maksaisimme korkoja lainasta...

mista, miten todennäköistä on, että saatte maksamanne summan takaisin tai mahdollisesti voittoa? Miten mahdollisesta voitosta kyseisessä maassa verotetaan? Millainen omaisuus- ja kiinteistöverotus siellä on käytössä? Mitkä ovat talosta aiheutuvat kiinteät kulut per kuukausi? jne.Siinä ja siinä. Ehkä pitäisi olla joku varmistelu työttömyyden varalle, eli että jos toinen menettää työnsä/sairastuu, niin mitäs sitten?

Kyllä varmaankin noilla tuloilla ihan ok ottaa tuon verran lainaa. Omilla tuloillani en. Täällä päin ei silti tuon hintaisia taloja juurikaan edes ole koskaan myynnissä.

etta täällä asunnon ostaminen kallista: notaaripalkkiot, verot yms n. 13 % asunnon ostohinnasta. Siksi ei kannata ostaa ensin halvempaa. Asumme nyt vuokralla ja haluamme oman talon. Halvemmalla ei saa riittävän suurta ja hyvin tehtyä.

Jos tulee notkahdus hinnoissa ja toiselta menee esim. työpaikka tai toinen sairastuu, siinä on äkkiä kämppä myyty alihintaan ja käsissä edelleen vanhan mummon miljoonan verran silti lyhenneltävää.

Riippuu tietysti luonteestasi (riskinsieto/riskinkaipuu tasosta), siitä kuinka tärkeä noin kallis asunto on sinulle ja siitä kuinka varmana pidätte tulotasonne säilymistä.

Se muuttaisi vielä tilannetta suuresti koska joissain maissa lainasysteemi aika erilainen kuin suomessa. Onko miehesi natiivi tai tunnetteko muuten paikallisen järjestelmän riittävän hyvin? Ilmeisesti pidät aika varmana että jäätte sinne pidemmäksikin aikaa.

Sivut

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat