Seuraa 

pikainen varmistus täältä almiron peptin määrästä 7 kk pojalleni:

purkissa päiväannos on 600-800ml valmista seosta, joka siis 18-24 mittaa, kun taas ravitsemussuunnittelijan papreissa merintä 15-17 mittaa päivässä. kumpi siis pitää paikkaansa?tarkoitus olisi päästä yösyötöistä eroon joten sen takia kyselen näin " pikkuasioita" . haluan varmistaa, että saa päivällä VARMASTI tarpeeksi, jottei yöllä itke ainakaan nälkäänsä.kiitos vastauksista jo etukäteen!

Kommentit (7)

en osaa kyllä sanoa saako tarpeeksi nestettä. jokaisen aterian yhteydessä hörpitään vettä kesken ruuan ja jälkeen. piilotan almironin, sillä ei 2 kk kokeiluiden jälkeen edelleenkään suostu juomaan sitä pullosta/nokkamukista.täytyisikö vettä mennä yhtä paljon kuin jos joisi maitona, eli 6-8 dl? siis miinus imetykset, eli noin 4-8 dl?kiitos vinkeistä! kyllähän maalaisjärjellä pitkälle pääsee ja imetyksen kanssa ei paljoa tarvinnut pähkäillä, mutta tuon vastikkeen ja imetyksen yhdistämiseen tarvitsee kyllä jo miettiä enmmänkin eikä vaan mennä mutu-tuntumalla.

mutta varmasti sitä olennaisempaa on se, mitä muuta lapsesi syö. Eli jos hän syö aamiaisen, lounaaksi liharuuan, välipalan, päivälliseksi liharuuan ja iltapuuron, silloin varmasti tuo kuusikin desiä riittää. Mutta jos kiinteitä ei vielä ole kovin paljoa, on kuusi desiä todella vähän. Ja lisäkalsiumin tarve riippuu juuri tuosta muusta ruokavaliosta, eli normaalilla ruokavaliolla sitä ei välttämättä tarvita, mutta jos muitakin rajoituksia on, lisäkalsium voi hyvinkin olla tarpeen. Ravitsemussuunnittelija voi laskea vitamiinien, kalsiumin ja kokonaisenergian määrän, mutta se edellyttää tarkan ruokapäiväkirjan pitämistä ja ruuan punnitsemista muutaman päivän ajan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kyllä tuon ravitsemussuunnittelijan 15 mittaa pitäisi riittää. Siitä tulee vamista kamaa 5 desiä. Silloin ei erillistä kalkkilisää tarvitse.Meillä poika (10 kk) juo Almiron Peptiä noin 6-7 desiä päivässä. En ole rajoittanut sen menekkiä. Lapset osaavat tarpeen määritellä aika hyvin itsekin, joten varmaan Almironia saa käyttää yli tuon 17 mittaa.Mitä lapsesi syö illan viimeiseksi ateriaksi? Siitä paljon riippuu miten nukkuu yön. Me teemme Almiron Peptistä, Muksun riisipuurosta ja ruusunmarjasta yövelli. Poika ei ainekaan yöllä heräile nälkään, mutta muita itkuja kyllä riittää.

Tuli mieleen, että paljonko lapsesi saa nestettä päivän aikana, kun piilottelet sen Almironin ruokiin. Olisiko mahdollista, että lapsellasi olisi ihan vain jano yöllä. Oletko kokeillut iltapuuron sijasta velliä?Varmaan annat lapsellesi tietysti vettä, mutta kannattaa varmaan laskea tuleeko nestettä tarpeeksi.

Ravitsemusterapeutti on varaan ottanut tämän huomioon arvioidessaan teidän vauvalle tarvittavan maidon määrän (ravitsemuksellisesta näkulmasta siis). Minä kävin ravitsemusterapeutin kanssa juttelemassa kun meidän tyttö oli 9 kk vanha, silloin menekki oli meillä 4-5 dl päivässä almironai, joka sekin oli tarpeeksi koska ruokavalio oli muutoin laaja ja monipuolinen (ja lapsen paino-pituuskehitys ok).

Mutta vielä, jotkut lapset syö öisin kauemmin kuin muut, ja nälkäkin voi olla vaikka ravitsemusterapeutti mitä sanoisi ;-)

eli aamupuuro, lounas(liha-peruna-parsakaali), päivällinen(peruna-maissi) ja iltapuuro (samanlainen satsi tismalleen kun matami73:lla;)). määrät ovat noin 1-1,5 dl.kovin laaja ei ruokavalio vielä ole, sillä joitakin muitakin allergioita maidon ja munan lisäksi on havaittu(kuten porkkana, persikka, pähkinät). ruokien sekaan saan " piilotettua" 12 mittaa, lisäksi syö välipalaksi vielä tissiä kerran päivässä.yöllä syö rintaa vielä 2-3 kertaa, mutta niistä haluaisin pikkuhiljaa luopua ja varmistaa siksi että saa päivällä tarvittavan määrän vastikkeesta/ imettämällä. ongelma on vain ettei päivällä rinta kelpaa muulloin kun ennen pitkiä päiväunia klo 14 ja korviketta en saa tuon 12 mitan lisäksi enempää piilotettua ruokiin(määränhän täytyy sopia veden määrään esim. puurossa).mutta tuota en ollut ajatellut vielä, että kiinteiden määrä vaikuttaa maidon määrään. luulin että maito tulee etusijalla ja että sen lisäksi syö kiinteitä sen minkä jaksaa. hyvä tietää...

eli missään vaiheessa ei ole jemmattu ruokaan. Imetys loppui kun neiti 7 kk, ja silloin ei enään juonut öisin korviketta (tosin imettäessä joi yleensä 2 kertaa yössä). Jos en väärin muista, meni silloin alussa maitoa päivän mittaan max 4 x 120 ml, eli 16 mittaa, ja tosiaan kun kävin ravitsemusterapeutin luona hiukan myöhemmin, oli päivittäinen almiron määrä n 5 dl (ja nyt iässä 1-vee 4-5 dl päivä) eikä lääkäri kuukausi takaperin tuputtanut yhtään enempää.

Omalla maalaisjärjellä vaan tästä eteenpäin, ruokien ja juomien määrä vaihtelee kuitenkin koko ajan :-)

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat